NL
Direct technisch advies?
Home > Over ons > Nieuws > Nieuws publiceren > Partnership Severalnines en OptimaData

Optimale databasemanagement oplossingen voor de Benelux: Severalnines & OptimaData intensiveren samenwerking

all-inclusive databasemanagement systeem

Stockholm en Amsterdam, 15 juni 2017

Severalnines, Europa's toonaangevende leverancier van open source databasemanagement software, en OptimaData, de full-service multi-platform database dienstverlener in de Benelux, hebben vandaag een nieuw partnerschap aangekondigd dat gericht is op het leveren van state-of-art en kostenefficiënte oplossingen voor open source databasemanagement voor klanten in België, Nederland en Luxemburg.

Net als in de rest van de wereld, wordt ook in de Benelux in toenemende mate gekozen voor het gebruik van open source databasemanagement oplossingen in de IT Infrastructuur. Zowel profit als non-profit organisaties zien meer en meer de voordelen van het inzetten van open source database platforms om hun data te hosten en te beheren.

OptimaData is een full-service, multi-platform database consultancy dienstverlener in de Benelux die naast de expertise over open source platformen als MySQL, MariaDB, MongoDB, PostgreSQL, beschikt over de nodige vaardigheden en kennis ten aanzien van het automatiseren van het databasemanagement.

ClusterControl van Severalnines is het all-inclusive databasemanagement systeem waarmee gebruikers gemakkelijk open source databases on-premise of in de cloud kunnen implementeren, monitoren, beheren en schalen. In combinatie bieden deze partijen een krachtige en kostenefficiënte oplossing aan klanten in de Benelux om hun database infrastructuur te beheren.  

Zeger Knops, Head of Business Technology, VidaXL

"VidaXL groeit wereldwijd hard en wij kunnen ons geen storingen permitteren. Daarnaast voorzien wij op korte termijn een opschaling van duizenden tot miljoenen producten die wij gaan aanbieden. Dat is een enorme sprong die een sterke IT-infrastructuur vereist. Onze back-end is afhankelijk van vele databases die uiteenlopende taken uitvoeren. Het gebruik van allerlei verschillende tools ging ten koste van productiviteit. Met Cluster Control van Several Nines hebben wij een ‘one-stop shop’ gekregen voor ons database management. Het is een geweldige oplossing waar wij erg blij mee zijn."

OptimaData en Severalnines voegen daaraan toe:

OptimaData: Martijn Wallet, Co-Founder & CTO

"ClusterControl is een krachtige all-in-one database management oplossing. Het bevat belangrijke functies zoals automatisch herstel, monitoring, configuratiebeheer en performance tuning. ClusterControl is een geweldige aanvulling op de diensten van OptimaData."

Severalnines: Vinay Joosery, mede-oprichter & CEO

"OptimaData biedt technologieën, expertise en resources aan bedrijven in de Benelux om op kosteneffectieve wijze hun IT infrastructuur op te bouwen en te beheren," zegt Vinay Joosery, medeoprichter & CEO van Severalnines. "De combinatie van lokale expertise van OptimaData en ClusterControl van Severalnines biedt klanten een krachtige en betaalbare oplossing voor het inrichten, inzetten, bewaken, beheren en opschalen van databases.”

Over OptimaData BV
OptimaData is een full-service, multi-platform database dienstverlener, gespecialiseerd in open source database management systemen. OptimaData levert alle diensten rondom databasemanagement zoals consultancy, beheer, onderhoud, monitoring en training. Daarnaast voorziet OptimaData in staffing ten behoeve van tijdelijke en permanente personele ICT-capaciteit. De klanten zijn onder meer Budget Energie, Volkbank (voorheen SNS bank), Basecone, Travix en gemeente Zaanstad.

Over Severalnines AB
Severalnines biedt automatiserings- en beheersoftware voor open source database clusters. Wij helpen bedrijven om hun databases in elke omgeving in te richten en alle operationele aspecten te beheersen en zo de beste beschikbaarheid te bereiken.

De producten van Severalnines worden gebruikt door ontwikkelaars en beheerders om de volledige database cyclus van 'implementeren, beheren, monitoren, '- te ondersteunen, waardoor ze snel door de leercurve komen die die typisch wordt geassocieerd met high available open source database clusters. Het bedrijf heeft tot op heden meer dan 32.000 implementaties mogelijk gemaakt met haar populaire ClusterControl-product. Klanten zijn onder andere BT, Orange, Cisco, CNRS, Technicolor, AVG, Ping Identity en Paytrail. Severalnines is een zelfstandige onderneming met een hoofdkantoor in Stockholm en kantoren in Singapore en Tokio.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor het laatste (open source) database nieuws, events en blogs.