NLEN
Direct technisch advies?
Home > Vacatures & opdrachten > Vacatures dummy (NIET VERWIJDEREN)

Vacature PowerBI Specialist

Nieuw

Wat ga je doen als PowerBI Specialist?

Voor onze eindklant, het Kadaster, zoeken wij een PowerBI Specialist.

Wij zoeken een PowerBI Specialist TBO die het team van de klant komt versterken. Wij zoeken een PowerBI Specialist met ervaring op het gebied van Enterprise Performance Management (EPM), reporting en data analyse.

De opdracht

Start project 01-02-2024
Projectduur 31-07-2024 met optie tot verlenging
Uren per week 24-28
Locatie Apeldoorn, Utrecht, Den Haag
Locatie Apeldoorn is de 'hoofd locatie'. Om de week zal er gewerkt worden in Utrecht en Den Haag is incidenteel
Tarief € 85 - € 97

Jouw rol als PowerBI Specialist

In deze opdracht initieer en realiseer je projecten en activiteiten en werk je mee aan projecten en activiteiten die collega’s trekken.

  • signaleert trends en samenhang en identificeert en verzamelt relevante feiten en brengt ze met elkaar in verband;
  • analyseert data op basis van (zelf te ontwikkelen) financiële- en operationele rapportages;
  • benadert vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken en belicht alle relevante dimensies;
  • ontwikkelt diverse rapportages en dashboards middels (Power BI) tooling;
  • adviseert en ondersteunt gevraagd en ongevraagd het management en directie van de Tactische en Strategische Beheerder van het DSO-LV.

Over de afdeling en het project

De Nederlandse wet- en regelgeving gericht op de leefomgeving bestaat uit talloze wetten en regels. Er is een ingewikkeld geheel ontstaan, waarin bijna niemand meer de weg kan vinden. Dat moet eenvoudiger en beter. Daarom is de Omgevingswet ontwikkeld: één wet die alle wetten en regels op het gebied van de leefomgeving vereenvoudigt en bundelt. Hierdoor wordt het makkelijker om ruimtelijke projecten te starten, is er meer ruimte voor maatwerk en zijn er minder regels.

Met de Omgevingswet wil het kabinet beter aansluiten op

  • De samenhang tussen verschillende plannen en activiteiten voor ruimtelijke ordening, milieu en natuur;
  • Het stimuleren van duurzame ontwikkelingen;
  • De verschillen tussen regio’s.

De invoeringsdatum van de Omgevingswet was 1-1-2024. Het bevoegd gezag (gemeente, waterschap, provincie en het rijk) moet vanaf dan in staat zijn sneller besluiten te nemen over voorgenomen ruimtelijke activiteiten en zullen onder de nieuwe wet nieuwe planvormen gebruiken. De wet biedt ook meer ruimte voor particuliere ideeën.

Digitaal Stelsel Omgevingswet
De uitvoering van Omgevingswetprocessen wordt ondersteund door een verregaande digitalisering van werkprocessen en een daarbij behorende informatievoorziening. Relevante data en informatieproducten die noodzakelijk zijn voor planvorming en besluitvorming over de fysieke leefomgeving, zullen voor eenieder beschikbaar komen. Hiervoor is het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) ontwikkeld, dat overheden, burgers en bedrijfsleven toegang zal geven tot deze data en informatieproducten.

DSO – van Programma aansturing naar beheerorganisaties
Binnen het DSO-programma (pDSO) is gewerkt aan het realiseren van het inwerkingtredingsniveau van het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO). Met betrekking tot het digitaal stelsel wordt onderscheid gemaakt tussen enerzijds de landelijke voorziening (aangeduid als DSO-LV) en anderzijds het geheel van het Digitaal Stelsel Omgevingswet (aangeduid als DSO) dat bestaat uit de DSO-LV én de systemen die op een of andere manier interactie hebben met de DSO-LV, zoals systemen van bevoegde gezagen, van leveranciers van omgevingsinformatie, van softwareleveranciers en van landelijke bouwstenen van de Nederlandse overheid.

