NLEN
Direct technisch advies?
Home > Database beheer

Database beheer

Uw database altijd onder controle!

Wij ontzorgen. Wij bieden een gedegen databasebeheer- en onderhoudsprogramma en voorzien u van de juiste database consultancy, beheer, support of management-resources, afgestemd op uw behoefte. Op die manier kunt u zich richten op uw business. Wij houden de prestaties van uw (open-source en/of cloud) database continue in het oog middels moderne en geautomatiseerde monitoring en grijpen pro-aktief in daar waar nodig. Liever nog voorkomen wij de problemen door het uitvoeren van frequente database HealthChecks op uw omgeving.

  • Managed Services
  • HealthCheck
  • Database Monitoring
  • Managed Consultancy

Wij beheren database platformen PostgreSQL, MS SQL Server, MySQL, MariaDB, Sybsase, MongoDB en DBaaS omgevingen.

OptimaData dataabase beheer op PostgreSQL, MariaDB, MySQL, Galera, Microsoft SQL Server en MongoDB platformen

Oplossen

Wij lossen op. Database problemen doen zich vaak onverwacht en ongelegen voor. Wij staat 24/7 voor u klaar om direct in te grijpen bij database- of serverinstabiliteit, verstoringen, downtime en/of data-recovery. U kunt zelfs direct (juist als u nog geen klant bent!) bellen met een Technisch Database Specialist (035-3690304). U kunt uw technische database beheer of support vraag aan de DBA-consultant stellen en als er tijd is zal hij direct met u meekijken - in ieder geval nog dezelfde dag! Na het adhoc oplossen kunnen we structureel database beheer aanbieden voor stabilisatie en optimalisatie waardoor u verzekerd bent van een stabiele en optimaal presterende database-omgeving.

Meer over database problemen oplossen

Database beheer en support op elk moment. gratis database beheer hulplijn, 24/7 beheer, data-recovery.

Managed Services

Met database managed services heeft u geen omkijken naar het beheer van uw (cloud) database(s). OptimaData houdt remote een oogje in het zeil zodat er geen ruimtegebrek ontstaat, er preventief onderhoud wordt gepleegd en verstoringen snel en pro-aktief worden opgelost. Door de juiste KPI's vast te leggen weten onze database experts wanneer ze moeten ingrijpen. OptimaData helpt u blijvend en goed.

OptimaData managed database services. Beschikbaar voor PostgreSQL, MariaDB, MySQL, MS SQL Server, MongoDB, Sybase en DBaaS

Database HealthCheck

Uw database omgeving is onderhevig aan de groei van uw business en dient van tijd tot tijd bijgesteld te worden. Door een database HealthCheck te laten uitvoeren zullen een aantal basis controles (onderdelen van de QuickScan) met vooraf afgesproken frequentie worden uitgevoerd. Geautomatiseerde HealthChecks en database onderhoud in combinatie met (Hybride) Automated Cloud Database Deployment behoort ook tot de mogelijkheden. OptimaData doet dat graag en levert volgens afspraak.

HealthCheck database beheer en onderhoud, performance en tuning, query optimalisatie.

Monitoring

Door de ervaring van OptimaData in verschillende (complexe) databaseomgevingen bij een diversiteit aan klanten is veel expertise aanwezig met betrekking tot monitoring. Enkele zorgvuldig uitgekozen partnerships (EDB, GaleraCluster, SeveralNines, MariaDB) bieden tooling die zich uitermate goed leent om u inzicht in de gezondheid van uw database(s) te geven. Gecombineerd met de expertise om preventief te signaleren en de juiste opvolging te adviseren en uit te voeren.

Geavanceerde database monitoring met geautomatiseerde opvolging en taaktoewijzing, basis voor gedegen database onderhoud

Managed Consultancy

OptimaData heeft met ‘Managed Database Consultancy & Beheer’ een dienst ontwikkeld waarmee een organisatie zich verzekert weet van zorgeloos dagelijks database beheer en tevens een sparringspartner heeft voor keuzes en de dilemma’s voor de lange termijn.

U heeft de gegarandeerde beschikking over een gekwalificeerde DBA op elk moment dat u dat wenst. Bij onverwachte verstoringen maar ook voor reguliere database beheer werkzaamheden of juist voor project taken die anders blijven liggen. Op afroep, 24/7 en/of op vaste momenten in de week of in de maand.

Wat is Managed Database Consultancy?

Database Managed Consutlancy, een mix van database beheer en consultancy tegen een fractie van detacheringskosten maar wel een dedicated DBA ter beschikking!
Ik wil graag meer weten over database beheer door OptimaData

Een maatwerk voorstel ontvangen of even sparren?

Vul hier uw telefoonnummer in en wij zullen zo snel mogelijk terugbellen. Of neem zelf contact op.

Neem zelf contact op