NLEN
Direct technisch advies?
Home > Vacatures & opdrachten > Vacatures dummy (NIET VERWIJDEREN)

Vacature Strategisch AI deskundige

Nieuw

Wat ga je doen als Strategisch AI deskundige?

Voor onze eindklant, de Nationale Politie, zoeken wij een Strategisch AI deskundige.

Het programma Generieke Voorziening Toegang tot Kennis (GVTK) heeft als opdracht de kennisdata op orde te brengen en eenvoudig toegankelijk te maken, van zoeken naar vinden. Hiervoor is de dienst IV op zoek naar een externe AI-deskundige met zeer ruime ervaring, met name op gebied van semantische technologie (ofwel taalkundige kunstmatige intelligentie/natural language processing) voor het optimaliseren van de informatievoorziening GVTK.

De opdracht

Start opdracht 01-07-2024 (Startdatum onder voorbehoud van een tijdige afronding van het veiligheidsonderzoek)
Duur opdracht tot 30-04-2025
Uren per week 12
Locatie Odijk / Remote
Tarief € 100 - € 115

Relatie met de eindklant

Wij doen ruim 7 jaar succesvol zaken met onze opdrachtgever en hebben veel inzetten en projecten mogen invullen. Op dit moment zijn er 16 professionals actief via OptimaData. Daarnaast ondersteunen wij de Politie met specifieke database dienstverlening op MariaDB en met MongoDB licenties.

Jouw rol als Strategisch AI deskundige

Beoogd resultaat

  • Geven van strategisch advies in de zeer complexe infrastructuur en IV-voorzieningen van kennisdata binnen de Nationale Politie
  • Geven van advies en ondersteuning bieden, bij het experimenteren met drie concepten ten behoeve van GVTK (semantische AI suites, experimentele fase)
  • Het praktisch ondersteunen bij het opstellen van specifieke specificaties voor deze (GVTK) IT-ontwikkeling.
  • Het meewerken aan het definitieve advies ten behoeve van de verwerving van een sematische AI oplossing ten behoeve van GVTK.

Als strategisch deskundige AI-technologie ben je onderdeel van het Programma GVTK en werkt nauw samen met de programmaboard, met in het bijzonder de programma coordinator en de leden van het cluster Generieke Enabelers. Je stemt af op beleidsniveau en houd overzicht over de samenhang tussen de projecten binnen GVTK en geeft gevraagd en ongevraagd advies over (nieuwe) vraagstukken die binnen het programma GVTK.

Daarnaast ben je in staat om eventuele besluitvorming voor te bereiden op directie niveau.

Verantwoordelijkheden

Als strategisch AI-deskundige ben je verantwoordelijk voor het gevraagd en ongevraagd adviseren van de programmaboard en programmadirecteur GVTK.

Daarnaast ben je tijdens de experimentele fase verantwoordelijk voor het ondersteunen van de 3 experimenten, daarbij bewaak je de doelstellingen van GVTK en ben je mede verantwoordelijk voor het opleveren van een advies op basis van de te verwachten TCO de de resultaten van de uitgevoerde experimenten.

Daarna ben je bij het daarop volgende verwervingstraject en implementatie/ realisatietraject verantwoordelijk voor de strategische advisering m.b.t. realisatie GVTK.

Tevens geef je input op basis van nieuwe betekenisvolle ontwikkelingen op AI vlak, rekening houdende met het IV landschap van de nationale politie.

Vakmatige taken

  • Initiëren van verbetervoorstellen en advies
  • Mede vormgeven van de manier van veranderen
  • Mede bewaken van de programma planning en de voortgang
  • Mede voorbereiding van besluitvorming
  • Mede coachen en begeleiden van externe leveranciers
  • Mede regie over nieuwe wijze van technisch organiseren van GVTK

Wat breng je mee als Strategisch AI deskundige?

Eisen

  • Je hebt minimaal een afgeronde, erkende en volwaardige opleiding op WO niveau
  • Je hebt minimaal 10 jaar aantoonbare werkervaring met projecten bij grotere bedrijven en organisaties, waaronder voor de overheid
  • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring binnen het veiligheidsdomein waarbij je als volwaardig gesprekspartner diende voor diverse lagen binnen een organisatie, op basis van senioriteit en vakbekwaamheid

Wensen

  • Je hebt minimaal 10 jaar aantoonbare werkervaring op het gebied van AI, in het bijzonder semantische technologie (ofwel taalkundige kunstmatige intelligentie/natural language processing) voor het optimaliseren van informatievoorzieningen (25 pt)
  • Je hebt aantoonbare werkervaring met geavanceerde IT, waaronder algemene infrastructuur, servertechnologie, netwerken, beveiliging, kantoorautomatisering, databases, CRM, ERP, Cloud en SaaS oplossingen, data-analyse en website/app-ontwikkeling (25 pt)
  • Je hebt aantoonbare werkervaring met verslaglegging, strategische advisering en afstemming op beleidsniveau en het voorbereiden van besluitvorming (25 pt)
  • Je hebt aantoonbare werkervaring en expertise op het gebied van procesanalyse, requirements-analyse, leveranciersselecties, methodieken voor technische implementaties, bedrijfs- en concurrentieanalyse, expertanalyses, strategische en technologische onderzoeken en rapportages, ontwikkeling van concepten/prototypes (25 pt)

Toelichting op de eisen en wensen

Bij niet voldoen aan 1 van de eisen, kan er geen definitieve offerte worden ingestuurd, er is sprake van een digitale en geautomatiseerde selectie. De wensen worden beoordeeld met een puntensysteem. Hoe meer punten hoe groter de kans op een interview. CV's en offertes indienen langs geautomatiseerde aankoopsystemen kost veel tijd, kan lastig zijn en vergt enige skills om de selectiecriteria te doorgronden. Wij helpen je met een scorende offerte!

Details selectieprocedure

Sluiting aanvraag woensdag 17 april om 10.00 uur
Geselecteerde CV's/reacties worden benaderd door OptimaData uiterlijk 17 april voor 12.00 uur
Gezamenlijk offerte samenstellen uiterlijk 17 april (online)
Deadline indienen offerte bij de Politie op vrijdag 19 april 08.00 uur
Interviews bij de Politie vinden plaats zsm na beoordeling offertes

Reageren

Heb je interesse in deze rol als Strategisch AI Deskundige bij de Politie en deze opdracht samen met Multi-platform (open source) Database dienstverlener OptimaData aan te vliegen? Reageer dan met je CV in Word (volledig Nederlands of Engels), uurtarief in euro's en een korte gerichte motivatie in het Nederlands of Engels, kortom een onderbouwd en niet te ontwijken voorstel! Let goed op de eisen in de vraag, wij kunnen zonder voldoen aan alle eisen NIET indienen, wees daarvan bewust.

Als wij je hebben geselecteerd gaan we je benaderen en samen de definitieve aanbieding voorbereiden.

Heb je vragen over deze opdracht of over OptimaData, aarzel niet en stuur een reactie via deze site.

Locatie

Odijk

Publicatiedatum

08.04.2024

Contactpersoon

Edco Wallet

Meer details
Adres
Zeisterweg 1, 3984NH Odijk
Match criteria
Arbeidsrelatie
  • Freelance / Interim
  • Detachering
Gewenst aantal uren
  • < 20 uur
Werkervaring
  • Senior
Expertise
  • Agile
  • Dataplatform
Regio
  • Utrecht