NL
Direct technisch advies?
Home > Over ons > Events > Events publiceren > PGConfEU 2023 Prague

PGConfEU 2023 in Praag

12 tot en met 15 december 2023

PGConfEU 2023 Prague 12-15 december

De grootste en mooiste PostgreSQL Conferentie van Europa zal plaatsvinden in Praag van 12 tot en met 15 december!  Mooi moment in het jaar, kun je gelijk ook een stukje kerstmarkt meepakken in Praag.

 

Meer dan een decennium PostgreSQL

De conferentie van dit jaar is de 13e jaarlijkse PostgreSQL Conference Europe, en dit jaar gaan we naar Praag, Tsjechië. De conferentie wordt georganiseerd door PostgreSQL Europe, met deelname van de meeste PostgreSQL gebruikersgroepen in Europa, en is bedoeld als een belangrijk ontmoetings- en samenwerkingsmoment voor gebruikers, developers, DBA's en Engineers binnen en buiten Europa.

PGConf.EU is een unieke kans voor Europese PostgreSQL gebruikers, ontwikkelaars en DBA's om bij te praten, te leren, relaties op te bouwen, elkaar te leren kennen en een echt netwerk op te bouwen van professionals die PostgreSQL gebruiken en ermee werken.

Het evenement wordt elk jaar verplaatst tussen grote steden in Europa, om het zo makkelijk mogelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen om naar de conferentie te komen. De conferentie is al in onderstaande plaatsen geweest:

 1. 2008 — Prato, Italy
  This first conference was technically not a PostgreSQL Conference Europe, but it is included here because it is where the idea of holding a continent-wide conference first germinated.
 2. 2009 — Paris, France
 3. 2010 — Stuttgart, Germany
 4. 2011 — Amsterdam, Netherlands
 5. 2012 — Prague, Czech Republic
 6. 2013 — Dublin, Ireland
 7. 2014 — Madrid, Spain
 8. 2015 — Vienna, Austria
 9. 2016 — Tallinn, Estonia
 10. 2017 — Warsaw, Poland
 11. 2018 — Lisbon, Portugal
 12. 2019 — Milan, Italy
 13. 2020 — cancelled due to COVID-19
 14. 2021 — cancelled due to COVID-19
 15. 2022 — Berlin, Germany
 16. 2023 — Prague, Czech Republic

Silver Partner van PGConf.EU 2023

OptimaData Silver Partner at PGConfEU 2023

Al sinds de PGConfEU 2017 zijn wij jaarlijks sponsor en partner van deze grootste Europese conferentie rond PostgreSQL. Ook deze conferentie in 2023 zijn we Silver Partner. PostgreSQL is een belangrijk database platform voor OptimaData en met onze organisatie en promotie van PostgreSQL in Nederland, mede middels onze rol in en met de PostgreSQL Usergroup NL willen wij een significante bijdrage leveren aan de groei van PostgreSQL in Europa en Nederland.

 

Content en social events

De conferentie omvat een breed scala aan onderwerpen, want we verwachten sessies die variëren van discussies over internals onder leiding van toonaangevende ontwikkelaars tot casestudies van eindgebruikers uit zowel kleine bedrijven als grote multinationals en overheidsorganisaties, die allemaal hun dataplatformen runnen op PostgreSQL.

De conferentie heeft meerdere parallelle tracks, die de verschillende technische niveaus bestrijken, zodat er altijd iets interessants is voor iedereen.

...en laten we vooral niet de belangrijke "hallway-track" vergeten, oftewel "het gangpad" vol met cafeïne overgoten discussies met interessante collega's uit de community. Er worden ook after hours social events georganiseerd waarbij de "hallway-track" de hele nacht doorgaat.

Voor wie is PGConfEU interessant?

Door dit brede scala aan lezingen is de conferentie geschikt voor veel verschillende doelgroepen:

 • DBA's die PostgreSQL al gebruiken, of overwegen dit te doen
 • Ontwikkelaars van elk soort applicatie, van hobbyisten tot grote web- en bedrijfsapplicaties
 • Beleidsmakers die geïnteresseerd zijn in het evalueren van 's werelds meest geavanceerde open source database als alternatief voor traditionele proprietary producten
 • PostgreSQL medewerkers - code, documentatie, ondersteuning - alles waarmee je het project helpt
 • Open source enthousiastelingen in het algemeen

Training

Naast de conferentie wordt er ook samengewerkt met verschillende bedrijven die PostgreSQL trainingen aanbieden, voor een dag met korte PostgreSQL trainingen met korting. Meer informatie over beschikbare sessies is te vinden op de training pagina van PGConfEU. Deze trainingen worden aangeboden op 12 december.

Meer informatie en deelnemen

Wil je meer informatie of je inschrijven voor deze conferentie, kijk dan op de website van PGConfEU 2023.
PGConfEU 2023
 • 12 - 15 december
 • Live en fysiek Event
 • Praag, Tsjechië

Aanmelden

Meer over PostgreSQL

Contact

 

Neem contact met ons op

Vul hier het telefoonnummer in en wij zullen zo snel mogelijk terugbellen. Of neem zelf contact op.

Zelf contact opnemen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor het laatste (open source) database nieuws, events en blogs.