Direct technisch advies?
Direct een ervaren DBA aan de lijn voor database hulp, support en ondersteuning. We kunnen eventueel direct met u meekijken!035 369 0304
dba@optimadata.nl
Home > Nieuws & events > Events van OptimaData

Event overzicht

Jubileum PostgreSQL Meetup 6 juni!

PostgreSQL Usergroup NL. Meetups, kennis, netwerken, Nederlandse Postgres community

We zijn erg blij en trots dat we de 10e PostgreSQL Meetup van de PostgreSQL Usergroup NL kunnen aankondigen.

Deze jubileum editie zal plaatsvinden op 6 juni 2019 dankzij de gastvrijheid van Microsoft in het Microsoft hoofdkantoor op Schiphol.
Uiteraard hebben we wederom een prachtige (internationale) line-up aan sprekers weten te bewegen om een inspirerende sessie te geven. In een informele setting met ruimte voor sterke verhalen en een drankje zullen we je meenemen in de wereld van PostgreSQL. Vanwege de jubileum editie hebben we een uitgebreider programma.

Meer over de 10e PostgreSQL meetup

Postgres Vision 2019 Boston

Postgres Vision 2019 Boston, waar business en techniek elkaar ontmoet!

De enige open source DBMS conferentie waar business en techniek elkaar ontmoet. The future of PostgreSQL is het thema van Postgres Vision 2019 te Boston. Op 24 tot 26 juni zullen de belangrijkste PostgreSQL leiders, contributors, en ontwikkelaars als denktenk hun visie en toekomst van Postgres bespreken. Uiteraard is de directie van OptimaData in Boston aanwezig om te connecten, inspiratie op te doen voor haar klanten en mee te denken over de toekomst van PostgreSQL als snelst groeiende en beste open souce DBMS platform van dit moment.

Meer internationale (open source) DBMS inspiratie

PostgreSQL Usergroup NL meetup 14 maart 2019

Meetup PostgreSQL Usergroup NL
PostgreSQL DBMS of the Year 2018

De eerste PostgreSQL Usergroup NL meeting van 2019 dient zich aan! De 1e editie in een serie van 4 meetups zal plaatsvinden op donderdag 14 maart vanaf 17:30 uur.

De Meetup zal plaatsvinden dankzij de gastvrijheid van Adyen op het hoofdkantoor van Adyen te Amsterdam.

Opnieuw is het ons gelukt om een aantal actuele en interessante onderwerpen voor het voetlicht te kunnen brengen onder het genot van een hapje en een drankje.

We hebben Devrim Gündüz (Major Contributor in de PostgreSQL community) bereid gevonden om op deze Meetup een kijkje te gunnen wat PostgreSQL 12 ons zal brengen. En Dave Pitts zal ons meenemen in een talk over PostgreSQL "The Hardway", met mooie demo's.

Programma PostgreSQL meetup en aanmelden

PostgreSQL Usergroup NL Meetup 29 november 2018

PostgreSQL Meetups PostgreSQL Usergroup NLMet gepaste trots kondigen wij (alweer de laatste) PostgreSQL Usergroup NL meeting van 2018 aan. De 3e editie in een serie van 3 meetups zal plaatsvinden op donderdag 29 november vanaf 17:30 uur.

De Meetup zal plaatsvinden dankzij de gastvrijheid van Bol.com op het hoofdkantoor van Bol.com in het WTC Papendorp te Utrecht.

Opnieuw is het ons gelukt om een aantal actuele en interessante onderwerpen voor het voetlicht te kunnen brengen onder het genot van een hapje en een drankje.

In een informele setting met ruimte voor een praatje en een drankje zullen we je meenemen in de wereld van PostgreSQL en Cloud. Ook Real-time Analytics is een onderwerp wat deze editie zal worden behandeld. Niet alleen een technische benadering maar ook vanuit het perspectief van een klant / eindgebruiker. Uiteraard duiken we even de diepte in voor de DBA's en Developers onder ons maar ook de uitgewerkte klantcase is buitengewoon boeiend. Vanwege de succesvolle introductie en met enthousiasme ontvangen "lightning talks" zullen deze ook wederom een plek krijgen tijdens de meetup.

