NLEN
Direct technisch advies?
Home > Database Consultancy

Database Consultancy

Wij zorgen voor uw database

Wilt u een database die zo goed mogelijk werkt? Onze database consultants en database reliabilty engineers staan klaar om u van dienst te zijn. Wij verbeteren databaseomgevingen met performance tuning en lossen database problemen snel op. 

Wij werken met bijna alle databaseplatformen, zoals:

Wij hebben alles in huis voor een schaalbare, veilige en goed presterende database. We beginnen bij de analyse en komen daarna altijd met een passend advies. Zo lossen wij snel en pragmatisch uw database problemen op.

Direct contact met ons opnemen

Database consultancy. Open source database services zoals PostgreSQL beheer, MariaDB support, MySQL cluster consultancy of MongoDB implementatie. Ontwerpen, Optimaliseren, Oplossen en beheren van Postgres, MySQL, MariaDB, SQL Server en cloud-native databa

Wat is Database Consultancy?

Database consultancy richt zich op het geven van advies en het uitvoeren van werkzaamheden om tot een optimaal database management systeem te komen. Denk hierbij aan advies en hands-on ondersteuning bij:

 • het ontwerp;
 • de bouw;
 • de implementatie;
 • de migratie;
 • het beheer.

Een database consultant houdt zich bezig met alles wat met de database te maken heeft. Op basis van diepgaande expertise geeft deze consultant advies over uiteenlopende zaken. Wanneer nodig, grijpen onze consultants proactief in. Meer weten? Of download onze leaflet.

Onze database expertise zet u in voor het krijgen van advies over de databaseomgeving, maar ook voor hands-on ondersteuning bij:

 • Ontwerp en langetermijn architectuur;
 • Database configuratie;
 • Performance tuning;
 • Query optimalisatie;
 • Beste practises voor back-up en recovery;
 • Database upgrades;
 • Migraties;
 • Automatisering, zoals (cloud)deployment en beheertaken;
 • Training on the job van de inhouse DBA of het databaseteam.

Waarom kiezen voor database consultancy?

Kiest u voor database consultancy? Dan heeft u binnen korte tijd een database met een optimale performance. Daarnaast werkt database consultancy kostenbesparend. U besteedt minder geld aan IT, cloudservices en builds. Onze experts hebben alle kennis in huis, waardoor u het IT-personeel niet hoeft bij te scholen.

Er zijn verschillende redenen om voor database consultancy van OptimaData te kiezen:

 • U hebt (soms) behoefte aan specifieke database expertise, diepgaande kennis en een betrouwbare sparringpartner.
 • U hebt een beperkte databaseomgeving die slechts incidenteel om aandacht vraagt.
 • U werkt met meerdere actieve database varianten.
 • U wilt langetermijnvraagstukken oplossen, zoals een cloudmigratie of de overstap naar een open source DBMS.
 • U wilt uw databasearchitectuur moderniseren.
 • U wilt besparen op cloud- en/of licentiekosten.

Zet in op de toekomst met schaalbare en stabiele databases die betrouwbaar en veilig zijn. Meer weten? Of download onze leaflet.

Database consultancy door OptimaData

Kiest u voor database consultancy door OptimaData, dan kiest u voor: 

 • Optimale database performance;
 • Vermindering van operationele, cloud- en licentiekosten;
 • Schaalbare en toekomstbestendige database platformen;
 • Best practices uit ons database-expertisecentrum;
 • Laagdrempelige en directe toegang tot de beste database experts met tientallen jaren ervaring met complexe omgevingen en high availability projecten.

Bekijk voor meer informatie ook onze referenties. Of download onze leaflet..

Onze database consultancy diensten

Met database consultancy door OptimaData krijgt u de beste database. Wij adviseren u op basis van onze expertise en kennis van alle soorten databases en platformen. 

