NLEN
Direct technisch advies?
Home > Referenties

Referenties

Robert Stoppels - BudgetThuis / BudgetEnergie

Robert Stoppels - BudgetEnergie

Klant van het eerste uur

Nuts Groep begon in 2008 als energiebedrijf, inmiddels is de dienstverlening flink uitgebreid met diverse merken energie- en telecomdiensten. Bekende merken als Budget Energie, Budget Thuis, Budget Mobiel en Budget Alles-in-1 behoren vandaag de dag tot het portfolio van Nuts Groep. Zo veel merken, zo veel data. Dat vraagt nogal wat van de database-omgeving. Robert Stoppels, IT-manager voor Budget Thuis, over het belang van een stabiele database-omgeving en de toegevoegde waarde van OptimaData.

Klantcase BudgetEnergie

Karin Valk - Valk Solutions

Karin Valk - Algemeen Directeur Valk Solutions

Karin Valk, algemeen directeur van Valk Solutions: "Valk Solutions is een softwarehuis en full service dienstverlener voor retail organisaties. We bieden onze applicaties hosted aan en de data(bases) vormen het hart van ons cloud platform. We werken daar elke dag aan met een team van in-huis specialisten. OptimaData biedt ons een waardevolle toevoeging door daar van buitenaf kritisch naar te kijken en deskundige aanbevelingen te doen voor volgende stappen. Vervolgens helpen ze ons concreet met de implementatie daarvan. We voelen ons dan ook een gewaardeerde klant van OptimaData."

Bas Roos - VoiceWorks

Bas Roos - VoiceWorks

‘OptimaData biedt zowel de expertise als de flexibiliteit die wij nodig hebben.’

Voiceworks bedenkt en ontwikkelt innovatieve communicatie- en samenwerkingsoplossingen voor de zakelijke markt. Een gezonde databaseomgeving is daarbij cruciaal. Omdat databasebeheer nu eenmaal niet hun corebusiness is, heeft Voiceworks besloten dit uit te besteden aan OptimaData. Bas Roos, Infrastructure Engineer bij Voiceworks, vertelt waarom.

Klantcase VoiceWorks

Freek van der Kroon - Infoland

Freek van der Kroon - Infoland. Advies database ontwerp High Availability groups en alwayson.Infoland is een nieuwe infrastructuur aan het bouwen ten behoeve van haar SaaS oplossing. De ontwikkeling daarvan is in testfase en wij wilden graag een objectief advies over de configuratie van Microsoft SQL Server 2017 (Enterprise editie). Zaken als AlwaysOn en High Availability Groups zijn daarin onder andere van belang. Wij hebben OptimaData benaderd en waren direct onder de indruk van de snelle, adequate en pragmatische aanpak van onze case. Binnen een dag is de doelstelling en opdrachtomschrijving helder. Er heeft een analyse door de DBA Consultant van OptimaData plaatsgevonden. Een week later heeft OptimaData in een verhelderende conference-call met alle stakeholders binnen het project ons kunnen adviseren over de richting en configuratie mogelijkheden voor een toekomstbestendige SQL Server omgeving die past bij onze infrastructuur, applicaties en SAAS oplossing. We zullen OptimaData zeker opnieuw inzetten voor objectief advies, performance tips of sparringsmomenten als onze situatie daarom vraagt. Wij zijn erg content met de samenwerking.

Marcel Oudmaijer - Kadant

Marcel Oudmaijer - Kadant. Database performance tuning.Ik heb onlangs één van de consultants van OptimaData ingehuurd voor een hardnekkig probleem in onze SQL Server omgeving. Dit probleem had een behoorlijke impact had op onze gebruikers. OptimaData heeft snel en effectief gereageerd. Ik durf te stellen dat door hun inbreng de performance van de database omgeving sterk is verbeterd. Mijn ervaring met OptimaData is dan ook positief. De consultants van OptimaData zijn prettig in de omgang en flexibel. Ik zou het zeker aanraden om OptimaData voor opdrachten in te huren.

Edwin Wassink - Sandd

Edwin Wassink - Sandd. Database Consultancy. Multi-platform database advies architectuur.Ik heb OptimaData leren kennen als een zeer deskundige partij die Sandd al een aantal keren uit de brand heeft geholpen met hun veelzijdige, gespecialiseerde kennis van diverse database platformen. Hun inbreng heeft bijgedragen aan het verbeteren van de architectuur en performance van diverse databases.

ing. A.N.J. Jessurun - NKI

ing. A.N.J. Jessurun - NKI. Database beheer en consultancy, advies en tuning.OptimaData (vh DBA on Call) heeft ons op professionele wijze geadviseerd en begeleid voorafgaand aan en tijdens de migratie naar een SQL Server Cluster high availability omgeving. Dankzij hen zijn wij up-to-date om de veiligheid en continuïteit van onze klinische database processen te kunnen blijven waarborgen.

Arjen de Ruiter - Coosto

Arjen de Ruiter - Coosto. Database consultancy en performance tuning.The database consultant works hard and is flexible. He communicates very clear on progress of work and explains technically complex stuff in an easy way. I would definitely hire him again.

Fred Kroon - MyWheels

Ik heb OptimaData benaderd (in aanvang met een eenvoudig appje) voor een vraagstuk rond ons open source databaselandschap (PostgreSQL) in de cloud (Google Cloud Platform). We zochten een deskundige partner die kan ondersteunen bij het realiseren van een stabiel, toekomst vaste en high performing database setup voor deze omgeving. Wat mij vooral opviel was de daadkrachtige, snelle en inhoudelijke opvolging daarvan. Binnen 2 dagen hadden we een inhoudelijk gesprek met 1 van de database experts van OptimaData en een week later is concreet al gestart met de review en werkzaamheden. Zeer adequate actie, vlotte onboarding.