Details 3e editie PostgreSQL meetup 2018

PGConfEU 2018

PGConfEU 2018 Lissabon, PostgreSQL Conferentie 23 - 26 oktober.

OptimaData is wederom trots silver sponsor van de grootste PostgreSQL Conferentie van het jaar in Europa. De PGConfEU 2018 te Lissabon. Van 23 tot 26 oktober een kleine week gevuld met alles van en over PostgreSQL. Uiteraard zijn we niet alleen sponsor maar zijn wij aktief aanwezig tijdens het gehele event en zullen we ook een bijdrage leveren in de Goodie-bag!

Hoe "overleef" ik een conferentie zoals PG Conf EU 2018 in Lissabon? In deze bijdrage een aantal tips om dergelijke inhoudelijke internationale symposia efficient te bezoeken.

Meer over efficient IT symposium bezoek

Meetup 27 september PostgreSQL Backup and Replication

PostgreSQL Meetup Backup and Replication 27 september

We zijn er weer klaar voor! Op 27 september 2018 is er weer een PostgreSQL Usergroup NL Meetup met als thema: "Backup and Replication". Er zijn 2 fantastische sprekers ingevlogen. Allereerst Marc Angenent - Splendid Data. Hij zal aftrappen met een uitgebreid doorkijkje in backup en restore strategie en PostgreSQL backup mogelijkheden. Daarnaast is Boris Mejías - 2ndQuadrant bereid gevonden zijn ervaringen te delen over Replication met "Everything You Wanted To Know About Replication But Were Afraid To Ask". Nieuw deze Meetup is de ruimte voor Lightning Talks!

Meer over deze PostgreSQL Meetup


 

Meetup 14 juni 2018:

Op 14 juni 2018 organiseert OptimaData samen met de PostgreSQL Usergroup NL een Meetup met als thema: "Migration Approaches and Tools & Analyzing Database Performance". We hebben 2 fantastische sprekers weten op te lijnen. Allereerst Coen Hamers - Splendid Data. Hij zal aftrappen met een uitgebreid doorkijkje in migraties en hoe bijvoorbeeld Oracle naar PostgreSQL migraties aan te vliegen. We zijn heel blij dat vervolgens Feike Steenbergen - Adyen zijn bijdrage zal leveren door zijn ervaringen te delen met Analyzing Database Performance.


Lees meer

Meetup 10 April 2018:

Meetup how to manage fast growing databases op 10 april 2018!

10 april 2018 organiseert OptimaData samen met SeveralNines een meetup met als thema:"how to manage fast growing databases".
We hebben 2 fantastische sprekers weten op te lijnen. Allereerst Krzysztof Książek - Senior Support Engineer bij SeveralNines. Hij zal aftrappen met een uitgebreid doorkijkje in het brede scala aan open source mogelijkheden voor load balancing MySQL databases. We zijn heel blij dat vervolgens Zeger Knops - CTO van VidaXL heeft toegezegd in deze meetup zijn bijdrage te willen leveren door zijn ervaringen te delen met Database Automation binnen het zeer snel groeiende internationale platform van VidaXL.

Lees meer

DBA-café 30 maart 2018: Informele ontmoeting en sterke database verhalen!

DBA-Cafe is een maandelijks terugkerend event van en voor DBA's over databases en meer.

Het DBA-Café van 30 maart as. zal in een informele setting plaatsvinden. Ontmoeting, netwerken en sterke database verhalen onder het genot van een hapje en drankje! Vanwege onze meetup "How to manage fast growing databases" op 10 april as. houden we het DBA-café deze keer informeel, klein en hebben we ook geen specifiek thema.

Lees meer

DBA-Cafe 26 januari 2018: Introductie PostgresPURE

DBA-Cafe, van en voor DBA's en voor alle DBMS professionals!

