Direct technisch advies?
Direct een ervaren DBA aan de lijn voor database hulp, support en ondersteuning. We kunnen eventueel direct met u meekijken!035 369 0304
dba@optimadata.nl
Home > MariaDB

MariaDB Consultancy en beheer

OptimaData levert consultancy, training en beheer diensten voor MariaDB database platformen.

MariaDB is een relationeel databasemanagementsysteem (RDBMS). Het ontstond als opensource-fork van MySQL en is grotendeels compatibel met MySQL. Het wordt geschreven in C, C++ en Perl en wordt beschikbaar gesteld onder de voorwaarden van de GPL.

MariaDB is momenteel een van de populairste relationele database systemen. Terwijl application compatibility met MySQL® gewaarborgd blijft, voegt het nieuwe mogelijkheden toe om aan de nieuwe uitdagingen in web- en bedrijfsapplicaties tegemoet te komen.

De nieuwste versie kan gratis worden gedownload van MariaDB.org (Linux en Windows), of rechtstreeks geïnstalleerd van je Linux repository (bijvoorbeeld Red Hat, Fedora, Suse en Debian) of gehost op Cloud Services (zoals Amazon AWS).
MariaDB is een drop-in replacement voor elke versie van MySQL. Dat betekent dat alles zal blijven werken zoals dat deed met MySQL. Php connectors blijven feilloos connectie maken met de “nieuwe, betere MySQL”. De mogelijkheden wat betreft bijvoorbeeld performance, storage engine en schaalbaarheid zijn veel beter dan met MySQL.

MariaDB, heeft een ‘Enterprise’-versie van de database vrijgegeven die een combinatie maakt van de populaire NoSQL-architectuur en de vertrouwde, robuuste SQL-configuratie. MariaDB heeft deze twee typen databases geïntegreerd, waarbij de eigen database samenwerkt met de Apache Cassandra NoQSL database. Door toevoeging van de Cassandra Storage Engine verschijnen kolommen (columns) uit Cassandra nu als tabellen (tables) in MariaDB. Het is mogelijk gegevens in deze tabellen te plaatsen en de data weer te selecteren. Ook is het mogelijk combinaties te maken van gegevens die in Cassandra staan en die in MariaDB zijn opgeslagen.
Dit is een oplossing voor het gat tussen de twee typen data-opslag dat veel te lang heeft bestaan. MariaDB brengt de nieuwe functionaliteit uit met de nieuwe versie MariaDB 10 Enterprise en Enterprise Cluster. Beide varianten zijn gebaseerd op MySQL. MariaDB is bovendien veel sneller dan voorgaande versies, onder meer vanwege de mogelijkheid tot parallelle replicatie.

 

Klik hieronder voor onze verschillende diensten op MariaDB. Wij bieden consultancy, trainingen en staffing diensten op dit platform.

MariaDB vacatures

MariaDB trainingen

MariaDB services

MariaDB quickscan