Database ontwerpen

Wij helpen u graag bij het maken van een keuze voor het databaseontwerp en/of de transitie naar de cloud. De keuze van een (cloud) database platform is heel belangrijk bij de bouw van uw applicatie. Ook bij de migratie naar een nieuw (cloud) databaseplatform moet u hier goed over nadenken.

Wilt u zeker weten dat u de juiste keuze maakt? Onze database specialisten adviseren u graag en ondersteunen u bij deze belangrijke stap. Zo gaat u voor een schaalbare en veilige databaseomgeving, die minder van uw IT-budget in beslag neemt.

Wilt u meer weten over deze dienst?

Lees hier meer over database ontwerp

Database ontwerp, implementatie maar ook migratie naar bijvoorbeeld PostgreSQL

Database optimaliseren

Wilt u dat uw database zo goed mogelijk functioneert? Daar kunnen wij u uitstekend bij helpen. Wij hebben veel ervaring met het optimaliseren van databases, applicaties en database performance. 

We doorlopen hiervoor ons beproefde stappenplan. Hiervoor analyseren we alle onderdelen van de databases en de omgeving en maken waar nodig direct aanpassingen. U krijgt van ons een complete rapportage met bevindingen en aanbevelingen. U heeft zelf de vrijheid om deze zelf op te volgen of door de database experts van OptimaData te laten uitvoeren. Zo haalt u het maximale uit uw database. 

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen?

Lees hier meer over database optimalisatie

Database performance tuning, optimalisatie en database QuickScan.

Database problemen oplossen

Heeft u een probleem met uw database? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze professionals zijn echte probleemoplossers. 

Wij weten dat database problemen vaak op ongelegen momenten komen. Daarom staan we 24/7 voor u klaar, om u zo snel mogelijk te helpen. Wij helpen u bij problemen als database- of serverinstabliteit, verstoringen, downtime en datarecovery.

Heeft u een database probleem? Bel dan direct met onze gratis database hulplijn via 035-3690304. Onze database consultant kijkt met u mee en beantwoordt uw vragen. U kunt zelfs bellen als u nog geen klant bent. 

Wilt u structurele database support? Kies dan voor Managed Consultancy. Met deze dienst bent u altijd verzekerd van de beste ondersteuning. 

Wilt u meer weten over hoe dit in zijn werk gaat?

Lees hier meer over database support

Database support, gratis eerste hulp op bijvoorbeeld PostgreSQL, MariaDB, SQL Server of MongoDB.

Database beheer

Met het database beheer monitort OptimaData onder andere de prestaties van uw database met moderne en geautomatiseerde technologie. Wanneer het nodig is grijpen we proactief in. Op deze manier voorkomen we problemen met uw database. Met goed onderhoud, monitoring en het regelmatig uitvoeren van een HealthCheck bent u verzekerd van een optimaal werkende database.

Wilt u meer leren over onze ondersteuning met de nieuwste technologie?

Lees hier meer over database beheer

Database beheer, managed services en managed consultancy op (open source) database platformen.

Database training

Wij delen graag onze kennis en expertise. Daarom biedt OptimaData trainingen voor beginnende en ervaren database consultants aan. Ook andere database professionals zijn meer dan welkom. Er is in de trainingen veel aandacht voor het uitvoeren van praktijkopdrachten. 

Onze trainers zijn ervaren database consultants. Is de training succesvol afgerond? Dan ontvangt de deelnemer een Optima-certificering. Onze trainingen zijn te boeken voor bedrijven en individuele deelnemers. Ook maatwerk is mogelijk. 

Bent u geïnteresseerd in ons aanbod?

Direct naar de database trainingen
 

Database trainingen PostgreSQL, Postgres, MySQL, MariaDB, Galera

Meer weten over onze Database Consultancy diensten en wat wij kunnen betekenen?

Een voorstel ontvangen, advies of direct hulp nodig?

Vul hier het telefoonnummer in en wij zullen zo snel mogelijk terugbellen. Of neem zelf contact op.

Neem zelf contact op