Direct naar content

Voor ZZP-ERS

Werken als ZZP’er voor OptimaData betekent vrijheid in verbondenheid. Door onze jarenlange ervaring en beweging binnen het database spectrum worden wij veel benaderd voor aanpalende rollen zoals Data Analist, Informatie Analist, Data Scientist, BI Specialist, Cloud Engineer, Data Engineer, DevOps etc. Wij nemen je graag op in onze kernploeg en staan voor persoonlijk contact en een situationele aanpak.

We zijn benaderbaar en willen je graag helpen bij het vinden van uitdagende projecten en je ondersteunen als je op een project aan het werk bent. Daarnaast kennen we een interessant Partnerprogramma voor ZZP’ers.

Gerard Zuidweg

Voor ZZP’ers

Werken als ZZP’er voor OptimaData betekent vrijheid in verbondenheid. Door onze jarenlange ervaring en beweging binnen het database spectrum worden wij veel benaderd voor aanpalende rollen zoals Data Analist, Informatie Analist, Data Scientist, BI Specialist, Cloud Engineer, Data Engineer, DevOps etc. Wij nemen je graag op in onze kernploeg en staan voor persoonlijk contact en een situationele aanpak.

Projecten

Bij veel projecten voeren wij de regie. Voor ondersteuning in deze projecten zoeken wij regelmatig (zelfstandige) DBA’s, allround of meer specifiek voor 1 platform, fulltime of parttime. Deze DBA’s dienen als aanvulling op ons eigen team en worden specifiek ingezet bij de betreffende eindklant.

In sommige gevallen vraagt onze klant expertise op aanpalende technologie rond het databaseplatform. Dit kan expertise betreffen die we zelf niet in huis hebben, zoals Data-Analyse, Business Intelligence, Infrastructuur of Software Development.

Naast al het bovenstaande willen onze vaste klanten graag dat wij ook voorzien in de flexibele schil bij projecten waar onze verantwoordelijkheid in het databaseplatform zijdelings mee van doen heeft. Zo kan het zijn dat wij expertise inhuren die niets met database-technologie te maken heeft, maar wel in het belang is van het totale project.

Kennis- en Expertisecentrum

Database kennis- en expertisecentrumElke ZZP’er die voor ons werkt kan gebruik maken van ons kenniscentrum. Dit kan zijn op technisch inhoudelijk vlak, bijvoorbeeld:

 • Best practices
 • QuickScan modellen
 • Tuning tricks
 • Repository deployment scripts
 • Hulplijn voor technisch advies

Ons kenniscentrum bevat ook ondersteunende documenten en modellen, zoals:

 • Rapportage-sjabloon
 • Platformadvies
 • Migratieplannen
 • Documentatie-sjabloon

Ondanks je zelfstandige entiteit en status maak je deel uit van een team vakgenoten, waar kennisdeling en samenwerken centraal staat. Dit is niet verplicht, je hebt altijd de keuze om deel te nemen of niet. Op die manier ben je volledig vrij en zelfstandig maar toch verbonden. Vrijheid in Verbondenheid.

Inhuurportalen

Meer willen weten over inhuurportalen? Zie jij de bomen in het grote DAS bos nog? – Effectief openbare inhuurportaal opdrachten gegund krijgen. Druk hieronder om te ontdekken hoe je dit zelf kunt oppakken of hoe wij dat aanvliegen.

We nemen snel contact met je op.

Blue Elephant Pack

De Blue Elephant Pack is een subgroep onder de PostgreSQL Usergroup NL waar we met een serie handson trainingsavonden, mentor-coaching, training-on-the-job en gericht onderlinge kennisdeling de PostgreSQL kennis en ervaring in Nederland willen versterken en versnellen. Daarnaast biedt het programma concreet kans op mooie en inhoudelijke PostgreSQL opdrachten voor interim professionals en ZZP-ers.

The Blue Elephant Pack, een PostgreSQL opleidings- en coachingsprogramma van OptimaData

Partnerprogramma – Kernploeg

PartnerprogrammaWij bieden alle ZZP’ers een interessant partnerprogramma.

Zo is iedereen welkom tijdens ons DBA-Café, onze Meetups, Gamedays en andere evenementen, om kennis te delen, te netwerken of soms gewoon omdat we elkaar graag zien. Ook de ZZP’ers waarmee we wel verbonden zijn maar die op dit moment niet actief een opdracht voor OptimaData uitvoeren.

Wil je meer verbondenheid en commitment? Dan kun je je bij OptimaData aansluiten als Partner.

Als Partner krijg je:

      • Als eerste de nieuwste (exclusieve) opdrachten
      • Korting op onze trainingen en workshops
      • Partnerfee bij verkopen trainingen (leads)
      • Partnerfee bij verkopen productportfolio (leads)
      • Aanbrengpremie verwerven opdrachten
      • Aanbrengpremie werving kandidaat / collega-ZZP’er
      • Gratis gebruik kennis- en expertisecentrum

Wat kost dat? Helemaal niets. Wij geven jou een portfolio bovenop je eigen kennis om je klanten in te voorzien. Voor ons ben je een ambassadeur, waardoor onze diensten, producten en trainingen over een breder netwerk worden gedragen.

Interesse om bij onze kernploeg aan te sluiten? laat het ons weten, bel ons of mail ons of maak gebruik van onderstaande link.

Contact

Op zoek naar een uitdagende ZZP opdracht?

Wij staan voor:

01 05