NLEN
Technical support?
Home >

Vacature Senior Informatie Analist

Nieuw

Job description

Voor onze eindklant, de Nationale Politie, zoeken wij een Senior Informatie Analist.

Binnen het programma IVC voert het project RABS (RAdioBedienSysteem) regie op het realiseren en in de meldkamers implementeren van de radiobedienoplossing, die door de externe leveranciers worden opgeleverd. Het project RABS geeft invulling aan leveranciersmanagement en kent een viertal deelprojecten (Techniek, Implementatie, Service en Ontmanteling) waar de leveranciers nauw bij zijn betrokken. Het sturen op samenwerking en kwalitatieve & tijdige oplevering van producten is een essentieel onderdeel van de IVC sturing. Daarnaast spelen kwaliteitsmanagement, risicomanagement en configuratiemanagement een belangrijke rol in het bewaken van de voortgang.

IVC is voor project RABS op zoek naar een senior informatie-analist.

De opdracht

Start opdracht 04-01-2021
Duur opdracht tot 31-12-2021 met optie op verlenging
Uren per week gemiddeld 29, max 1500 per jaar
Locatie Driebergen / Thuis
Tarief € 85 - € 102

Jouw rol als Senior Informatie Analist

In het project RABS is de senior informatie-analist actief op het gebied van datamodellering en inventariseren van dataverzamelingen voor de diverse organisaties in het Openbare Orde en Veiligheidsdomein. De belangrijkste deelgebieden waar de senior informatie analist zich op richt zijn

 • de Master Data List (MDL),
 • de Active Directory (AD) bestaande uit rollen en rechten voor gebruikers,
 • de diverse GUI lay-outs voor de verschillende typen gebruikers,
 • het begeleiden van het on-boarding proces gedurende de migratie naar het nieuwe RABS.

De belangrijkste taken zijn data modelleren, inventariseren, valideren en ook het adviseren op het gebied van de inrichting, de vulling van de MDL en het AD alsmede de overdracht aan de C2000 beheerorganisatie. Het einddoel is dat de gebruikers van C2000 straks adequaat hun operationele werkzaamheden kunnen verrichten en het systeem goed te beheren is.

De kandidaat is verantwoordelijk voor de volgende resultaatgebieden

 • a. Organiseert zelfstandig en overlegt met stakeholders over de gewenste communicatie en oplossingen. Communiceert proactief omtrent hun requirements en stemt deze met hen af.
 • b. Stemt met leveranciers en de toekomstige beheerorganisatie de gewenste oplossingen af en bewaakt ( in afstemming met andere IVC projecten) de architectuur en de realisatie ervan.
 • c. Realiseert vooronderzoeken en informatieanalyses. Het resultaat is een heldere, eenduidige en afgestemde MDL (Master Data List) als basis voor de migratie naar het nieuwe RABS, dit voor enerzijds het Test- en Referentiesysteem en anderzijds het Opleidingssysteem en Productiesysteem.
 • d. Onderzoekt bruikbaarheid en beheersbaarheid van de oplossingen en stelt indien nodig de probleemdefinitie op, voorzien van oplossingsalternatieven in termen van bronnen en informatieproducten. Adviezen bevatten tevens een onderbouwd voorstel voor de te kiezen richting. Adviezen dienen in de context van de totale reeds bestaande omgevingen en de migratie naar de vernieuwde omgeving te worden geplaatst. Ook dienen ze aan te sluiten bij de gehanteerde architectuur, standaarden, PvE en LKF-richtlijnen. Adviezen dienen dusdanig geschreven te zijn dat deze kunnen dienen als beslisdocument ten behoeve van het management c.q de Design Authority.
 • e. Begeleidt/ondersteunt als vraagbaak de testwerkzaamheden, de migratie van data en de overdracht naar beheer. Hierbij lettend op data kwaliteit en integriteit.