Met het eindigen van het pDSO worden een aantal blijvende veranderingen doorgevoerd. De strategische besturing van het DSO komt bij de Strategische Beheer Organisatie (SBO) te liggen, een onderdeel binnen het ministerie van BZK. De SBO wordt eindverantwoordelijk voor een goed end-to-end werkend DSO-stelsel. In opdracht van de strategische beheerder zijn de tactische beheertaken m.b.t. het DSO-LV belegd bij de Tactische Beheer Organisatie (TBO) van het Kadaster. De TBO heeft daarmee de belangrijke taak van het tactisch aansturen en beheren van de samenhangende componenten die het DSO-LV vormen, als ook de verdere uitbouw en de doorontwikkeling ervan. De huidige ontwikkelpartners van de betreffende componenten worden operationeel beheerorganisaties. Daarnaast zal het jaar 2024 gekenmerkt worden door de omslag van de ontwikkeling en implementatie van de landelijke voorziening naar een werkend stelsel als ook de afronding van het inwerkingtredingsniveau, doorontwikkeling en uitbouw van het DSO-LV.

Wat breng je mee als PowerBI Specialist?

Eisen

  • Je hebt aantoonbaar WO werk- en denkniveau, bij voorkeur Bedrijfskunde
  • Je hebt aantoonbaar brede branch ervaring bij minimaal 3 verschillende organisaties in diverse sectoren
  • Je hebt aantoonbare ervaring met het uitvoeren van opdrachten voor de rijksoverheids- of uitvoeringsorganisaties
  • Je hebt aantoonbare ervaring op gedaan door meerdere uitgevoerde opdrachten met Enterprise Performance Management (EPM)
  • Je hebt minimaal 5 jaar Ervaring met Power BI
  • Je hebt Power BI Advanced cursus afgerond

Wensen

  • Kennis en ervaring met reporting & data analyse waarbij je Power BI als hulpmiddel hebt ingezet (50 pt)
  • Kennis en ervaring met Enterprise Performance Management (50 pt)

Toelichting op de eisen en wensen

Bij niet voldoen aan 1 van de eisen, kan er geen definitieve offerte worden ingestuurd, er is sprake van een digitale en geautomatiseerde selectie. De wensen worden beoordeeld met een puntensysteem. Hoe meer punten hoe groter de kans op een interview. CV's en offertes indienen langs geautomatiseerde aankoopsystemen kost veel tijd, kan lastig zijn en vergt enige skills om de selectiecriteria te doorgronden. Wij helpen je met een scorende offerte!

Details selectieprocedure

Sluiting aanvraag donderdag 18 januari om 10.00 uur
Geselecteerde CV's/reacties worden benaderd door OptimaData uiterlijk 18 januari voor 12.00 uur
Gezamenlijk offerte samenstellen uiterlijk op donderdagmiddag 18 januari (online)
Deadline indienen offerte bij het Kadaster op 21 januari om 23.59 uur
Interviews met het Kadaster vinden plaats op 25 januari via MS teams.

Reageren

Heb je interesse in deze rol als PowerBI Specialist bij het Kadaster en deze opdracht samen met Multi-platform (open source) Database dienstverlener OptimaData aan te vliegen? Reageer dan met je CV in Word, uurtarief in euro's en een korte gerichte motivatie in het Nederlands, kortom een onderbouwd en niet te ontwijken voorstel! Let goed op de eisen in de vraag, wij kunnen zonder voldoen aan alle eisen NIET indienen, wees daarvan bewust. Bij twijfel, bel ons!

Als wij je hebben geselecteerd gaan we je benaderen en samen de definitieve aanbieding voorbereiden. Zo zullen we ook samen het eindtarief bepalen in volledige transparantie.

Heb je vragen over deze opdracht of over OptimaData, aarzel niet en stuur een reactie via deze site.

Locatie

Apeldoorn

Publicatiedatum

11.01.2024

Contactpersoon

Edco Wallet

Meer details
Adres
Hofstraat 110, 7311 KZ Apeldoorn
Match criteria
Arbeidsrelatie
  • Freelance / Interim
  • Detachering
Gewenst aantal uren
  • 24 - 32 uur
Werkervaring
  • Medior
  • Senior
Database platform
  • SQL Server
Expertise
  • PowerBI
Regio
  • Gelderland