Direct naar content

Onze partners

Wie zijn onze partners

Om onze klanten een zo volledig mogelijk database diensten en producten portfolio te kunnen bieden, werken wij nauw samen met een aantal partners. Partners waarmee wij onze kennis en expertise rond database platformen bundelen met hun producten en/of diensten om samen nog beter de klant te bedienen, onze recruitment & staffing kracht inzetten of partners waarvoor wij trainingen verzorgen. Wij geloven dat samenwerking uiteindelijk leidt tot de beste resultaten voor de klant.

Microsoft Gold Partner Dataplatform

OptimaData is Microsoft partnerMicrosoft heeft OptimaData benoemd tot Gold Partner Data Platform. Microsoft benadrukt met dit partnership het hoge kennisniveau van OptimaData op het gebied van SQL Server databases. In samenwerking met Microsoft zorgen wij voor optimale SQL Server implementaties en databaseontwerpen, en ondersteunen wij bij het optimaal gebruik en beheer van de data.

Het Microsoft Gold Partner-predicaat is de erkenning van onze diepgaande kennis en expertise en daar zijn we trots op!

EDB Postgres partnership

EDB Postgres A1OptimaData is marktleider in Nederland op het gebied van PostgreSQL Consultancy en diensten. Met het EDB partnership wordt de kennis van OptimaData onderstreept op het gebied van PostgreSQL. Waardering voor de input, aanwezigheid en promotie van, in en rond de community van PostgreSQL.

Samen met EDB zijn wij in staat om naast de open source community versie ook de EDB Postgres Advanced Server en het nieuwe EDB Postgres for AI Platform te implementeren. Naast support en consultancy partner is OptimaData ook reseller van EDB Postgres. Vanuit onze rol als reseller zijn wij SPOC en regelen wij alles rondom subscriptie management.

“De kennis en know-how van OptimaData en de positie die zij over de jaren heen hebben verworven, draagt daar zeker aan bij. Wat voor een klant waarde heeft, is dat OptimaData hierin onafhankelijk en als een soort buffer fungeert.”

Aret Aprahamian

Partner Account Executive - EDB

MongoDB gecertificeerd partnership

OptimaData is MongoDB PartnerOptimaData is officieel partner van MongoDB. Wij leveren advies, support en consultancy op dit open source platform. Ook zijn we reseller van de enterprise versie van deze NoSQL database alsook de cloud variant MongoDB Atlas. Een aantal van onze DBA Consultants zijn gecertificeerd MongoDB professional en naast advies rond ontwerp, implementatie en beheer verzorgen wij ook trainingen en workshops.

MariaDB professional services partner

OptimaData is consultancy partner van MariaDBOptimaData is officieel MariaDB partner in de Benelux voor database consultancy, database implementatie, support en MariaDB beheer. De samenwerking met MariaDB betekend voor u als klant dat wij namens MariaDB in Nederland, Belgie en Luxemburg support verlenen op uw MariaDB database omgeving. MariaDB zal bij support vraagstukken in deze landen waar onsite of diepgaande database consultancy nodig is naar OptimaData door verwijzen.

Codership Certified Support Partner (Galera Cluster)

Galera ClusterOptimaData is consultancy, support en reseller partner van Codership, de bouwer en developer van Galera Cluster. Codership hanteert verschillende Galera distributies voor clustering MySQL, MariaDB maar ook Percona XtraDB. En uiteraard in verschillende versies van MySQL en MariaDB.

Partner worden? Of met ons samenwerken?

Wij geloven in samen sterker voor de klant. Bent u actief op het gebied van data(bases), recruitment of training en geinteresseerd om met ons samen te werken? Of het nu gaat om services, tooling of database platformen. Wij staan open voor business!

“Dat doen ze op z’n Hollands, overigens: heel direct en open. Dat komt de samenwerking alleen maar ten goede.”

Joost Wasser

Public Sector Account Executive - EDB