NLEN
Technical support?
Home > Jobs & projects > Vacatures dummy (NIET VERWIJDEREN)

Vacature Product Owner / Senior Specialist BI

Nieuw

Job description

Voor onze eindklant, Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, zoeken wij een Product Owner / Senior specialist BI.

HDSR gebruikt Microsoft Power BI als dé rapportagetool voor haar organisatie. Applicaties als onder andere Oracle eBS, het zaaksysteem (Exxellence) en Primavera worden hier mee ontsloten. De BI omgeving wordt beheerd en doorontwikkeld door een BI Competence Center (BI CC), dat in oprichting is. Het BI CC bestaat uit beheerders van de te ontsluiten applicaties en (op dit moment) twee BI beheerders/ontwikkelaars. De behoeften aan rapportages en dashboards nemen alsmaar toe, waardoor steeds meer verschillende applicaties dienen te worden ontsloten naar de BI omgeving.

De opdracht

Start opdracht 1-15 mei
Duur opdracht 9 maanden met optie op verlenging
Uren per week 32-36
Locatie Houten
Tarief € 75 - € 92

Jouw rol als Product Owner / Senior specialist BI

Als product owner / senior specialist BI versterk je het BI CC met het oog op de verwachte groei. Je bent een belangrijk aanspreekpunt voor zowel de gebruikers als de BI beheerders/ontwikkelaars. Richting de gebruikers inventariseer en verduidelijk je hun BI behoeften en bepaal je de prioriteiten. Richting de BI beheerders/ontwikkelaars geef je richting aan de uit te voeren werkzaamheden. Je geeft hiermee met groot enthousiasme invulling aan het beheer en de ontwikkeling van de PowerBI omgeving, inclusief de ontsluiting van data uit de verschillende bronapplicaties.

Je bent een echte teamplayer en je bent ook in staat om een team te vormen, te laten ontwikkelen en zelfstandig te laten werken. Je structureert en organiseert, pakt aan en pakt door en je houdt rekening met de belangen van stakeholders. Als Product Owner / Senior specialist BI heb je geen moeite om training, voorlichting en communicatie op te zetten en te organiseren richting de diverse gebruikers. Daarnaast ben je in staat een ‘visie’ en een roadmap te ontwikkelen op de doorontwikkeling van de BI-omgeving, rekening houdende met de belangen en behoeften van stakeholders en de BI-architectuur (inclusief de te ontsluiten applicaties).

Afdeling informatie

Deze opdracht hoort bij het team Informatiemanagement en Automatisering (I&A). Het I&A team bestaat uit 45 medewerkers met twee leidinggevenden. In deze periode van Corona wordt er veel overlegd via MS Teams.

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden zorgt voor veilige dijken, schoon water en droge voeten in het zuidelijk deel van de provincie Utrecht en een klein deel van Zuid-Holland. Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden is één van de 21 waterschappen in Nederland. Het waterschap is, net als een gemeente, een lokale overheid. Het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) bestaat uit een algemeen bestuur, een college van Dijkgraaf en Hoogheemraden en meer dan 500 medewerkers.

Requirements

Eisen

 • Je beschikt over een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau
 • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als BI-consultant, -specialist of -ontwikkelaar van rapportages/dashboards in Power BI
 • Je hebt werkervaring in een rol als product owner of coördinator van IT beheer- of ontwikkelteams

Wensen

 • Je afgeronde opleiding is op minimaal hbo bachelor niveau in de richting van Bedrijfskunde of Informatica (15 punten)
 • Je hebt kennis van en ervaring met datawarehousing en datamodellering (30 punten)
 • Je hebt kennis van en ervaring met data-integratie en data-extractie (30 punten)
 • Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als product owner of coördinator van IT beheer- of ontwikkelteams (10 punten)
 • Je hebt 1 jaar aantoonbare werkervaring bij een overheidsinstelling (10 punten)

Toelichting op de eisen en wensen

Bij niet voldoen aan 1 van de eisen, kan er geen definitieve offerte worden ingestuurd, er is sprake van een digitale en geautomatiseerde selectie. De wensen worden beoordeeld met een puntensysteem. Hoe meer punten hoe groter de kans op een interview. CV's en offertes indienen langs geautomatiseerde aankoopsystemen kost veel tijd, kan lastig zijn en vergt enige skills om de selectiecriteria te doorgronden. Wij helpen je met een scorende offerte!

Benefits

Sluiting aanvraag donderdag 8 april om 10.00 uur
Geselecteerde CV's/reacties worden benaderd door OptimaData uiterlijk 8 april voor 12.00 uur
Gezamenlijk offerte samenstellen op donderdagmiddag 8 april (houd deze middag alvast vrij!)
Deadline indienen offerte bij HDSR maandag 12 april om 09.00 uur
Interviews bij het Hoogheemraadschap vinden plaats donderdag 15 april 2021 tussen 09.30 uur en 12.00 uur

Reageren

Heb je interesse in deze rol als Product Owner / Senior specialist BI bij het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden en deze opdracht samen met Multi-platform (open source) Database dienstverlener OptimaData aan te vliegen? Reageer dan met je CV in Word, uurtarief in euro's en een korte gerichte motivatie in het Nederlands, kortom een onderbouwd en niet te ontwijken voorstel! Let goed op de eisen in de vraag, wij kunnen zonder voldoen aan alle eisen NIET indienen, wees daarvan bewust. Bij twijfel, bel ons!

Als wij je hebben geselecteerd gaan we je benaderen en samen de definitieve aanbieding voorbereiden. Zo zullen we ook samen het eindtarief bepalen in volledige transparantie.

Heb je vragen over deze opdracht of over OptimaData, aarzel niet en stuur een reactie via deze site.

Location

Utrecht

Publication date

22.03.2021

Contact person

Edco Wallet

Other details
Address
Poldermolen 2, 3994 DD Houten
Match criteria
Type of contract
 • Freelance/Interim
 • Secondment
Hours per week
 • 32 - 36 hours
Workexperience
 • Senior
Database platform
 • SQL Server
Expertise
 • SQL
 • DWH
 • Datamodellering
 • PowerBI
Region
 • Utrecht