Direct naar content

Microsoft Gold partner Dataplatform

OptimaData is Microsoft gold partner Dataplatform

SQL Server en Azure SQL expertise

SQL ServerAzure SQLMicrosoft heeft OptimaData benoemd tot Gold Partner Data Platform. Microsoft benadrukt met dit partnership het hoge kennisniveau van OptimaData op het gebied van (Azure) SQL Server databases. In samenwerking met Microsoft zorgen wij voor optimale SQL Server en Azure SQL implementaties en databaseontwerpen, en ondersteunen wij bij het optimaal gebruik en beheer van de data.

Het Microsoft Gold Partner-predicaat is de erkenning van onze diepgaande kennis en expertise en daar zijn we trots op!

Voordelen voor de klant

Wanneer u kiest voor een ICT partner met een Microsoft Gold of Silver status, kiest u voor een professionele en oplossingsgerichte partner die verder kijkt dan puur technische oplossingen. Zo biedt een Gold of Silver status ook u als klant voordelen op gebied van efficiency en kostenbeheersing.

Met de toekenning van de Gold Partner-status benadrukt Microsoft niet alleen het hoge kennisniveau van de partner, maar geeft zij tevens toegang tot exclusieve kennis en updates. Daarmee zijn klanten van OptimaData verzekerd van de meest up-to-date en efficiënte oplossingen.

“Hun inbreng heeft bijgedragen aan het verbeteren van de architectuur en performance van diverse databases.”

Edwin Wassink

Manager ICT - Sandd

Database onderhoud en best practices

Voor het optimaal functioneren van SQL Server maar ook Azure SQL zullen een aantal Best Practices toegepast moeten worden. Bij voorkeur al tijdens de ontwerp fase, maar vervolgens ook om het systeem te optimaliseren en goed te kunnen beheren. Denk bijvoorbeeld aan disk lay-out, database onderhoud en index strategie.

Welke voorzieningen kunnen het best worden genomen om de database omgeving beschikbaar te houden? En dan niet alleen tijdens onfortuinlijke gebeurtenissen, maar ook tijdens upgrades, software releases en andere wijzigingen in de database omgeving? De beschikbare mogelijkheden veranderen in een snel tempo en de consultants van OptimaData kunnen een advies geven passend bij uw situatie en wensen.

OptimaData Azure SQL en SQL Server database beheer

Wij leveren alle diensten rondom uw database omgeving. Onze consultants spelen als DBA op Champions League niveau en kunnen u onder andere helpen met:

  • Een QuickScan voor een goed beeld van uw omgeving met een set aanbevelingen voor optimale performance van uw huidige en toekomstbestendige database omgeving.
  • Toepassen van best practices en performance tuning om het maximale rendement uit uw configuratie te halen.
  • Regelmatige HealthChecks om een vinger aan de pols te houden in relatie tot vervuiling, groei van de database of hernieuwde datamodellering.
  • Met database beheer middels de diensten Managed Consultancy of Managed Services bent u verzekerd van business continuity, database onderhoud en 24/7 support bij verstoringen of incidenten.
  • En, last but not least, klant of (nog) geen klant. U kunt altijd onze gratis(!) database hulplijn bellen. Dan krijgt u direct een technisch consultant aan de telefoon die waar mogelijk gelijk (of in ieder geval dezelfde dag) inhoudelijk met u kan meedenken of zelfs meekijken.

Meer weten over onze dienstverlening op Azure SQL of SQL Server?

Gerard Zuidweg

Managing Partner
Gerard Zuidweg - Managing Partner
01 04

Onze laatste updates

Alle nieuws