Direct naar content

Craig aan het woord:

Ik ben nu sinds half 2017 werkzaam bij OptimaData als DBA. In mijn vorige werkzame leven als DevOps en Developer heb ik altijd te maken gehad met databases, maar mij nooit zo specifiek diep technisch inhoudelijk bezig gehouden met onderhoud en beheer van de database zelf. Toen ik in gesprek raakte met OptimaData en zij mij de kans boden om me te kunnen ontwikkelen tot (multi-platform) Database Reliability Engineer heb ik me dat geen twee keer laten zeggen.

Nog nooit zoveel geleerd

In september ben ik enthousiast aan de slag gegaan en kreeg al gelijk een klus waar ik flink mijn tanden in moest zetten. Na jaren te hebben gewerkt bij 1 vaste eindklant in 1 omgeving met klussen die een afgerond geheel vormden is het best wel weer even wennen om onderdeel uit te maken van een bedrijf, met een baas die af en toe zegt: “Het moet wel over een uur klaar zijn”;-). Snel schakelen tussen verschillende klantomgevingen, overleggen waar je mee bezig bent, wat je volgende stappen zijn en afstemmen met je collega’s.

Maar dat nu maakt het werken bij OptimaData juist gelijk ook zo leuk! Er is een ongekende hoeveelheid kennis en expertise in huis waar je uit kunt putten.De opdrachten zijn divers en mijn collega’s vinden het leuk om hun kennis te delen, ze kijken ook niet verstoord op als je af en toe (niet te vaak natuurlijk) een domme vraag stelt! Ik voelde mij meteen welkom! Dit werkt natuurlijk inspirerend! Ik kan wel zeggen dat ik nog nooit in zo’n korte tijd zoveel heb geleerd als bij OptimaData en het mooie is ook nog dat leren juist wordt gestimuleerd!

Samen optrekken

Er heerst een no-nonsense cultuur, waar hard wordt gewerkt en men ook iets van je verwacht, maar daar staat tegenover dat er ook tijd is om te sparren, met elkaar van gedachten te wisselen, meetups en congressen te bezoeken in binnen en buitenland en op kantoor van tijd tot tijd een lekker potje te darten, te genieten van een lekkere verzorgde lunch, te lachen, een biertje te drinken (of fris), en een pizza te eten tijdens de kwartaal bijeenkomst of een bedrijfsuitje.

“Ik kan wel zeggen dat ik nog nooit in zo’n korte tijd zoveel heb geleerd als bij OptimaData en het mooie is ook nog dat leren juist wordt gestimuleerd!”

Craig Healey

DBA Consultant en Database Reliability Engineer

Werkgever voor DBA’s

Werkgever voor DBA'sSinds 2017 werk ik voor OptimaData, een bedrijf met (toen ik instroomde) minder dan 8 medewerkers. Daarvoor werkte ik alleen maar voor bedrijven met 100+ medewerkers en daar was het toch allemaal heel anders. Waar ik het over heb? Waardering en persoonlijke betrokkenheid.

In de tijd dat ik bij grotere bedrijven werkte, was er ook wel waardering of erkenning, maar op de een of andere manier voelt het nu anders. Vaak kwam de waardering van 1 persoon die toevallig opgemerkt had dat je hard had gewerkt, een moeilijke klus had geklaard of gewoon veel uren ergens in gestoken had.

Maar in een bedrijf, waar het succes van het bedrijf van (inmiddels) “maar” 15 man afhangt is dit toch niet het zelfde. Alle successen die behaald worden, hoe klein ook, worden groots gevierd. Alle tegenslagen worden door iedereen gevoeld. De saamhorigheid is enorm en dit vertaalt zich in extra plezier, extra motivatie, extra uitdagingen, extra kennis, kortom veel extra’s die ik blijkbaar niet had toen ik bij grotere bedrijven werkte.

Mentaliteit van waarderen

Mentaliteit van waarderenIk heb deze persoonlijke betrokkenheid en waardering nooit gemist, want ik dacht dat ik altijd voldoende gewaardeerd werd. Nu ik ervaren heb dat het ook anders kan, zou ik het tegen ieder groot bedrijf willen zeggen: ‘Waardeer je werknemers alsof je een bedrijf bent met minder dan twintig medewerkers.

Het gaat niet om materiële waardering, maar om de mentaliteit van waarderen. Waardering en erkenning zou een bedrijfsgewoonte moeten zijn die er altijd is en niet af en toe langskomt bij bijzondere gelegenheden of prestaties.

Wanneer werknemers gezien worden en een mate van persoonlijke betrokkenheid ervaren bij het bedrijf, zullen ze veel harder voor je werken en meer initiatief nemen om het bedrijf tot een succes te maken. Ze zullen trots zijn op het bedrijf waar ze voor werken, ze zullen veel langer in dienst blijven en ze zullen het bedrijf helpen groeien.

Wil je ook weten wat het betekent om bij ons te werken?

Wij staan voor

01 04