NLEN
Technical support?
Home >

Vacature Senior Datawarehouse Ontwikkelaar

Nieuw

Job description

Voor onze eindklant de gemeente Delft, zoeken wij een Senior Datawarehouse Ontwikkelaar.

In de Gemeente Delft speelt Business Intelligence een steeds belangrijker rol. Hiermee ondersteunen wij het datagedreven werken binnen de gemeente. Om Business Intelligence (BI) te versterken wordt het team Business Intelligence Competency Center (BICC) opgericht. In dit BICC wordt alle aanwezige kennis en kunde gecombineerd en ontsloten. Het BICC kenmerkt zich door betrokken medewerkers, korte lijnen en een prettige werksfeer. Delft is een nieuw datawarehouse aan het inrichten en heeft daarvoor Oracle Data Integrator (ODI) gekozen. Wij zoeken versterking van het ontwikkelteam.

De opdracht

Start opdracht 01-01-2020
Duur opdracht 3 maanden met optie op verlenging
Uren per week 32-36
Locatie Delft
Tarief in overleg

Jouw rol als Senior Data Warehouse Ontwikkelaar

De omgeving is dynamisch en er gaat veel data in rond. Door het team BICC wordt een nieuw datawarehouse gerealiseerd op basis van Oracle databasetechnologie en ODI (Oracle Data Integrator). Een goede kennis van ETL tooling is dan ook van het grootste belang voor het vervullen van de opdracht, goede kennis van ODI is een pre. Daarnaast bouwt Delft aan een gemeentelijk gegevensmodel waarin op logisch niveau is uitgewerkt welke
gegevens binnen de gemeente aanwezig zijn en welke structuur deze hebben. Dit gemeentelijk gegevensmodel vormt het centrale model binnen het nieuwe datawarehouse.

Het is jouw rol samen met ons het nieuwe technisch fundament voor het centraal datawarehouse te realiseren. Je gaat deel uitmaken van het technisch datawarehouse team, en samen met ons de benodigde datawarehouse-onderdelen realiseren. In jouw functie ben je zowel regelmatig aan het samenwerken met andere collega's, als zelfstandig de onderdelen aan het uitwerken. Je bent dus prima in staat om zowel zelfstandig, als samen te werken. Je denkt (proactief) mee in het hele proces van het vaststellen van de informatiebehoefte tot de architectuur van de oplossing.

 • Realiseren Datawarehouse; je participeert in het realiseren van ons nieuwe datawarehouse. Je hebt ruime ervaring van en kennis met tooling voor het inrichten van een datawarehouse. Je hebt een ‘handen uit de mouwen’-mentaliteit en bent in staat hier zelfstandig uitvoering aan te geven;
 • Logisch en Technisch ontwerp; je hebt ruime ervaring met het neerzetten van datawarehouses en denkt met ons mee voor wat betreft de logische en technische architectuur.

Requirements

Eisen

 • Je bent in het bezit van een afgeronde HBO ICT-opleiding
 • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als Senior Technische Data Warehouse ontwikkelaar
 • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring als ETL Ontwikkelaar
 • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring met het Oracle RDBMS in de afgelopen 6 jaar
 • Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 6 jaar met datawarehouse concepten, architectuur en technieken

Wensen

 • Je hebt werkervaring met ODI (20 pt)
 • Je hebt werkervaring met Oracle en databasetools (10 pt)
 • Je hebt werkervaring met andere ETL tools (meer dan 2, niet zijnde ODI) (10 pt)
 • Je hebt meer dan 6 jaar werkervaring met DWH architectuur, concepten en technieken (20 pt)

Toelichting op de eisen en wensen

Bij niet voldoen aan 1 van de eisen, kan er geen definitieve offerte worden ingestuurd, er is sprake van een digitale en geautomatiseerde selectie. De wensen worden beoordeeld met een puntensysteem. Hoe meer punten hoe groter de kans op een interview. CV's en offertes indienen langs geautomatiseerde aankoopsystemen kost veel tijd, kan lastig zijn en vergt enige skills om de selectiecriteria te doorgronden. Wij helpen je met een scorende offerte!

Benefits

Sluiting aanvraag donderdag 28 november om 10.00 uur
Geselecteerde CV's/reacties worden benaderd door OptimaData uiterlijk 28 november voor 12.00 uur
Gezamenlijk offerte samenstellen op donderdagmiddag 28 november (houd deze middag alvast vrij!)
Deadline indienen offerte bij de gemeente Delft maandag 2 december om 10.00 uur
Interviews bij de gemeente Delft vinden plaats op 12 december (houd rekening met een gesprek)

Reageren

Heb je interesse in deze rol als Senior Datawarehouse Ontwikkelaar bij de gemeente Delft en deze opdracht samen met Multi-platform (open source) Database dienstverlener OptimaData aan te vliegen? Reageer dan met je CV in Word, uurtarief in euro's en een korte gerichte motivatie in het Nederlands, kortom een onderbouwd en niet te ontwijken voorstel! Let goed op de eisen in de vraag, wij kunnen zonder voldoen aan alle eisen NIET indienen, wees daarvan bewust.

Als wij je hebben geselecteerd gaan we je benaderen en samen de definitieve aanbieding voorbereiden. Zo zullen we ook samen het eindtarief bepalen in volledige transparantie.

Heb je vragen over deze opdracht of over OptimaData, aarzel niet en stuur een reactie via deze site.

Location

Delft

Publication date

22.11.2019

Contact person

Edco Wallet

Other details
Match criteria
Type of contract
 • Secondment
 • Freelance/Interim
Hours per week
 • 32 - 36 hours
Workexperience
 • Senior
Database platform
 • Oracle
Expertise
 • DWH
 • ETL
Region
 • Zuid-Holland