Op 26 januari vanaf 16.00 uur - 18.00 uur wordt het maandelijkse DBA-cafe weer georganiseerd, waarin database professionals onder het genot van een drankje en een hapje kennis en ervaring kunnen uitwisselen en thema's kunnen uitdiepen. Deze keer staat PostgreSQL centraal. PostgreSQL is onlangs verkozen tot DBMS van het jaar 2017. Alle reden dus om aandacht te besteden aan deze krachtige open source database.

lees meer

24 november vanaf 16.00 uur: Welkom tijdens ons DBA-Café

Vrijdag 24 november is het alweer editie nummer 11 van het DBA-Café. Tijdens het DBA-Café van 24 november zullen wij een aktueel onderwerp aanstippen wat op dit moment speelt in de databasewereld en een hot topic is op dit moment. Nieuwsgierig geworden? Kom dan zeker naar het DBA-Café van november!

Lees meer

MongoDB Europe 2017

on the 8th of november the MongoDB Europe 2017 event will take place at InterContinental London - The O2 in London. MongoDB Europe is where the world’s fastest growing database community comes to connect, explore, and learn. Join us for hands-on and deep dive technical sessions, giving you the tools you need to build and deploy your giant ideas.

Lees meer

CHAR (17) 2Q PGConf 2017 New York

2Q PGConf is a conference dedicated to exchanging knowledge about the world’s most advanced open source database: PostgreSQL. On 6th and 7th of november 2017 this event will take place at The New Yorker in New York.

Lees meer

OptimaData Silversponsor PostgreSQL Conference Europe 2017

OptimaData is Silversponsor van de 9e PostgreSQL Conference Europe welke dit jaar gehouden wordt in Polen van 24 tot 27 oktober.
Uiteraard zijn we als Silversponsor aanwezig en zullen wij ook meerdere bijdragen leveren aan de inhoudelijke sessies. En wellicht vind u een verrassing in uw goodiebag...

Lees meer

30 september: SQL Saturday Holland!

Een gratis event op zaterdag 30 september in Utrecht. Een dag vol gratis sessies, training, kennis en sterke verhalen over Microsoft SQL Server. OptimaData is uiteraard aanwezig. Schrijf je snel in als je ook interesse hebt!

Lees meer

29 september 2017: Vanaf 16:00 uur welkom tijdens ons DBA-Café!

Vrijdag 29 september is het alweer editie nummer 9 van het DBA-Café. Tijdens het DBA-Café van 29 september zullen wij een aktueel onderwerp aanstippen wat op dit moment speelt in de databasewereld en een hot topic is op dit moment. Nieuwsgierig geworden? Kom dan zeker naar het DBA-Café van september!

Lees meer

Percona Live Europe 2017

OptimaData is van 25 tot 27 september aanwezig op Percona Live Europe 2017 te Dublin. De open source database conferentie van Europa in 2017. OptimaData zal ook een inhoudelijke bijdrage leveren in een breakout sessie.

Lees meer

25 augustus 2017: vanaf 16:00 uur welkom tijdens ons DBA-Café!

25 augustus is alweer de 8e editie van het DBA-Café, van en voor DBA's en andere Database professionals, stakeholders of geinteresseerden. Deze editie zal in het teken staan van vakantieverhalen maar ook inhoudelijk onze ervaringen en samenvattingen / highlights van onze bezoeken aan MongoDB World te Chicago en de PGday UK te London.

Lees meer

28 juli 2017 vanaf 16.00 uur: Welkom tijdens ons DBA-Café

Op 28 juli 2017 organiseert OptimaData tussen 16.00-18.00 uur het maandelijks terugkerend "DBA-Café". Het DBA-Café is elke laatste vrijdag van de maand de ontmoetingsplek voor databasemanagement professionals om ervaringen en kennis te delen en vraagstukken met elkaar te bespreken.

Lees Meer  

OptimaData organiseert met regelmaat events, meet-ups en bijeenkomsten voor haar klanten, DBA's en andere database professionals met als doel om kennis en ervaringen te delen. Bent u geïnteresseerd in een event of wilt u deelnemen?

Neem contact met ons op

Wilt u geen database events missen?

(open Source) Database Events

Vul het mailadres in en ontvang tijdig alle relevante database event aankondigingen. Uitschrijven kan op elk moment.

LAAT HIER UW VRAAG ACHTERSTEL UW VRAAG
Consultant

Sorry

Op dit moment is er niemand online. Laat uw gegevens hier achter, dan nemen wij contact op.

Bedankt

Bedankt voor de informatie, we nemen snel contact met u op.