Direct technisch advies?
Direct een ervaren DBA aan de lijn voor database hulp, support en ondersteuning. We kunnen eventueel direct met u meekijken!035 369 0304
dba@optimadata.nl
Home > PostgreSQL

PostgreSQL Consultancy en beheer

OptimaData PostgreSQL beheer en consultancy

PostgreSQL is een open-source relationele database die vrij beschikbaar is. PostgreSQL is een alternatief voor andere open-source databases, zoals MySQL en MariaDB, maar ook voor commerciële databases, zoals Oracle, Sybase, DB2 en Microsoft SQL Server.

OptimaData levert consultancy, training, beheer en onderhoudsdiensten zoals managed services, managed consultancy, QuickScan en HealthCheck, proaktieve (remote) monitoring en onderhoud op PostgreSQL database platformen.

Wat is PostgreSQL

PostgreSQL is een vrije, open-source, relationele database server. Het biedt een alternatief voor zowel opensource-databasemanagementsystemen, zoals MySQL en Firebird als voor propriëtaire systemen, zoals Oracle, Sybase, DB2 en Microsoft SQL Server. PostgreSQL wordt niet beheerd of gecontroleerd door één enkel bedrijf, maar steunt als open source platform op een wereldwijde community van ontwikkelaars en bedrijven. In de laatste versie kan ook NoSQL data verwerkt worden door PostgreSQL.

PostgreSQL wordt officieel uitgesproken als “post-gress-Q-L” (poost-kress-Q-L), maar veel gebruikers korten het af tot “postgres”.

Een gebruiker kan zelf gegevenstypes definiëren. PostgreSQL was een van de eerste databaseservers met MVCC (multiversion concurrency control), een systeem waarbij gegevens bij toegang niet vergrendeld (gelockt) worden maar een tijdstip krijgen opgestempeld.

Lappendeken van datamanagement technologieën

De enorme toename van data vanuit mobiele apparaten en applicaties, sociale media en machines, heeft er al voor gezorgd dat data-professionals op zoek zijn gegaan naar nieuwe oplossingen. Het typische datacenter bestaat tegenwoordig uit een lappendeken van datamanagement-technologieën. Van enterprise relationele databases en standalone niche NoSQL-only oplossingen tot gespecialiseerde extensies, het wapenarsenaal van een datamanager wordt steeds gevarieerder.

Eén van de grootste uitdagingen voor een datamanager, is het integreren van gegevens uit verschillende nieuwe databronnen met bestaande gegevens uit oplossingen die al tijden in gebruik zijn. Dit is erg belangrijk, omdat de data anders niet naar behoren geanalyseerd en gebruikt kan worden. Met andere woorden: hoe zorg je voor een goede integratie van een reeks gegevens uit Hadoop-clusters of MongoDB-implementaties met de bestaande relationele tabellen, zodat er een zinvolle snapshot gemaakt kan worden?

Externe databronnen

Volgens OptimaData blijven relationele databases een belangrijke rol spelen. En dan in het bijzonder open source-alternatieven, zoals PostgreSQL. Met de slimme functie Foreign Data Wrapper (FDW) heeft PostgreSQL zich ontpopt als de optimale datamanagement-oplossing voor alle integratie-uitdagingen. Met deze FDW’s kan data uit verschillende bronnen, zoals MongoDB, Hadoop en MySQL, gemakkelijk geïntegreerd en gebruikt worden. De FDW’s verbinden externe databronnen met Postgres-databases, zodat gebruikers er toegang tot kunnen krijgen en de deze externe data kunnen manipuleren als ware het native Postgres-tabellen.

PostgreSQL als centrale hub

De inzet van FDW’s maakt dat PostgreSQL kan functioneren als centrale hub in een enterprise database. Vooral het gebruik van het JSON-datatype, dat NoSQL ondersteunt, is hierbij erg belangrijk. Niet voor niets is de toevoeging van JSON één van de belangrijkste onderdelen van de laatste release geweest. Hierdoor kunnen gebruikers ook ongestructureerde datatypes en andere programmeermethodes gebruiken, zonder dat de database de belangrijke ACID-compliancy verliest. Dit komt omdat PostgreSQL extensible, oftewel uitbreidbaar, is. Uniek in de databasewereld is dat Postgres werd ontwikkeld met uitbreiding in het achterhoofd. Het is daardoor gemakkelijk om nieuwe datatypes, indexeringen, talen en andere zaken toe te voegen zonder afbreuk te doen aan bestaande functies.

Dataplatform voor IoT

Door het IoT zullen organisaties grote veranderingen moeten doorvoeren om een holistisch en real-time inzicht te krijgen in de interesses en behoeftes van zakelijke partners en klanten. PostgreSQL is in staat om in deze nieuwe tijd een dataplatform te leveren, waarmee IT-afdelingen hun database-managementsystemen kunnen transformeren en budget overhouden om nieuwe IoT-applicaties te ondersteunen.

