NLEN
Technical support?
Home >

Vacature Programmamanager Cloudtransitie

Nieuw

Job description

Voor onze eindklant, de gemeente Enschede, zoeken wij een Programmamanager Cloudtransitie.

(herhaalde aanvraag, geen geschikte kandidaat kunnen selecteren en uren uitgebreid naar 36 per week)

De transitie naar de cloud is een multidisciplinair programma dat impact heeft op de IT- organisatie en onze klanten. Vanuit de cloudstrategie kijken we langs een aantal lijnen: flexibel & wendbaar, veilig & weerbaar, innovatief & vernieuwend en open & transparant. We moeten als (IT-)organisatie transformeren en andere organisatiedelen hierin meenemen. Zo komt digitalisering nog meer in de haarvaten van onze organisatie. Als programmamanager cloudtransitie ben je in deze transformatie een zeer belangrijke speler. Geen geringe opgave, maar met je bevlogenheid en deskundigheid op diverse terreinen maak jij deze brede en boeiende opdracht tot een succes. Je geeft dit ingrijpende traject vorm en neemt onze organisatie mee in deze verandering.

De opdracht

Start opdracht 24-01-2022 (uiterlijk 01-02-2022)
Duur opdracht tot 31-12-2022 met optie tot verlenging
Uren per week 36
Locatie Enschede / Thuis
Tarief € 95 - € 115

Jouw rol als Programmamanager Cloudtransitie

Jouw eerste taak? Het programmaplan verder vormgeven waarmee je voor de komende jaren richting geeft aan de uitvoering van onze cloudtransitie. Een routekaart dus voor een (deel)programma en projecten die we moeten initiëren om onze hele organisatie hierop in te richten. Dan hebben we het natuurlijk over het bepalen van de planning, budgettering van werkzaamheden en bemensing van het (deel)programma en de projecten. De projecten die al lopen integreer je in je plan en je zorgt voor afstemming met aanpalende programma’s

Let wel: je kijkt en werkt veel breder dan dit. De overgang naar de cloud heeft direct consequenties voor veel disciplines binnen de gemeente. Denk aan de werkwijze binnen finance, leveranciers- en contractmanagement, onze business en in brede zin op de cultuur van onze organisatie. Jij ontwikkelt een integrale en overstijgende aanpak waarmee je ook richting geeft aan veranderinitiatieven binnen andere disciplines. Zo zorg je dat we de cloudtransitie organisatiebreed succesvol realiseren en de gemeente Enschede in zijn geheel toekomstbestendig maken.

In je rol als inspirerende regisseur van de cloudtransitie help je binnen de hele gemeente het (deel)programma en projecten op dit vlak op te starten en stuur je deze trajecten aan. Hierin zorg je samen met de verantwoordelijke projectmanagers dat de werkzaamheden volgens schema verlopen en bewaak je de budgetten en scope van alle activiteiten. Daarnaast borg je de samenhang van het (deel)programma en de projecten, en ondersteun en coach je de projectmanagers bij de tactische en operationele aansturing van hun leveranciers en teamleden. Ook zie je erop toe dat het resultaat voldoet aan de kwaliteitseisen die we als gemeente hanteren en als het nodig is stuur je bij. Dankzij jou wordt onze organisatieverandering een succes!

Je bent als programmamanager echt de spil in een cruciaal veranderingstraject. Je rapporteert op het hoogste niveau binnen onze organisatie over de voortgang van je opgave en je stemt doorlopend met alle in- en externe partijen af. Waar nodig ga je met collega’s binnen onze organisatie of met betrokkenen bij onze partnerorganisaties in gesprek om het vereiste draagvlak te creëren en hen zo mee te nemen in de verandering. Een baan met meer impact en afwisseling is nauwelijks denkbaar.

Requirements

Eisen

 • Je hebt minimaal een afgeronde WO opleiding
 • Je hebt minimaal 8 jaar werkervaring in vergelijkbare programma's, waarbij het ging om een ingrijpende verandering
 • Je hebt ervaring met grootschalige cloud transities naar hybride cloud omgevingen

Wensen

 • Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring bij de (semi) overheid (max 6 pt)
 • Je beschikt over de volgende competenties (worden getoetst in het gesprek) (max 30 pt)
  • sterk inhoudelijk karakter
  • communicatieve vaardigheden
  • gestructureerd
  • verbindend

Toelichting op de eisen en wensen

Bij niet voldoen aan 1 van de eisen, kan er geen definitieve offerte worden ingestuurd, er is sprake van een digitale en geautomatiseerde selectie. De wensen worden beoordeeld met een puntensysteem. Hoe meer punten hoe groter de kans op een interview. CV's en offertes indienen langs geautomatiseerde aankoopsystemen kost veel tijd, kan lastig zijn en vergt enige skills om de selectiecriteria te doorgronden. Wij helpen je met een scorende offerte!

Benefits

Sluiting aanvraag vrijdag 14 januari om 10.00 uur
Geselecteerde CV's/reacties worden benaderd door OptimaData uiterlijk 14 januari voor 12.00 uur
Gezamenlijk offerte samenstellen op vrijdagmiddag 14 januari (houd deze middag alvast vrij voor overleg)
Deadline indienen offerte bij de gemeente Enschede maandag 17 januari om 09.00 uur
Interviews (online) met de gemeente Enschede op 17 of 18 januari

Reageren

Heb je interesse in deze rol als Programmamanager Cloudtransitie bij de gemeente Enschede en deze opdracht samen met Multi-platform (open source) Database dienstverlener OptimaData aan te vliegen? Reageer dan met je CV in Word (volledig Nederlands of Engels), uurtarief in euro's en een korte gerichte motivatie in het Nederlands of Engels, kortom een onderbouwd en niet te ontwijken voorstel! Let goed op de eisen in de vraag, wij kunnen zonder voldoen aan alle eisen NIET indienen, wees daarvan bewust.

Als wij je hebben geselecteerd gaan we je benaderen en samen de definitieve aanbieding voorbereiden. Zo zullen we ook samen het eindtarief bepalen in volledige transparantie.

Heb je vragen over deze opdracht of over OptimaData, aarzel niet en stuur een reactie via deze site.

Location

Enschede

Publication date

13.01.2022

Contact person

Edco Wallet

Other details
Address
Hengelosestraat 51, 7514 AD Enschede
Match criteria
Type of contract
 • Freelance/Interim
 • Secondment
Hours per week
 • 20 - 24 hours
Workexperience
 • Senior
 • Medior
Database platform
 • NewSQL
 • Azure DBaaS
 • AWS DBaaS
Expertise
 • Datalake
 • Dataplatform
 • Agile
Region
 • Overijssel