Direct naar content

OptimaData heeft haar ISO 27001 certificering met succes verlengd!

Tijdens de audit werd opnieuw bevestigd dat onze werkwijze en ons Information Security Management Systeem (ISMS) voldoet aan de nieuwste versie van de ISO-norm NEN-EN-ISO/IEC 27001:2023 nl.

ISO 27001

De ISO 27001 norm beschrijft hoe binnen de organisatie het beste kan worden omgegaan met het procesmatig beveiligen van informatie. Het doel van deze ISO-norm is om de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van informatie binnen het bedrijf zeker te stellen.

Wij hebben informatiebeveiliging uiteraard hoog in het vaandel staan en we zijn al sinds 2021 gecertificeerd. Elk jaar krijgen wij een controle audit en elke drie jaar is er een uitgebreide her-certificatie audit om het certificaat te mogen verlengen. De audit van dit jaar was bijzonder omdat we ook gelijk de transitie hebben gemaakt naar de nieuwste normering. Dankzij de kundige inzet van Koos Wijdenes, CCISO CIPP-E CIPM CISA CISM CRISC CCSP en onze interne auditor Thomas Spoelstra hebben we de transitie en de her-certificatie audit succesvol doorlopen en daar zijn we zeer trots op en dankbaar voor!