Direct technisch advies?
Direct een ervaren DBA aan de lijn voor database hulp, support en ondersteuning. We kunnen eventueel direct met u meekijken!035 369 0304
dba@optimadata.nl
Home > MongoDB

MongoDB Consultancy en beheer

 

 

 

 

 

OptimaData levert consultancy, training en beheer diensten op MongoDB database platformen.

Dit type NoSQL database is een Document database. Deze databases zijn ook wel bekend als document-georiĆ«nteerde databases. Ze zijn ontwikkeld voor de optimale opslag van en toegang tot documenten, in tegenstelling tot een structuur van rijen of records. Document databases zijn schemaloos.

Dat betekent dat de documenten in de vorm van BSON (binair JSON) worden opgeslagen en de structuur van deze documenten is flexibel. De database kan gemakkelijk gedistribueerd worden, de data wordt in dat geval over meerdere computers verspreid om gedistribueerde gegevensverwerking mogelijk te maken. MongoDB is geen relationeel databasemanagementsysteem, er is geen ondersteuning voor joins en voldoet ook niet aan de ACID-regels want de ondersteuning voor transacties is beperkt. MongoDB wordt gerekend tot de zogenaamde NoSQL-databases.
Er is speciale ondersteuning voor het opslaan van loginformatie (capped collections) en voor het opslaan van blobs. MongoDB kan goed gebruikt worden voor het opslaan en analyseren van bezoekersaantallen en het klikgedrag op een druk bezochte website. Ook voor het cachen van gegevens voor sneller zoeken is MongoDB heel geschikt omdat deze datacache over meerdere computers kan worden verspreid.

MongoDB maakt ook gebruik van storage engines, net als MySQL. Sinds versie 3.0 wordt WiredTiger meegeleverd als engine, deze zorgt voor data compressie tot wel 20% en aanzienlijke performance winst. Net als andere databases heeft een MongoDB database verschillende aspecten waar aan gedacht moet worden bij de inrichting, configuratie en het onderhoud.

Klik hieronder voor onze verschillende diensten op MongoDB. Wij bieden consultancy, trainingen en staffing diensten op dit platform.

MongoDB vacatures

MongoDB trainingen

MongoDB services

MongoDB quickscan