NLEN
Direct technisch advies?
Direct een ervaren DBA aan de lijn voor database hulp, support en ondersteuning. We kunnen eventueel direct met u meekijken!035 369 0304
dba@optimadata.nl
Home > Consultancy

Consultancy

Uw database is onze zorg

Uw database is onze zorg. Wij adviseren en bieden ondersteuning bij het maken van de juiste keuzes tot en met het inrichten, deployen en overnemen van het dagelijks (24x7) database beheer en onderhoud. Wij optimaliseren database omgevingen met performance tuning en lossen database problemen op. Dat doen wij snel en vakkundig, want een optimale performance van uw database is cruciaal voor uw business.

Onze DBA consultants, Database Reliability Engineers, zijn stuk voor stuk specialisten. Ongeacht het type database platform, wij staan klaar om u van dienst te zijn. Van open-source database varianten zoals PostgreSQL, MySQL, MongoDB en MariaDB tot commerciĆ«le platformen zoals Microsoft SQL Server, Oracle en Sybase. OptimaData heeft alles in huis om voor u een schaalbare, veilige en goed presterende database te realiseren. Startend vanuit analyse komen wij met een passend advies en lossen wij snel en pragmatisch problemen op. Lees hieronder meer over al onze database consultancy- en beheerdiensten en services.

Database consultancy. Open source database services zoals PostgreSQL beheer, MariaDB support, MySQL cluster consultancy of MongoDB implementatie. Ontwerpen, Optimaliseren, Oplossen en beheren van Postgres, MySQL, MariaDB, SQL Server en cloud-native databa

Ontwerpen

Wij helpen kiezen. Een afgewogen keuze voor het in te zetten database platform is cruciaal bij de bouw van uw applicatie, PaaS, SaaS, IaaS, DBaaS of migratie naar een nieuw (cloud) databaseplatform. Onze database specialisten ondersteunen u graag bij deze belangrijke stap, zodat u kunt bouwen op een database omgeving die schaalbaar en veilig is en bovendien minder van uw IT budget in beslag neemt.

Wij kunnen u helpen met:

 • Database design
 • Database Infrastructure design
 • Database Implementatie & Migratie
 • Automated (cloud) deployment 

Meer over database architectuur en ontwerp

Database ontwerp, implementatie maar ook migratie naar bijvoorbeeld PostgreSQL

Optimaliseren

Wij gaan voor het beste, het snelste en het veiligste. Wij helpen u met het optimaliseren en tuning van uw database, applicatie en databaseperformance. Aan de hand van een beproefd stappenplan lopen wij alle onderdelen van de database(s) na en maken daar waar nodig direct en hands-on aanpassingen. We leveren een complete rapportage op met bevindingen en aanbevelingen. Op deze manier helpen wij u om het maximale uit uw database te halen, met direct resultaat en best practices . Dit zorgt ervoor dat uw database op de top van zijn kunnen gaat presteren en blijft presteren met het implementeren van bijvoorbeeld best practices en de juiste monitoring.

 • Performance Tuning
 • QuickScan
 • Benchmarking

Meer over QuickScan en Optimalisatie

Database performance tuning, optimalisatie en database QuickScan.

Oplossen

Wij lossen op. Database problemen doen zich voor op de meest ongelegen momenten. Wij staat 24/7 voor u klaar om direct (remote of on-site) de helpende hand te bieden bij database- of serverinstabiliteit, verstoringen, downtime en/of data-recovery. U kunt zelfs direct (juist als u nog geen klant bent!) bellen met een Technisch Database Specialist (035-3690304). U kunt uw technische database support vraag aan de DBA-consultant stellen en als er tijd is zal hij direct met u meekijken - in ieder geval nog dezelfde dag! Wilt u liever verzekerd zijn van structureel database support op het moment van behoefte? Onze innovatieve database dienst Managed Consultancy zou dan een oplossing kunnen zijn.

Wij helpen met:

 • Gratis database support en hulplijn
 • Database-recovery
 • Managed Consultancy

Meer over database support

Database support, gratis eerste hulp op bijvoorbeeld PostgreSQL, MariaDB, SQL Server of MongoDB.

Beheren

Wij ontzorgen. Wij bieden een gedegen databasebeheer- en onderhoudsprogramma en voorzien u van de juiste database consultancy, beheer, support of management-resources, afgestemd op uw behoefte. Op die manier kunt u zich richten op uw business. Wij houden de prestaties van uw (open-source) database continue in het oog middels moderne en geautomatiseerde monitoring en grijpen pro-aktief in daar waar nodig. Liever nog voorkomen wij de problemen door het uitvoeren van frequente database HealthChecks op uw omgeving.

 • Managed Services
 • HealthCheck
 • Database Monitoring
 • Managed Consultancy

Meer over database beheer

Database beheer, managed services en managed consultancy op (open source) database platformen.

Neem contact met ons op

Vul hier het telefoonnummer in en wij zullen zo snel mogelijk terugbellen. Of neem zelf contact op.

Zelf contact opnemen

Optimadata gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.