Direct naar content

Over OptimaData

Expertise in Databases

Wij zijn (open-source) database-experts en zorgen voor een optimale performance van uw database-omgeving en uw personele bezetting.
Databasemanagement, dat is waar onze experts in uitblinken.
Wij leveren verschillende diensten op dit gebied. Wat ons kenmerkt? 
Wij zijn full-service- en multi-platformgericht. Onze specialisatie ligt bij open source databasemanagement.

Wij staan voor u klaar om u te ondersteunen bij uw database-management. Waar kunnen we u bij helpen?

OptimaData | Expertise in Databases

Wij werken met

01 10

Onze visie

De ontwikkelingen rondom data en databasetechnologie gaan snel. Data wordt steeds belangrijker voor alle bedrijfsprocessen en dat leidt tot een continue vraag aan up-to-date kennis en ervaring met data en databases.

Daarnaast ontwikkelt technologie zich snel. De niet te stoppen migratie naar de cloud, hybride infrastructuren, automated deployment, nieuwe business requirements, dynamische workloads en drive voor cost efficiency zorgen ervoor dat bedrijven in toenemende mate hun huidige database omgeving moeten onderhouden en verbeteren. Maar ook de toenemende migratie naar open source database management systemen vraagt kennis en know how.

OptimaData wil juist op deze ontwikkelingen haar klanten ondersteunen, met kennis, expertise en de juiste mensen op de juiste plek op het juiste moment!.

Databases en vakmanschap

OptimaData is een full-service, multi-platform database dienstverlener, gespecialiseerd in open source database management systemen. Wij leveren alle diensten rondom databasemanagement zoals database beheer, database consultancy, automation, (cloud) migratie, managed services, remote DBA, training en staffing.

“Wat ik ook echt een verademing vind, is de no-bullsh*t-houding van de mannen van OptimaData. Ja, wanneer het spannend wordt, dan zijn ze er voor je. That’s basically it.”

Budget Thuis / Budget Energie

Budget Energie

De database consultants, database reliability engineers en DBA’s van OptimaData zijn zeer ervaren en gewend om in complexe on-premise en cloud database omgevingen te opereren. Ze beschikken standaard over kennis en ervaring van verschillende database platformen zoals PostgreSQL, MS SQL Server, MySQL, MariaDB, MongoDB en NoSQL.

“Je bent geen team als je samenwerkt, je bent pas een team als je om elkaar geeft”

Ontmoet ons team

Thomas Spoelstra

Teamlead en Senior Database Reliability Engineer

Thomas is een sterke senior database specialist en Teamlead. Een allround DBA met veel ervaring in verschillende complexe klant omgevingen. Zo heeft hij aan de grond gestaan van de database systemen van Bibit, Worldpay en Stater. Thomas is voornamelijk werkzaam vanuit ons DOC (Database Operating Center) waar hij de lijnen uitzet binnen Managed Services en als database expert advies geeft over verbetering van database omgevingen, zowel on-prem als cloud en Hybride.

Thomas Spoelstra - Teamlead en Senior Database Reliability Engineer

Tino Dudink

DBA Consultant en Senior Database Reliability Engineer

Tino is een sterke en innemende Senior DBA Consultant. Gecertificeerd en gespecialiseerd in Microsoft SQL Server en Azure SQL. Hij weet snel tot de kern te komen van elke database puzzel of uitdaging. In de cloud, IaaS, PaaS of DBaaS en on-prem of private cloud. Zowel een toekomstbestendig ontwerp neerzetten en daarnaast complexe HA omgevingen beheren. Ook op het gebied van Data Governance, Data Quality en Data Security is Tino een waardevolle Trusted Advisor.

Tino Dudink - DBA Consultant en Senior Database Reliability Engineer

Cindy Beernink

DBA Consultant en Database Reliability Engineer

Cindy is een ervaren DBA met een achtergrond vanuit technisch applicatiebeheer. Cindy heeft sterke ervaring met Oracle en SQL Server. Ze is werkzaam in ons DOC (Database Operating Center) waar ze als Remote DBA database beheer verzorgt voor klanten en in de 24/7 Managed Services diensten. Door haar brede ervaring bij verschillende organisaties kan zij goed schakelen tussen stakeholders, business en techniek en snel aarden in nieuwe omgevingen.

Cindy Beernink - DBA Consultant en Database Reliability Engineer

Gijsjan Baars

DBA Consultant en Senior Database Reliability Engineer

Gijsjan is een sterke Database Reliability Engineer die van aanpakken houdt. Gijsjan heeft gedegen kennis van meerdere (open source) database omgevingen waaronder PostgreSQL, MySQL / MariaDB maar ook MS SQL Server. Zijn expertise is het inrichten, migreren, optimaliseren en beheren van operationeel stabiele (cloud)database omgevingen. Gijsjan heeft veel kennis van PaaS en DBaaS platformen. Waar ook automated deployement, microservices en containerizering een rol speelt.

Gijsjan Baars - DBA Consultant en Senior Database Reliability Engineer

Harry Splinter

DBA Consultant en Senior Database Reliability Engineer

Harry is een zeer ervaren Multiplatform Database Reliability Engineer. Een sterke basis aan Sybase ervaring is in de jaren aangevuld met handson ervaring met SQL Server, Azure SQL, PostgreSQL en MySQL. Harry heeft bij verschillende eindklanten en consultancy bedrijven gewerkt. Kent de wegen in complexe (cloud) database omgevingen en weet naadloos pijnpunten te pinpointen. Door zijn niet aflatende positieve houding komt hij altijd tot een bevredigende oplossing en harmonie in het team.

