Direct naar content

Werken bij OptimaData

Een nieuwe dimensie in je carrière

Droom jij van het oplossen van complexe problemen, grote verstoringen of ingrijpende projecten, zoals infrastructurele keuzes? Spring jij uit je bed om datamodellen in te richten, performance te optimaliseren en te troubleshooten? Dan zou een carrière bij OptimaData weleens iets voor jou kunnen zijn.

Wie zijn wij?

Wij zijn een full-service multi-platform data(base)dienstverlener waar hoogwaardige kennis en vakmanschap centraal staan. Wij streven naar maximaal haalbare kwaliteitsnormen en stellen hoge eisen aan het expertiseniveau van de consultants die met, voor en bij ons werken.

Databasevraagstukken van Champions League-niveau

Mede door onze propositie, reputatie en afgebakende niche komen de meest interessante en uitdagende databasevraagstukken bij ons terecht. Vraagstukken waar experts bij de klant of opdrachtgever al naar hebben gekeken en waar de betrokken data-engineer, developer of DBA van de klant, leverancier of ingehuurde zzp’er op vastloopt. Dat maakt onze opdrachtenportefeuille buitengewoon divers en uitdagend. Onze consultants acteren op Champions League-niveau om in deze vraagstukken, projecten en opdrachten het verschil te maken en als trusted advisor op te kunnen treden. Niet alleen vanwege hun diepgaande kennis maar vooral ook door snel te kunnen schakelen en handelen.

Multi-platform nemen wij serieus. Met ons team hebben we kennis van de meest gangbare (open source) databaseplatformen zoals MySQL, MariaDB, PostgreSQL, SQL Server. Maar ook van de drie grootste cloudproviders AWS, Azure en GCP (Google Cloud Platform). En uiteraard van alle tooling en technieken om clouddataplatformen te deployen en managen, zoals Kubernetes, Docker, Grafana, Galera, etc. Bovendien hebben onze consultants op elk van die platformen hands-on ervaring met ontwerpen, optimaliseren, oplossen en beheren.

Dat vergt commitment, leergierigheid en passie.

Wat ga je doen?

Wat ga je doen bij OptimaData?Wij proberen zoveel mogelijk onze visie op multi-platform en ons geloof in de kracht daarvan ook op de werkvloer vorm te geven. Je zal gedurende de week met meerdere klanten, type databases, cloudproviders en soorten aandachtspunten werken.

Zo doe je het reguliere beheer van databaseomgevingen of dataplatformen die klanten aan ons hebben toevertrouwd. Je monitort die omgevingen. Daarnaast komen er vraagstukken langs van – bestaande en nieuwe – klanten waar je een advies over geeft.

Je doet QuickScans van omvangrijke nieuwe klantomgevingen en doet HealthChecks bij bestaande klanten. Je bijt je vast in complexe performanceproblemen en je lost verstoringen op. Bottomline: geen dag is hetzelfde. Dat maakt dat je vooral (moet leren om) snel te schakelen.

Zo kan je bijvoorbeeld tijdens een migratietraject opeens gebeld worden over een issue of vraag van een andere klant, met een andere omgeving en een ander databasetype. Verder besteed je tijd aan experimenten met (nieuwe) tooling, cloudomgevingen, DBaaS-oplossingen, containerisering, het opbouwen van repositories van scripts, etc.

Je werkt op kantoor, thuis of bij de klant op locatie. Je hebt veel contact met technici van de klanten zoals, DevOps Engineers, Developers, DBA’s, Cloud Engineers en Data Engineers. Maar ook met het management tijdens het bespreken van je QuickScan-rapportage of een strategisch advies.

Zo ontwikkel je je steeds meer tot een Trusted Advisor op (cloud en open source) databasegebied.

“Ik ben in een stroomversnelling terechtgekomen – snel leren, veel tot mij nemen. Iedere dag iets nieuws. Dit geeft voldoening, energie – en aan de eind van de week voel ik ook dat ik toe ben aan weekend.”

Thomas Spoelstra

Teamlead en Senior DBA Consultant

Wat bieden wij je?

Werken bij OptimaDataBij OptimaData kom je terecht in een enthousiast team van vakmensen. Bij ons heerst een open en ontspannen sfeer. Er is een cultuur van kennisdelen en samenwerken. In de praktische zin verzorgen wij uiteraard je vervoer, je laptop en je telefoon, en wacht je een goede beloning.

