Direct naar content

Sybase

Sybase Consultancy en beheer

OptimaData levert consultancy, training en database beheer diensten op Sybase database platformen.

Oorsprong Sybase ASE

Sybase database beheer en consultancySybase ASE (Adaptive Server Enterprise) is een relationele database management systeem die tot heel recent gemaakt en verkocht werd door Sybase, Inc.

Sinds 2010 is Sybase volledig geintegreerd in SAP. ASE is een veelzijdige, enterprise-class RDBMS die vooral erg goed is in het afhandelen van OLTP (Online Transaction Processing) workloads. ASE wordt intensief gebruikt in de financiele wereld (banken, beursen en verzekeringsmaatschappijen), in E-commerce, maar ook in veel andere branches.

Stabiliteit en beschikbaarheid

Stabiliteit en beschikbaarheid staan hoog in het vaandel bij de producten van Sybase ASE. Naast ASE zijn IQ en SQL Anywhere (ASA, Adaptive Server Anywhere) ook producten die door Sybase zijn ontwikkeld en op de markt gebracht.

Database producten SAP en Sybase

SAP IQ (ook SAP Sybase IQ of Sybase IQ genoemd) is een column-based, petabyte scale, relational database software systeem die gebruikt wordt voor business intelligence, data warehousing, en data markets. De primaire functie van IQ is het analyseren van grote hoeveelheden data in een betaalbare, hoog beschikbare omgeving. SAP IQ wordt veelal geprezen om het pionieren in de commercie rondom column-store technologie.

SQL Anywhere Server is een high performance en embeddable relationeel database-management systeem (RDBMS) die schaalt van duizenden gebruikers in server omgevingen tot desktop en mobiele applicaties in die overal gebruikt worden in zero-administration omgevingen.

Ultralite: UltraLite is een database-management systeem ontwikkeld voor mobiele systemen met een kleine footprint zoals PDAs en smart phones.

Mobilink: MobiLink is een hoog schaalbare, session-based synchronization technology om data uit te wisselen met relationele en andere niet relationele data sources.

QAnywhere: QAnywhere faciliteert in de ontwikkeling van robuuste en veilige store-and-forward mobile messaging applicaties.

SQL Remote: SQL Remote technology is gebaseerd op het doorgeefluik principe die van tijd tot tijd synchronisatie toestaat voor gebruikers tussen SQL Anywhere databases met behulp van een file of berichten mechisme.

Sybase database beheer

Welke voorzieningen kunnen het best worden genomen om het systeem beschikbaar te houden? En dan niet alleen tijdens onfortuinlijke gebeurtenissen, maar ook tijdens upgrades, software releases en andere wijzigingen in de database omgeving? De beschikbare mogelijkheden veranderen in een snel tempo en de consultants van OptimaData kunnen een advies geven passend bij uw situatie en wensen.

Een QuickScan voor een goed beeld van uw omgeving met een set aanbevelingen voor optimale performance van uw huidige en toekomstbestendige database omgeving. Toepassen van best practices en performance tuning om het maximale rendement uit uw configuratie te halen.

Regelmatige HealthChecks om een vinger aan de pols te houden in relatie tot vervuiling, groei van de database of hernieuwde datamodellering.

Met database beheer middels de diensten Managed Consultancy of Managed Services bent u verzekerd van business continuity, database onderhoud en 24/7 support bij verstoringen of incidenten.

Interessante blogs

Alle blogs