NL
Direct technisch advies?
Home > Over ons > Over ons - landingspagina's > Partners > MariaDB - OptimaData - Partnership

MariaDB partner

Partnership MariaDB - OptimaData

Over MariaDB

MariaDB is een open source relationeel databasemanagementsysteem (RDBMS). MariaDB Server is een van de meest populaire open source relationele databases. Het ontstond als opensource-fork van MySQL. Het is gemaakt door de oorspronkelijke ontwikkelaars van MySQL en blijft gegarandeerd open source. MariaDB is grotendeels compatibel met MySQL. MariaDB wordt geschreven in C, C++ en Perl. Deze open source engine is 100% compatibel en is ‘vrijer’ dan MySQL. Alle bugs en roadmaps hebben vrije toegang, in tegenstelling tot de Oracle versie. Bovendien is de storage database InnoDB vervangen met XtraDB en andere optimalisaties; dit belooft betere performance. Het maakt deel uit van de meeste cloud-aanbiedingen en is de standaard in de meeste Linux-distributies.

Verbetering t.o.v. MySQL

De nieuwste versie kan gratis worden gedownload van MariaDB.org (Linux en Windows), of rechtstreeks geïnstalleerd van je Linux repository (bijvoorbeeld Red Hat, Fedora, Suse en Debian) of gehost op Cloud Services (zoals Amazon AWS).

MariaDB is een drop-in replacement voor elke versie van MySQL. Dat betekent dat alles zal blijven werken zoals dat deed met MySQL. PHP connectors blijven feilloos connectie maken met de “nieuwe, betere MySQL”. De mogelijkheden wat betreft bijvoorbeeld performance, storage engine en schaalbaarheid zijn veel beter dan met MySQL.

MariaDB Enterprise

MariaDB, heeft een ‘Enterprise’-versie van de database vrijgegeven die een combinatie maakt van de populaire NoSQL-architectuur en de vertrouwde, robuuste SQL-configuratie. MariaDB heeft deze twee typen databases geïntegreerd, waarbij de eigen database samenwerkt met de Apache Cassandra NoSQL database. Door toevoeging van de Cassandra Storage Engine verschijnen kolommen (columns) uit Cassandra nu als tabellen (tables) in MariaDB. Het is mogelijk gegevens in deze tabellen te plaatsen en de data weer te selecteren. Ook is het mogelijk combinaties te maken van gegevens die in Cassandra staan en die in MariaDB zijn opgeslagen.
Dit is een oplossing voor het gat tussen de twee typen data-opslag dat veel te lang heeft bestaan. MariaDB brengt de nieuwe functionaliteit uit met de nieuwe versie MariaDB 10 Enterprise en Enterprise Cluster. Beide varianten zijn gebaseerd op MySQL. MariaDB is bovendien veel sneller dan voorgaande versies, onder meer vanwege de mogelijkheid tot parallelle replicatie.

Hier kun je de nieuwste features bekijken van MariaDB Enterprise Server 10.5.

MariaDB - OptimaData partnership

OptimaData is officieel MariaDB partner in de Benelux voor database consultancy, database implementatie, support en MariaDB beheer. De samenwerking met MariaDB betekend voor u als klant dat wij namens MariaDB in Nederland, Belgie en Luxemburg support mogen verlenen op uw MariaDB database omgeving. MariaDB zal bij support vraagstukken in deze landen waar onsite of diepgaande database consultancy nodig is naar OptimaData door verwijzen.
MariaDB - OptimaData partnership

Het partnership met MariaDB stelt ons in staat een krachtige enterprise en cloud MariaDB omgeving te leveren, te implementeren, te beheren en u te ondersteunen.

MariaDB Foundation

MariaDB Corporation

MariaDB review

Consultancy

Referenties

Contact

Neem contact met ons op

Vul hier het telefoonnummer in en wij zullen zo snel mogelijk terugbellen. Of neem zelf contact op.

Zelf contact opnemen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor het laatste (open source) database nieuws, events en blogs.