NLEN
Technical support?
Home > Jobs & projects > Vacatures dummy (NIET VERWIJDEREN)

Vacature Informatie Analist

Meerdere functies beschikbaar

Job description

Voor onze eindklant de Politie, zoeken wij 3 Informatie Analisten voor de Dienst Informatie Management welke zich gaat bezighouden met het project Vernieuwing Interceptie.

De informatie analisten zijn op functioneel gebied de spin in het web van de inrichting en implementatie van het nieuwe systeem. Het speelveld betreft de inhoudelijke functionaliteit van de nieuwe applicatie zelf, als ook de inhoudelijke functionaliteit van koppelingen van de applicatie met de omgeving.

De opdracht

Start opdracht 02-01-2020 (ivm screening van 8-10 weken)
Duur opdracht tot 31-12-2020 met optie op verlenging
Uren per week 36
Locatie Odijk
Tarief € 85 - € 102

Jouw rol als Informatie Analist

Hij/zij is in staat om met alle betrokken partijen te komen tot gedragen besluitvorming op functionele vraagstukken. Het maken van visuele weergaves en het schrijven van adviezen behoort tot de taken.

Het team houdt zich onder meer bezig met

 • de advisering en uitvoering van vraagarticulatie op informatievoorziening verbetering- en vernieuwingsvraagstukken;
 • het begeleiden en ontwikkelen van Project Start Architectuur;
 • het definiëren en uitwerken van (non)functionele gebruikersspecificaties;
 • de borging van de inrichting van informatieprocessen, het analyseren van de organisatorische gevolgen en het inrichten van de niet geautomatiseerde informatievoorziening.

Verantwoordelijkheden

 • zelfstandig uitvoeren en vastleggen van (voor)onderzoeken naar IV-oplossingen specifiek voor de politieacademie;
 • uitvoeren marktverkenningen;
 • implementatiebegeleiding vanuit de IV-kant;
 • kwaliteitsbewaking op IV-gebied, in het proces van realisatie.

Informatie over de afdeling

Het Politiedienstencentrum (PDC) telt zes diensten ter ondersteuning van het gehele politiekorps, te weten de diensten Human Resource Management, Facility Management, Financiën, Informatiemanagement, Informatie- en Communicatietechnologie en Communicatie. Het PDC voert de operationele bedrijfsvoering activiteiten uit voor alle politiemedewerkers. Het beleid wordt geformuleerd binnen de betreffende beleidsdirecties. Uiteindelijk zetten ruim 6100 medewerkers zich in voor een goede service aan de operatie.

De Dienst Informatie Management (IM) is onderdeel van het PDC en voert voor de politieorganisatie taken uit via de sectoren Functioneel Beheer, Gegevensgebruik & Beheer, IM Advies en Relatiebeheer & Service Level Management. De dienst is verantwoordelijk voor de kwaliteit van en dienstverlening voor de informatievoorziening (IV) van de organisatie en bereidt samen met de business de IV-portefeuille voor, onder meer door middel van de intake van nieuwe informatiebehoeften. Ook de vertaling van de informatiebehoefte naar requirements tot en met de regie op de implementatie van nieuwe of gewijzigde IV behoort tot het takenpakket van de dienst. De totaal ruim 600 medewerkers van de Dienst IM werken geconcentreerd en gedeconcentreerd.

Het Team Informatievoorzieningsexperts (IVE) bestaat uit vier onderdelen, te weten Allround Informatievoorziening Expert, Informatiebeveiliging, Requirement Analyse en Architectuur. Het Team IVE verricht binnen de kaders van de Nationale Politie IV-beleidsontwikkelings- en uitvoeringstaken op het gebied van informatiemanagement, informatiearchitectuur, informatiebeveiliging en requirement analyse.

Requirements

Eisen

 • Je bent in het bezit van een afgeronde, erkende en volwaardige opleiding op minimaal HBO niveau
 • Je hebt meer dan 10 jaar ervaring met functionele decompositie van een informatie architectuur

Wensen

 • Ervaring met het vertalen van gebruikers verhalen naar functionele requirements van een gedistribueerde applicatie in een zeer complexe omgeving (15 pt)
 • Ervaring met “state of the art” vraagstukken rondom security oplossingen (10 pt)
 • Ervaring met het schrijven van adviezen voor hoger management (10 pt)
 • Ervaring met het visualiseren van informatie vraagstukken 10 pt)
 • Ervaring in een situatie waarin de huidige werkwijze en informatie architectuur niet of nauwelijks is beschreven (10 pt)
 • Ervaring met ICT beheer processen binnen een complexe organisatie (10 pt)
 • Kennis en ervaring in een Agile/Scrum omgeving (20 pt)
 • Je HBO diploma is richting informatiemanagement of bedrijfskundige informatica (15 pt)

Toelichting op de eisen en wensen

Bij niet voldoen aan 1 van de eisen, kan er geen definitieve offerte worden ingestuurd, er is sprake van een digitale en geautomatiseerde selectie. De wensen worden beoordeeld met een puntensysteem. Hoe meer punten hoe groter de kans op een interview. CV's en offertes indienen langs geautomatiseerde aankoopsystemen kost veel tijd, kan lastig zijn en vergt enige skills om de selectiecriteria te doorgronden. Wij helpen je met een scorende offerte!

Benefits

Sluiting aanvraag dinsdag 19 november om 10.00 uur
Geselecteerde CV's/reacties worden benaderd door OptimaData uiterlijk 19 november voor 12.00 uur
Gezamenlijk offerte samenstellen op woensdagmiddag 20 november (houd deze middag alvast vrij!)
Deadline indienen offerte bij de Politie donderdag 21 november om 12.00 uur
Interviews bij de Politie vinden plaats in week 48 (houd rekening met een gesprek)

Reageren

Heb je interesse in deze rol als Informatie Analist bij de Politie en deze opdracht samen met Multi-platform (open source) Database dienstverlener OptimaData aan te vliegen? Reageer dan met je CV in Word, uurtarief in euro's en een korte gerichte motivatie in het Nederlands, kortom een onderbouwd en niet te ontwijken voorstel! Let goed op de eisen in de vraag, wij kunnen zonder voldoen aan alle eisen NIET indienen, wees daarvan bewust.

Als wij je hebben geselecteerd gaan we je benaderen en samen de definitieve aanbieding voorbereiden. Zo zullen we ook samen het eindtarief bepalen in volledige transparantie.

Heb je vragen over deze opdracht of over OptimaData, aarzel niet en stuur een reactie via deze site.

Location

Odijk

Publication date

12.11.2019

Contact person

Edco Wallet

Other details
Match criteria
Type of contract
 • Freelance/Interim
Hours per week
 • 36 - 40 hours
Workexperience
 • Senior
Expertise
 • scrum
 • Agile
Region
 • Utrecht