Vakmatige taken

De kandidaat analyseert en beschrijft de communicatie- en informatiebehoefte van de organisatie en detailleert schriftelijk de functionele specificaties zowel ten aanzien van de gegevens als van de output (vorm). Hierbij rekening houdend met de operationele bruikbaarheid en beheersbaarheid ervan. Communiceert gemakkelijk met eindgebruikers, maar is ook in staat richting meer technische mensen de functionele wensen te vertalen. Hij/zij beschikt over een proactieve houding richting alle stakeholders, denkend vanuit de mogelijkheden (in plaats van de beperkingen) van data en techniek. Begrijpt de noodzaak en implicaties van een Agile (co-creërende en faciliterende) gedreven aanpak.

Requirements

Eisen

 • Je hebt minimaal een afgeronde erkende opleiding HBO opleiding richting ICT, Technische Bedrijfskunde
 • Je hebt de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring opgedaan als senior informatie-analist

Wensen

 • Je hebt in de afgelopen 3 jaar aantoonbare ervaring opgedaan met het analyseren van complexe datamodelleringsvraagstukken (40 pt)
 • Je hebt in de afgelopen 3 jaar aantoonbare werkervaring met informatie/requirements analyse op het gebied van Identity Acces Management binnen een grote organisatie (minimaal 5000 medewerkers) en bij voorkeur in het werkdomein van Justitie (max 25 pt)
 • Je hebt in de afgelopen 3 jaar aantoonbare ervaring opgedaan in advisering mbt behoeftestelling en het ontwerpen van oplossingen mbt (optimalisatie) autorisatieprocessen en modellen (20 pt)
 • Je hebt aantoonbaar ervaring met C2000 infrastructuur (15 pt)

Toelichting op de eisen en wensen

Bij niet voldoen aan 1 van de eisen, kan er geen definitieve offerte worden ingestuurd, er is sprake van een digitale en geautomatiseerde selectie. De wensen worden beoordeeld met een puntensysteem. Hoe meer punten hoe groter de kans op een interview. CV's en offertes indienen langs geautomatiseerde aankoopsystemen kost veel tijd, kan lastig zijn en vergt enige skills om de selectiecriteria te doorgronden. Wij helpen je met een scorende offerte!

Benefits

Sluiting aanvraag woensdag 2 december om 10.00 uur
Geselecteerde CV's/reacties worden benaderd door OptimaData uiterlijk 2 december voor 12.00 uur
Gezamenlijk offerte samenstellen op donderdagochtend 3 december (houd deze ochtend alvast vrij voor overleg)
Deadline indienen offerte bij de Politie vrijdag 4 december om 12.00 uur
Interviews bij de Politie vinden plaats in week 50

Reageren

Heb je interesse in deze rol als Senior Informatie Analist bij de Politie en deze opdracht samen met Multi-platform (open source) Database dienstverlener OptimaData aan te vliegen? Reageer dan met je CV in Word (volledig Nederlands of Engels), uurtarief in euro's en een korte gerichte motivatie in het Nederlands of Engels, kortom een onderbouwd en niet te ontwijken voorstel! Let goed op de eisen in de vraag, wij kunnen zonder voldoen aan alle eisen NIET indienen, wees daarvan bewust.

Als wij je hebben geselecteerd gaan we je benaderen en samen de definitieve aanbieding voorbereiden. Zo zullen we ook samen het eindtarief bepalen in volledige transparantie.

Heb je vragen over deze opdracht of over OptimaData, aarzel niet en stuur een reactie via deze site.

Location

Driebergen-Rijsenburg

Publication date

24.11.2020

Contact person

Edco Wallet

Other details
Address
Odijkerweg 25, 3972 NE Driebergen-Rijsenburg
Match criteria
Type of contract
 • Freelance/Interim
 • Secondment
Hours per week
 • 24 - 32 hours
Workexperience
 • Senior
Expertise
 • Agile
 • scrum
 • Datamodellering
 • IREB
Region
 • Utrecht