Harry Splinter - DBA Consultant en Senior Database Reliability Engineer

Benjamin Jacobs

DBA Consultant en Senior Database Reliability Engineer

Benjamin is een sterke open source database consultant. PostgreSQL, MySQL en MariaDB platformen zowel onprem als in de cloud, of het nu single instances zijn of HA, Benjamin weet het naadloos op te spinnen en efficient te opereren. Bewegen in moderne omgevingen met tooling als Ansible, Terraform, Kubernetes en Docker. CI/CD pipelines en DevOps methodieken. Benjamin is een scherpe analytische puzzelaar, en houd van mooie en complexe uitdagingen.

Benjamin Jacobs - Database Reliability Engineer

Dimitri Choustov

DBA Consultant en Senior Database Reliability Engineer

Dimitri is een gepassioneerde DBA Consultant. Op het Microsoft SQL Server en Azure SQL platform is hij zeer ervaren en gecertificeerd Architect. Naast beheer heeft Dimitri veel kennis van automatiseren en optimaliseren. Hij is een rockstar in scripting maar ook een echte database puzzelaar. Dimitri heeft bij toonaangevende bedrijven in omvangrijke en complexe (cloud en on-prem) omgevingen goede performance resultaten behaald.

Dimitri Choustov - DBA Consultant en Senior Database Reliability Engineer

Mark van der Haar

DBA Consultant en Senior Database Reliability Engineer

Mark is een senior database expert die goed kan gedijen in omvangrijke, complexe en lastig te doorgronden database omgevingen. Mark is vooral gespecialiseerd in Microsoft SQL Server en Azure SQL maar heeft ook kennis van MariaDB, Oracle en DB2. Hij brengt structuur, orde en rust in de databases en daarmee de werkomgeving. Met zijn enorme ervaring van datamodellering, performance tuning en data security is hij een rots voor onze klanten.

Mark van der Haar - DBA Consultant en Senior Database Reliability Engineer

Craig Healey

DBA Consultant en Database Reliability Engineer

Craig is een ervaren DBA Consultant. Craig is werkzaam in ons DOC (Database Operating Center) waar hij database support levert aan klanten als Remote DBA en met 24/7 Managed Services. Hij is senior op Oracle, MySQL/MariaDB HA omgevingen en heeft ervaring in grote omgevingen met complexe hybride ontwerpen. Vooral met geclusterde HA MySQL omgevingen is Craig heer en meester. Craig ook aktief met PostgreSQL en kan zich met recht Multi-platform DBA Consultant noemen.

Craig Healey - DBA Consultant en Database Reliability Engineer

Peter Koster

Database beheerder

Peter Koster is een senior Multi-platform DBA. Hij is Oracle OCP gecertificeerd en daarnaast bedreven met SQL Server. Ook het open source platform MySQL kent zijn interesse. Peter brengt met zijn schat aan ervaring rust op de vloer en in complexe DBMS omgevingen. Verder is Peter een prettige collega zoals om technisch te sparren of een andere boom op te zetten. Peter is getrouwd en woont in Almere. Naast sleutelen in en aan databases is Peter zeer geinteresseerd in de Nederlandse taal.

Peter Koster - Database beheerder

Rene Bakker

Senior DWH Ontwikkelaar

René is een goedlachse, ervaren en gepassioneerde IT-professional. Zijn kracht ligt voornamelijk op datamodellering, query-tuning, datawarehouses en ETL mappings. René is analytisch zeer sterk en kan met alle managementlagen goed communiceren en blijft goed overzicht houden op het grotere geheel. Daarnaast heeft René ruime kennis van Oracle, SQL Server, SAP HANA en TeraData. Performance verbeteringen zoeken maar vooral vinden is René altijd voor wakker te maken.

Rene Bakker - Senior DWH Ontwikkelaar

Ekrem Kayalar

Stagiair

Ekrem is een keiharde werker, met altijd een lach op zijn gezicht. Zeer beleefd en meedenkend. Geen stap is er 1 teveel. Loopt graag voor jou de 2e mijl. Ekrem is als stagiair bij OptimaData vooral aktief met de lancering van de nieuwe website. Verder is Ekrem een portal aan het ontwikkelen rond onze licenties en database tooling subscripties. Naast deze handson opdrachten is Ekrem zich aan het bekwamen in Linux, Elastic Search, Kibana en MySQL.

Ekrem Kayalar - Stagiair

Interview met de oprichters van OptimaData

Al bijna acht jaar lang zijn Gerard Zuidweg en Edco Wallet de drijvende krachten achter OptimaData, dé full-service multi-platform data(base)dienstverlener. Ontdek in dit artikel hoe Gerard en Edco met hun no-nonsense aanpak een hecht team hebben gevormd dat uitblinkt in vakmanschap. Lees meer over hun persoonlijke betrokkenheid, hun passie om klanten te helpen en waarom de vlag niet zo vaak uitgaat.

Edco Wallet en Gerard Zuidweg

Ons laatste nieuws en evenementen