De FDW’s bieden IT-organisaties de mogelijkheid om bestaande data uit een relationele DBMS’en te verrijken met NoSQL-functionaliteiten in een enkel platform. Door deze twee databronnen samen te brengen, kunnen IT-afdelingen een holistisch beeld creëren van klanten en partners. Met dit beeld kunnen intelligente aanbevelingen en gerichte acties ondernomen worden om zo de customer engagement te verbeteren. Een slimme manier van klantbinding, die zeker nodig zal zijn in de toekomst van het Internet of Things. Want of een klant nu een pushnotificatie op zijn smartphone krijgt of de wasmachine vertelt welk wasmiddel het meest geschikt is voor het wassen van sportkleding, goed en effectief databeheer is hierbij noodzakelijk.

PostgreSQL: 's Werelds meest geavanceerde Open Source Relationele Database

PostgreSQL is 's Werelds meest geavanceerde Open Source relationele Database. Overzicht met tooling zoals pgBouncer, Barman, pgAdmin, PostGIS, PGWatch, etc.

PostgreSQL Database platform van het jaar 2017 en ook 2018!

PostgreSQL is DBMS van het jaar 2017 en 2018!

PostgreSQL kennis delen

Postgres kennis is key. En het delen van deze kennis is de basis van open source. Zo zijn wij niet enkel een dienstverlener in PostgreSQL database beheer en consultancy maar een levendig, zichtbaar en aktief onderdeel van de Postgres community. Wij organiseren regelmatig meetups in samenwerking met de PostgreSQL Usergroup NL. Ook in het DBA-Café is regelmatig aandacht voor de ontwikkelingen rond PostgreSQL. Daarnaast zijn we voor het 3e jaar op rij sponsor van de PostgreSQL Conference Europe, in Milaan deze keer. Onze consultants zijn ook te vinden op Postgres events als PGday UK, PGday Amsterdam en meer internationale events waar we onze kennis delen van het PostgreSQL platform.

PostgreSQL Blogs

Martijn Wallet is regelmatig gastblogger voor onze partner Severalnines en is hij al een paar keer geïnterviewd voor specifieke PostgreSQL en ClusterControl toepassingen. 1 van de gastblogs is zijn uitgebreide uitleg en uitwerking van Postgres en de toepassingsgebieden, tooling en features van dit open source platform. Gijsjan Baars werkt momenteel aan een grootschalige Oracle naar PostgreSQL migratie inclusief een stuk automation en cloud deployment. Taco Zoetemelk heeft zijn ervaringen gedeeld met zijn deelname aan een internationaal Postgres Event. Hieronder onze postgreSQL Blogs. 

An Expert's introduction to PostgreSQL and Databasemanagement

MongoDB of PostgreSQL voor een web applicatie

Migreren van Oracle naar PostgreSQL hoeft geen maatwerk te zijn

Gaat open source aan zijn eigen succes ten onder?

Nieuwe ‘gestoorde’ procedure in PostgreSQL 11

PostgreSQL 12 komt eraan; dit zijn de belangrijke nieuwe features

My transition from a single platform DBA to a multi platform DBA (part 2)

Daarnaast hebben we een overzicht aangelegd van meest gebruikte en handige commandline's voor het configureren en beheren van PostgreSQL databases. Uiteraard is deze lijst niet uitputtend en continue in ontwikkeling. Je kan deze cheatsheet of PostgreSQL Quick Reference Guide hier vinden.

PostgreSQL database beheer

Welke voorzieningen kunnen het best worden genomen om het systeem beschikbaar te houden? En dan niet alleen tijdens onfortuinlijke gebeurtenissen, maar ook tijdens upgrades, software releases en andere wijzigingen in de database omgeving? De beschikbare mogelijkheden veranderen in een snel tempo en de consultants van OptimaData kunnen een advies geven passend bij uw situatie en wensen.

Een QuickScan voor een goed beeld van uw omgeving met een set aanbevelingen voor optimale performance van uw huidige en toekomstbestendige database omgeving. Toepassen van best practices en performance tuning om het maximale rendement uit uw configuratie te halen. Regelmatige HealthChecks om een vinger aan de pols te houden in relatie tot vervuiling, groei van de database of hernieuwde datamodellering. Met database beheer middels de diensten Managed Consultancy of Managed Services bent u verzekerd van business continuity, database onderhoud en 24/7 support bij verstoringen of incidenten.

Ik wil graag meer informatie over PostgreSQL Consultancy en beheer

Klik hieronder voor onze verschillende diensten op PostgreSQL. Wij bieden consultancy, trainingen en staffing diensten op dit platform.

PostgreSQL vacatures

PostgreSQL trainingen

PostgreSQL consultancy

PostgreSQL beheer

PostgreSQL Quick Reference Guide

Top 8 Database Events 2019

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor het laatste (open source) database nieuws, events en blogs.
LAAT HIER UW VRAAG ACHTERSTEL UW VRAAG
Consultant

Sorry

Op dit moment is er niemand online. Laat uw gegevens hier achter, dan nemen wij contact op.

Bedankt

Bedankt voor de informatie, we nemen snel contact met u op.