Direct naar content

OptimaData behaalt ISO 27001 certificering

OptimaData BV is ISO 27001 gecertificeerd! De interne en externe audit hebben we met glans doorstaan. Trots op het team van OptimaData BV en hun inzet voor het bereiken van deze belangrijke mijlpaal. Bijzondere dank aan Koos Wijdenes voor de begeleiding en het doortastende teamwerk en uiteraard DigiTrust voor de onafhankelijke audit. Het was een intensief avontuur met een prachtig resultaat.

Met deze ISO 27001 certificering tonen we aan dat we voldoen aan alle eisen van deze internationale norm voor informatiebeveiligingseisen. Wij borgen hiermee dat de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van onze data en die van onze klanten goed beschermd is. Onze processen zijn getoetst en klaar voor de toekomst.

Bedrijfskritische informatie

Wij zijn er trots op dat OptimaData het ISO 27001:2017 certificaat heeft behaald. Deze certificering toont aan dat we onze informatieprocessen continu beheersen, verbeteren en dat we de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van bedrijfskritische (klant)informatie borgen. Kortom, klanten kunnen erop vertrouwen dat hun data en gegevens veilig zijn bij OptimaData.

Meer dan een Certificaat

ISO27001 keurmerkISO 27001 is meer dan een certificaat. Het is een internationale standaard voor informatiebeveiliging. Binnen deze norm zijn de vereisten voor een informatiebeveiligingssysteem gedefinieerd en wordt het proces rondom informatiebeveiliging getoetst.

Het geeft onze klanten de zekerheid dat we de informatiebeveiliging beheersen, optimaal hebben geïmplementeerd in ons beleid en processen, en continu werken aan verbeteringen. Op basis van een uitgebreide audit die werd uitgevoerd door DigiTrust heeft OptimaData laten zien dat het volledig volgens deze eisen alle data en klantgegevens beveiligt.

Gerard Zuidweg, Managing Partner:

“Dagelijks werken wij in omvangrijke en bedrijf kritische databaseomgevingen van vooraanstaande organisaties in Nederland en daarbuiten. Hoewel zorgvuldigheid, veiligheid en betrouwbaarheid van data van nature in ons DNA zit, bevestigt deze certificering dat wij het ook aantoonbaar omzetten in solide processen en procedures binnen onze bedrijfsvoering in het algemeen en onze informatiebeveiliging in het bijzonder. Het helpt ons bovendien bij het verantwoord en veilig opschalen van ons snelgroeiende bedrijf. Wij zijn enorm trots op het team dat dit gerealiseerd heeft en wij zullen ook alles in het werk stellen om dit niveau van professionaliteit vast te houden.”

Wat betekent dit voor onze klanten?

Veiligheid, vertrouwelijkheid en betrouwbaarheid van data is niet alleen in Nederland maar ook internationaal een belangrijk thema. OptimaData werkt met grote hoeveelheden data van klanten en in omvangrijke en complexe database omgevingen. Onze klanten vinden het uiteraard van groot belang dat zij erop kunnen vertrouwen dat wij hier zorgvuldig mee om te gaan.

Wij streven ernaar om dat vertrouwen dag in dag te winnen en te behouden en houden onszelf dan ook de hoogste standaarden voor. Met de ISO 27001 certificering heeft deze ambitie een officieel en internationaal erkend keurmerk gekregen.

Meer weten?

Wil je meer weten hoe wij ook jou kunnen ontzorgen en veilig al jouw database omgevingen kunnen beheren? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!