PostgreSQL probleem via DBA servicenummer 0353690304

Identiteit referent bekend bij OptimaData en op aanvraag beschikbaar.

Elke ontwikkelaar kent de vreselijk frustrerende situatie waarbij een onverwacht en onbegrijpelijk probleem met soft- of hardware het werk lamlegt en gemaakte afspraken bedreigt. Daarbij komt nog de angst om bij de verkeerde hulpverlener terecht te komen. Dit overkwam mij toen ik ik plots geen cvs datafiles meer kon uploaden in mijn PostgreSQL database. Na twee dagen zoeken en testen, de wanhoop nabij, wilde ik een topdeskundige vinden. Ik wilde vandaag duidelijkheid, liefst een oplossing. Om 12:00 uur belde ik OptimaData. Mijn verhaal werd zorgvuldig beluisterd en genoteerd. Ze zouden even overleggen en terugbellen. Zo gebeurde een half uur later. Op mijn voorstel om mijn PC te delen via Teamviewer werd zeer positief gereageerd en we gingen meteen aan de slag. De hele namiddag werd overlegd en getest, met mij maar ook bij OptimaData intern. Om 15:30 werden intern alle bevindingen besproken. Om 17:00 kreeg ik de oplossing. Een half uur later was mijn eerste file van 6000 records geupload.

Als arts weet ik hoe belangrijk communicatie, luisteren en overleg zijn om op het juiste moment tot het beste resultaat te komen. Dit soort communicatie kreeg ik van OptimaData. Door hun efficiëntie (begrip voor dringendheid met snelle start en resultaat), geven zij ook een veilig gevoel tegenover latere problemen die zich hoe dan ook zullen voordoen. Het belang hiervan tegenover de gebruikers van uw programma’s kan niet overschat worden. De samenwerking is ook bijzonder aangenaam omwille van hun zeer persoonlijke en respectvolle communicatie en overleg, ook met een niet-top IT-deskundige zoals ik. In één woord, KLASSE! 

 

Showcase Projecten

Cloud Migratie en Deployment Automation

Klantbeschrijving:

De klant is een global online company, met hoofdkantoor in Amsterdam en operations in 39 landen. Online aanwezigheid via 5 websites met een totale omzet van € 2,5 mrd per jaar. Voor de beeldvorming en gevoel bij risico downtime, dat is € 750.000 per uur!

Reguliere diensten:

Beheer Microsoft SQL Server database omgeving middels Managed Consultancy met 16 uur per week support in een mix van onsite en remote database beheer. Mogelijke knelpunten en verstoringsrisico's worden tijdig gesignaleerd. Mede met een 24*7 standby dienst worden verstoringen razendsnel opgelost om downtime te voorkomen of tot een minimum te beperken.

Uitgevoerd project:

Migratie volledig Microsoft SQL Server omgeving (van alle 5 online platformen) naar Google Cloud Platform (GCP) en uitfasering fysieke datacenter.

Problem statement:

De klant wil zijn laatste fysieke datacenter uiterlijk augustus 2018 uitfaseren en migreren naar het Google Cloud Platform (GCP). Onderdeel daarvan zijn 7 SQL Servers met circa 4 Terrabyte data. De grootste database is 500 Gbyte en dient bij voorkeur binnen 30 minuten van SQL Server 2008 R2 naar SQL Server 2017 gemigreerd te worden.  

Na overleg met verschillende stakeholders is besloten om het momentum aan te grijpen om de MS SQL Server omgeving in GCP in te richten op een toekomst bestendige wijze.

Belangrijke requirements hierbij zijn:

  • High Availability en Disaster Recovery;
  • meer scalability & minder complexiteit;
  • behoud van stabiliteit en performance;
  • gelijkblijvende of zelfs lagere kosten;
  • infrastructure as code.

Resultaat:

OptimaData is gevraagd om zijn expertise op Microsoft SQL Server in combinatie met Google Cloud Platform aan te wenden in de advisering, ondersteuning en uitvoering van deze migratie.

De gekozen oplossingsrichting is een omgeving in GCP met 3x SQL Server 2017 Enterprise Edition en Always-On Availability Groups, waarmee aan alle gestelde requirements kan worden voldaan.

Configuration management en deployment verloopt automatisch met behulp van Terraform, PowerShell en GOCD. Een cluster is binnen 10 minuten herbouwd, inclusief Best Practices. Monitoring en alerting is ingericht met behulp van Prometheus en Grafana.

In April 2018 is de migratie van de belangrijkse applicaties gerealiseerd zonder ernstige verstoringen. Tot en met augustus 2018 zullen geleidelijk de resterende applicaties worden gemigreerd.

 

Wat klanten over ons zeggen

Wij kunnen van alles vinden van onszelf. Hoe sterk onze expertise is of hoe wij flexibel meebewegen met de klant en inspelen op de klantbehoefte.

Veel meer hechten wij waarde aan hoe klanten dat zelf ervaren en wat zij van onze dienstverlening, expertise en kwaliteit vinden. Uiteindelijk is dat in elk project en bij elke uitdaging onze stip op de horizon.

Via de link "projecten" hieronder geven wij een opsomming met uitgevoerde projecten

projecten

Route naar effectief databasebeheer?

Download de whitepaper

Neem contact met ons op

Vul hier het telefoonnummer in en wij zullen zo snel mogelijk terugbellen. Of neem zelf contact op.

Zelf contact opnemen