Direct naar content

Run Postgres – The Kubernetes Way – Online event!

Tijdens het KubeCon event in Valencia (dinsdag 17 mei om 15.30 uur) zal Martijn Wallet, CTO en Database Tech Lead Expert van OptimaData, een bijdrage leveren in een sessie met EDB over PostgreSQL in Kubernetes. Deze sessie kun je ook virtueel bijwonen!

Postgres kan heel goed binnen een Kubernetes cluster draaien, er zijn echter wel wat uitdagingen aan het deployen van Postgres binnen Kubernetes om het maximale eruit te halen.

Wij verzorgen dinsdag 17 mei om 15.30 uur (online) een demo samen met EDB hoe je dit nu het best kunt doen

KubeCon Valencia 2022

Van 16 tot 20 mei is de KubeCon en CloudNativeCon conferentie in Valencia. Goed nieuws! Je hoeft er niet speciaal zelf naar toe af te reizen, er is ook virtueel, online toegang tot alle sessies. Ben je geïnteresseerd in containers, cloud deployment en cloudnative technologie? Dan is dit een mooie conferentie om (virtueel) te bezoeken. Je wordt meegenomen in de moderne toepassingen, mogelijkheden van cloud en container technologie en nieuwe manieren om databases in te richten, te deployen en runnen in de cloud. Al dan niet native. Je kan via deze link de agenda raadplegen of er onderwerpen zijn die je aanspreken.

Via deze link kun je registreren voor de virtuele toegang tot de complete KubeCOn sessies.

Demo Run Postgres the Kubernetes Way – Martijn Wallet

Zeker de moeite waard omdat op 17 mei om 15.30 uur onze CTO en Database Leading Expert Martijn Wallet in samenwerking met EDB een deep dive demo zal geven over “Run Postgres – The Kubernetes Way”. En daarna om 17.00 uur voor de deelnemers die fysiek aanwezig zijn op KubeCon.

Een sessie met Martijn Wallet (CTO en Database Leading Expert) van OptimaData, de Nederlandse EDB-partner, om meer te leren over hoe wij onze klant Royal Van Oord, een wereldwijd gerenommeerd Nederlands maritiem aannemingsbedrijf dat gespecialiseerd is in baggeren, landwinning en de bouw van kunstmatige eilanden – wie kent Dubai’s Palm Jumeirah niet -, begin 2022 hebben geholpen bij de migratie van meerdere applicaties, zowel onshore als aan boord, en hun database naar een Kubernetes-cluster met behulp van de Cloud Native PostgreSQL-operator.

Hoe werkt de CloudNative Postgres Kubernetes Operator?

Postgres kan heel goed binnen een Kubernetes cluster draaien, er zijn echter wel wat uitdagingen aan het deployen van Postgres binnen Kubernetes om het maximale eruit te halen. Wat gaan we tijdens de demo doen?

  • Installeren van de Cloud Native PostgreSQL Operator
  • Een PostgreSQL-cluster met drie nodes implementeren
  • Installeren en gebruiken van de kubectl-cnp plugin
  • Testen van failover om de veerkracht van het cluster te verifiëren

Martijn zal als experienced tech lead consultant vragen beantwoorden met zijn kennis en ervaringen uit de praktijk. Bekijk hier de complete sessie met vanaf 25:55 het interview met Martijn.

registeren

Voor de presentatie en demo van Run Postgres – The Kubernetes Way is een aparte registratie nodig, ook als je al deelnemer bent van KubeCon. Ook als je geen deelnemer bent van KubeCon kun je kosteloos deelnemen aan deze sessie of webinar. Daarvoor kun je via onderstaande link je aanmelden, dan krijg je toegang tot de webinar-editie van deze demo.

REGISTREREN VOOR DE SESSIE RUN POSTGRES - THE KUBERNETES