NL
Direct technisch advies?
Home > Over ons > Nieuws > Nieuws publiceren > PostgreSQL Monitoring & Alerting onder Windows

PostgreSQL Monitoring & Alerting onder Windows

OptimaData heeft een oplossing ontwikkeld om complete en/of delen van PostgreSQL databases en databaseomgeving onder Windows te monitoren inclusief proaktieve Alerting. Middels innovatieve koppelingen en tooling is het nu mogelijk om de klant zelf onder zijn eigen Windows omgeving de beschikking te geven over realtime Monitoring & Alerting.

De standaard oplossing van OptimaData is voor elke PostgreSQL omgeving op Windows toepasbaar en (voor OptimaData) eenvoudig te implementeren. Dit is tot op heden voor bedrijven en overheden erg lastig gebleken daar vrijwel alle tooling is gericht op Linux/Unix.

Met deze oplossing hebben bedrijven en overheden die werken onder Windows de beschikking over een state-of-the-art Monitoring & Alerting tool in combinatie met remote beheer van OptimaData.

De tooling wordt bij de klant geïnstalleerd en zal toegankelijk worden gemaakt voor de gebruikers zodat relevante informatie omtrent de PostgreSQL database server ter beschikking is. Het gaat hierbij om bijvoorbeeld diskruimte, al of niet beschikbaar zijn van services, belasting van de database, maar ook gebruiksgegevens ten aanzien van PostgreSQL objecten.

 

In geval van calamiteiten zal de tooling een mail sturen aan onze servicedesk. De DBA die dienst heeft zal deze mail zo spoedig mogelijk afhandelen. Slack, Whatsapp en Pagerduty behoren ook tot de mogelijkheden.

De oplossing wordt ingericht na een grondige QuickScan op de PostgreSQL omgeving. Tijdens de QuickScan zullen alle relevante onderdelen de revue passeren. Op basis van de bevindingen van de QuickScan zullen aanbevelingen worden gedaan. Vervolgens wordt een definitief voorstel / plan van aanpak gedaan ten aanzien van de wijze waarop en hoe de Monitoring & Alerting kan worden ingericht.

Het remote beheer omvat standaard:

  • Monitoring & Alerting
  • Dagelijkse controle
  • Maandelijkse Heathcheck inclusief korte rapportage (APK)

In beheer zal de database omgeving continue worden gecontroleerd op aspecten als groei van de databases/tabellen, index gebruik, defragmentatie/herindexering, meldingen in logfiles, corruptie, backup & recovery strategie en performance (CPU, disk I/O, memory).

Het complete standaardpakket aan diensten met betrekking tot het beheer en de Monitoring & Alerting omvat:

 

Heeft u interesse in deze oplossing of wilt u eens vrijblijvend sparren of een dergelijke oplossing u zou kunnen helpen of ondersteunen? Neem contact met ons op via het reactieformulier of bel 035-3690307

Meer informatie

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor het laatste (open source) database nieuws, events en blogs.