Direct naar content

Oracle

Oracle database beheer en consultancy

OptimaData levert consultancy, training en database beheer diensten op Oracle database platformen.

Wat is Oracle

OracleOracle Database is een database management systeem (RDBMS) en vlaggenschip van Oracle. Oracle RDBMS was de eerste database gebaseerd op het System R-model van IBM en de eerste relationele database die gebruikmaakt van SQL. Er is ondersteuning voor een groot aantal besturingssystemen

ERP-lijn

Oracle heeft in de loop der tijd een ‘eigen’ ERP-lijn opgebouwd welke bekend is onder de naam Oracle E-Business Suite. Met deze standaardsoftware kunnen de ondersteunende processen in organisaties worden beheerd.

Specifieke expertise

Zoals elk ander database platform vraagt een Oracle database om specifieke expertise, voor de inrichting, tuning en het beheer. Een goede backup en recovery strategie (RMAN) verzekert u ervan dat u ten allen tijde kunt terugvallen op een backup mocht er iets mis gaan. Door regelmatig een HealthCheck uit te laten voeren kan uw database optimaal presteren. Door een juiste configuratie van Oracle Enterprise Manager kunt u er van verzekerd zijn dat problemen in de database omgeving tijdig gesignaleerd worden.

Oracle Database beheer

Welke voorzieningen kunnen het best worden genomen om het systeem beschikbaar te houden? En dan niet alleen tijdens onfortuinlijke gebeurtenissen, maar ook tijdens upgrades, software releases en andere wijzigingen in de database omgeving? De beschikbare mogelijkheden veranderen in een snel tempo en de consultants van OptimaData kunnen een advies geven passend bij uw situatie en wensen.

Een QuickScan voor een goed beeld van uw omgeving met een set aanbevelingen voor optimale performance van uw huidige en toekomstbestendige database omgeving. Toepassen van best practices en performance tuning om het maximale rendement uit uw configuratie te halen. Regelmatige HealthChecks om een vinger aan de pols te houden in relatie tot vervuiling, groei van de database of hernieuwde datamodellering. Met database beheer middels de diensten Managed Consultancy of Managed Services bent u verzekerd van business continuity, database onderhoud en 24/7 support bij verstoringen of incidenten.

Interessante blogs

Alle blogs