We geven je ruimte om jezelf te ontwikkelen en we stimuleren en begeleiden je stap voor stap om dataplatformexpert te worden op senior-niveau. We hebben een uitgekiend opleidingsprogramma, waarbij je wordt gekoppeld aan een senior collega die je coacht en begeleidt.

Naast technische opleidingen faciliteren wij ook je ontwikkeling op communicatief gebied. Denk aan presentatietechnieken, het voeren van adviesgesprekken, het doen van evaluaties en het bespreken van rapportages, zodat je ook als consultant kan optreden.

Plezier en werk gaan hand in hand: we organiseren regelmatig meetups, gamedays, lunch&learn-sessies, teamuitjes en we bezoeken gezamenlijk (internationale) congressen en kennisevenementen.

“Ik kan wel zeggen dat ik nog nooit in zo’n korte tijd zoveel heb geleerd als bij OptimaData en het mooie is ook nog dat leren juist wordt gestimuleerd!”

Craig Healey

DBA Consultant en Database Reliability Engineer

Samen optrekken

Werkgever voor DBA'sEr heerst een no-nonsense cultuur, waar hard wordt gewerkt en men ook iets van je verwacht, maar daar staat tegenover dat er ook tijd is om te sparren, met elkaar van gedachten te wisselen, meetups en congressen te bezoeken in binnen- en buitenland.

Natuurlijk maken we ook ruimte om van tijd tot tijd op kantoor een lekker potje te darten, te flipperen, te genieten van een lekkere verzorgde lunch, te lachen, een biertje – of frisje – te drinken en een pizza te eten, spontaan of tijdens de kwartaalbijeenkomst of het bedrijfsuitje.

Ons motto is ‘Je bent geen team als je samenwerkt, je bent pas een team als je om elkaar geeft’, en daar draagt iedereen actief aan bij.

“De saamhorigheid is enorm en dit vertaalt zich in extra plezier, extra motivatie, extra uitdagingen, extra kennis, kortom veel extra’s die ik blijkbaar niet had toen ik bij grotere bedrijven werkte.”

Dimitri Choustov

DBA Consultant en Senior Database Reliability Engineer

De weg naar de Champions League

De weg naar Database Champions LeagueWij willen graag met jou samenwerken aan het uiteindelijke doel: dat jij Trusted Advisor of Database Reliability Engineer wordt. We brengen je op Champions League niveau. Dat houdt in dat je na dit intensieve traject:

  • Gecertificeerd bent op minimaal 3 databaseplatformen;
  • In totaal minimaal 3 jaar ervaring hebt als Consultant;
  • Op elk gekozen platform minimaal 1 jaar hands-on ervaring hebt;
  • Op elk gekozen platform als consultant en Trusted Advisor kunt optreden;
  • Op 1 van de gekozen platformen een training, workshop of breakout sessie hebt verzorgd.

Hoe stroom je in?

Afhankelijk van je kennis en ervaring stroom je bij OptimaData in. Wij testen je kennis en expertise op de data(base)platformen die je al onder de knie hebt. Heb je kennis en ervaring met één platform dan stroom je in als junior. Natuurlijk kun je op dat ene databaseplatform wel als senior optreden maar nog niet als senior multi-platform consultant.

Wij stellen samen met jou de te volgen opleidingen en certificeringen op, je wordt gekoppeld aan een senior collega die je zal coachen en je krijgt de kans om inhoudelijke ervaring op te doen – inhouse bij OptimaData en bij klanten. We evalueren regelmatig samen hoe je traject verloopt. Naast de inhoudelijke, technische opleidingen zullen we ook werken aan je skills als consultant.

Ook als senior data(base)expert hebben wij je veel te bieden. Bij ons kun je je hart ophalen aan nieuwe technologieën en uitdagingen. Denk bijvoorbeeld aan complexe Galera clustering of orchestration en containerisatie met Kubernetes en Docker. Maar ook automated deployment scripting van diverse databases in verschillende cloudomgevingen. Het onderzoeken, samenstellen en adviseren over best practices van de meest voorkomende DBaaS-oplossingen zoals Aurora, Azure SQL, SkySQL, MongoDB Atlas, etc.

In andere woorden: een unieke kans om een steile leercurve te maken, om jezelf te ontwikkelen tot multi-platform databaseexpert, uitdagende opdrachten bij en voor klanten uit te voeren, workshops te geven, blogs te schrijven en misschien zelfs trainingen te verzorgen, als deel van een team van professionals met een gedeelde passie en drive.

Is je interesse gewekt om te werken bij OptimaData?

Laatste nieuws

Alle nieuws