Direct naar content

Managed Database Services

Zoek je naar een manier om jouw databasebeheer te optimaliseren, zonder zorgen en zonder jouw IT-personeel extra te belasten? En wil je daarbij profiteren van de nieuwste technologieën en optimale beschikbaarheid en veiligheid van jouw databases? Dan bieden onze managed database services een perfecte oplossing.

Wat is Managed database services?

Managed database services ontzorgen het beheer van jouw databases vrijwel compleet. Je geeft het beheer en onderhoud van databases namelijk veilig in handen van ervaren experts. De services bestaan onder andere uit optimalisatie, back-ups, beveiliging en onderhoud van de databases.

Het grote voordeel? Meer focus voor jou op jouw kernactiviteiten, zonder zorgen over het beheer van jouw databases. De services bieden nog veel meer voordelen; we lichten ze hieronder voor je toe. Liever direct contact? Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of bel ons op 035 – 369 0307. Wilt u een kort en bondig overzicht wat het u kan opleveren? Download dan onze leaflet.

Direct ondersteuning bij database verstoringen? Bel 035-3690304 

Daarom kies je voor Managed database services

OptimaData verzorgt jouw databasebeheer als totaalpakket. Dat betekent onder andere:Managed database diensten

 • Dagelijkse ondersteuning bij calamiteiten en verstoringen.
 • Regelmatige database healthchecks.
 • Regelmatig voortgangsbesprekingen met ons dedicated Managed Services Team.
 • Optimale database beveiliging.
 • Wij denken met jou mee, ook bij lange termijn vraagstukken, zoals architectuur planning.
 • Optimalisatie van database performance.
 • Vermindering van operationele, cloud- en licentiekosten.
 • Geoptimaliseerde database-installaties en -configuraties.
 • Toepassen van best practices in back-up en recovery.
 • Dagelijks – optioneel zelfs 24/7 – direct toegang tot senior database-experts die jouw systemen door en door kennen.

Optimale flexibiliteit met managed database services

Managed database services biedt nog meer, zoals optimale flexibiliteit. Pas jouw database-omgevingen eenvoudig aan veranderende eisen aan. Wij bieden ondersteuning voor een breed scala aan database-engines; managed database services maken we dan ook vrijwel altijd op maat. We stemmen de services volledig af op de specifieke behoeften van jouw bedrijf en jouw database.

Vernieuwingen volgen elkaar snel op in de databasewereld. Reken met managed database services op specialisten die alle technologische ontwikkelingen bijhouden. Je krijgt van ons daarnaast ook regelmatig adviezen en voorstellen, voor verdere optimalisatie van jouw database-omgeving.

Omdat databasebeheer nu eenmaal niet hun corebusiness is, heeft Voiceworks besloten dit uit te besteden aan OptimaData. OptimaData kan de flexibiliteit bieden die wij nodig hebben.

Bas Roos

VoiceWorks
VoiceWorks

Veiligheid en betrouwbaarheid cruciaal voor databases

OptimaData is ISO27001 gecertificeerdJouw databases op ieder moment veilig en beschikbaar? We realiseren met managed services de hoogste mate van veiligheid en beschikbaarheid van jouw databases. Onze ISO 27001-certificering onderschrijft dat. Met database services helpen wij je niet alleen bij het bereiken van jouw bedrijfsdoelstellingen, maar ook met het vergroten van veiligheid en betrouwbaarheid.

Managed database services succesvol referentieproject

Dat klinkt allemaal prachtig, maar hoe is de praktijk? Maak kennis met Voiceworks: dit bedrijf bedenkt en ontwikkelt innovatieve communicatie- en samenwerkingsoplossingen voor de zakelijke markt. Dat vraagt bij uitstek om een optimale beheersing van de database omgeving. Voiceworks koos daarom voor de managed database services van OptimaData.

“OptimaData biedt zowel de expertise als de flexibiliteit die wij nodig hebben.”

Bas Roos

Infrastructure Engineer

Managed services 24/7 voor jouw database

Sommige systemen vragen 24/7 om professionele aandacht. Ook daarvoor kun je bij ons terecht. Kies dan voor onze managed services 24/7 support. Dit houdt in dat we jouw systemen letterlijk dag en nacht bewaken. Onze geavanceerde monitoring alarmeert bij mogelijke verstoringen. Deze alerts stemmen we met jou af in een Service Level Agreement. Onze database-experts werken in een standby-rooster; er is altijd een database-expert bereikbaar en beschikbaar die direct ingrijpt. Goed voor de continuïteit en het verkleinen van productie-uitval en downtime.

De vijf voordelen van database beheer bij OptimaData

Expertise in DatabasesKies je voor managed database services van OptimaData, dan kies je voor:

 • Alle databasekennis en -vaardigheden vanuit één loket.
 • Direct contact met jouw technisch specialist.
 • Niet alleen beheer en consultancy, maar ook training en staffing.
 • Multiplatform kennis en expertise: wij beheren alle typen databases. On premises en in de cloud; zowel private, public, hybrid als multi-cloud.
 • Hoogwaardig expertise niveau: alleen de beste experts van Nederland werken aan jouw database.

Managed database services voor jouw databases?

Neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag met onze managed database services, om ook jouw databases veilig en effectief te beheren. Stuur een e-mail naar informatie@optimadata.nl of bel naar 035 – 369 0307. U kan ook onze leaflet downloaden. Voor technische vragen kunt u ons direct bellen op 035 369 0304. We horen graag van je.

Op zoek naar een uitdagende baan of opdracht?

Wij staan voor

Gerard Zuidweg

Managing Partner
Gerard Zuidweg - Managing Partner
01 04

Onze laatste blogs

Alle blogs