NLEN
Direct technisch advies?

MongoDB Consultancy en beheer

MongoDB database beheer en consultancy

MongoDB beheer en consultancy. Database advies, ontwerp en inrichting. Maar ook onderhoud en beheer.

OptimaData levert consultancy, training en database beheer diensten op MongoDB database platformen. OptimaData is officieel partner en enterprise reseller van MongoDB inclusief gecertificeerde DBA professionals.

Neem contact op

NoSQL

Dit type NoSQL database is een Document database. Deze databases zijn ook wel bekend als document-georiënteerde databases. Ze zijn ontwikkeld voor de optimale opslag van en toegang tot documenten, in tegenstelling tot een structuur van rijen of records. Document databases zijn schemaloos.

Hoe werkt MongoDB

Dat betekent dat de documenten in de vorm van BSON (binair JSON) worden opgeslagen en de structuur van deze documenten is flexibel. De database kan gemakkelijk gedistribueerd worden, de data wordt in dat geval over meerdere computers verspreid om gedistribueerde gegevensverwerking mogelijk te maken. MongoDB is geen relationeel databasemanagementsysteem, er is geen ondersteuning voor joins en voldoet ook niet aan de ACID-regels want de ondersteuning voor transacties is beperkt. MongoDB wordt gerekend tot de zogenaamde NoSQL-databases.
Er is speciale ondersteuning voor het opslaan van loginformatie (capped collections) en voor het opslaan van blobs. MongoDB kan goed gebruikt worden voor het opslaan en analyseren van bezoekersaantallen en het klikgedrag op een druk bezochte website. Ook voor het cachen van gegevens voor sneller zoeken is MongoDB heel geschikt omdat deze datacache over meerdere computers kan worden verspreid.

Storage engines

MongoDB maakt ook gebruik van storage engines, net als MySQL. Sinds versie 3.0 wordt WiredTiger meegeleverd als engine, deze zorgt voor data compressie tot wel 20% en aanzienlijke performance winst. Net als andere databases heeft een MongoDB database verschillende aspecten waar aan gedacht moet worden bij de inrichting, configuratie en het onderhoud.

MongoDB database beheer

Welke voorzieningen kunnen het best worden genomen om het systeem beschikbaar te houden? En dan niet alleen tijdens onfortuinlijke gebeurtenissen, maar ook tijdens upgrades, software releases en andere wijzigingen in de database omgeving? De beschikbare mogelijkheden veranderen in een snel tempo en de consultants van OptimaData kunnen een advies geven passend bij uw situatie en wensen.

Een QuickScan voor een goed beeld van uw omgeving met een set aanbevelingen voor optimale performance van uw huidige en toekomstbestendige database omgeving. Toepassen van best practices en performance tuning om het maximale rendement uit uw configuratie te halen. Regelmatige HealthChecks om een vinger aan de pols te houden in relatie tot vervuiling, groei van de database of hernieuwde datamodellering. Met database beheer middels de diensten Managed Consultancy of Managed Services bent u verzekerd van business continuity, database onderhoud en 24/7 support bij verstoringen of incidenten.

Lees ook het blog van Rob Drent over een OTAP straat rond de implementatie van MongoDB bij een bekende bank.

Ik wil graag meer informatie over MongoDB Consultancy en beheer
 

 

Klik hieronder voor onze verschillende diensten op MongoDB. Wij bieden consultancy, trainingen en staffing diensten op dit platform.

MongoDB database beheer

MongoDB consultancy

MongoDB trainingen

MongoDB ontwerp

MongoDB optimaliseren

Referentieprojecten

MongoDB vacatures

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor het laatste (open source) database nieuws, events en blogs.