NL
Direct technisch advies?

MariaDB Consultancy en beheer

MariaDB is een relationeel databasemanagementsysteem (RDBMS). Het ontstond als opensource-fork van MySQL en is grotendeels compatibel met MySQL.

OptimaData levert consultancy, training en beheer diensten voor MariaDB database platformen. OptimaData is professional services partner van MariaDB in de Benelux.

Neem contact op

Oorsprong MariaDB

MariaDB is een relationeel databasemanagementsysteem (RDBMS). Het ontstond als opensource-fork van MySQL en is grotendeels compatibel met MySQL. Het wordt geschreven in C, C++ en Perl en wordt beschikbaar gesteld onder de voorwaarden van de GPL.

Compatibiliteit

MariaDB is momenteel één van de populairste relationele database systemen. Terwijl application compatibility met MySQL® gewaarborgd blijft, voegt het nieuwe mogelijkheden toe om aan de nieuwe uitdagingen in web- en bedrijfsapplicaties tegemoet te komen.

Verbetering MySQL

De nieuwste versie kan gratis worden gedownload van MariaDB.org (Linux en Windows), of rechtstreeks geïnstalleerd van je Linux repository (bijvoorbeeld Red Hat, Fedora, Suse en Debian) of gehost op Cloud Services (zoals Amazon AWS).

MariaDB is een drop-in replacement voor elke versie van MySQL. Dat betekent dat alles zal blijven werken zoals dat deed met MySQL. Php connectors blijven feilloos connectie maken met de “nieuwe, betere MySQL”. De mogelijkheden wat betreft bijvoorbeeld performance, storage engine en schaalbaarheid zijn veel beter dan met MySQL.

NoSQL combinatie

MariaDB, heeft een ‘Enterprise’-versie van de database vrijgegeven die een combinatie maakt van de populaire NoSQL-architectuur en de vertrouwde, robuuste SQL-configuratie. MariaDB heeft deze twee typen databases geïntegreerd, waarbij de eigen database samenwerkt met de Apache Cassandra NoSQL database. Door toevoeging van de Cassandra Storage Engine verschijnen kolommen (columns) uit Cassandra nu als tabellen (tables) in MariaDB. Het is mogelijk gegevens in deze tabellen te plaatsen en de data weer te selecteren. Ook is het mogelijk combinaties te maken van gegevens die in Cassandra staan en die in MariaDB zijn opgeslagen.
Dit is een oplossing voor het gat tussen de twee typen data-opslag dat veel te lang heeft bestaan. MariaDB brengt de nieuwe functionaliteit uit met de nieuwe versie MariaDB 10 Enterprise en Enterprise Cluster. Beide varianten zijn gebaseerd op MySQL. MariaDB is bovendien veel sneller dan voorgaande versies, onder meer vanwege de mogelijkheid tot parallelle replicatie.

Schematisch overzicht MariaDB architectuur

MariaDB schematisch overzicht architectuur. Original Core, MariaDB Engineering en Community Contribution. Replicas Supporting Asynchronous, Semi-Sync & Synchronous replication.

 

MariaDB database beheer

Welke voorzieningen kunnen het best worden genomen om het systeem beschikbaar te houden? En dan niet alleen tijdens onfortuinlijke gebeurtenissen, maar ook tijdens upgrades, software releases en andere wijzigingen in de database omgeving? De beschikbare mogelijkheden veranderen in een snel tempo en de consultants van OptimaData kunnen een advies geven passend bij uw situatie en wensen aangaande het database beheer.

Een QuickScan voor een goed beeld van uw omgeving met een set aanbevelingen voor optimale performance van uw huidige en toekomstbestendige database omgeving. Toepassen van best practices en performance tuning om het maximale rendement uit uw configuratie te halen. Regelmatige HealthChecks om een vinger aan de pols te houden in relatie tot vervuiling, groei van de database of hernieuwde datamodellering. Met database beheer middels de diensten Managed Consultancy of Managed Services bent u verzekerd van business continuity, database onderhoud en 24/7 support bij verstoringen of incidenten.

Ik wil graag informatie over MariaDB Consultancy en beheer

Klik hieronder voor onze verschillende database beheer diensten op MariaDB. Wij bieden consultancy, trainingen en database beheer diensten op dit platform.

MariaDB database beheer

MariaDB Consultancy

MariaDB QuickScan

MariaDB Galera Cluster

MariaDB training

Referentieprojecten

gratis hulplijn

MariaDB vacatures

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor het laatste (open source) database nieuws, events en blogs.