Direct naar content

OptimaData is Microsoft Gold partner Dataplatform

Microsoft bevestigt met dit partnership het hoge kennisniveau van OptimaData op het gebied van SQL Server databases. In samenwerking met Microsoft zorgt het bedrijf uit Naarden voor optimale SQL Server databaseontwerpen, implementaties en ondersteunt zij bij het optimaal gebruik en beheer van de data. Gerard Zuidweg: “Het Microsoft Gold Partner-predicaat is de erkenning van onze diepgaande kennis en expertise en daar zijn we trots op”!

OptimaData is Microsoft Gold partner Dataplatform

OptimaData is gecertificeerd Microsoft Gold partner Dataplatform

PERSBERICHT

Eerder deze maand is OptimaData gecertificeerd als Microsoft Gold Partner Data Platform. Microsoft bevestigt met dit partnership het hoge kennisniveau van OptimaData op het gebied van SQL Server databases. In samenwerking met Microsoft zorgt het bedrijf uit Naarden voor optimale SQL Server databaseontwerpen, implementaties en ondersteuning bij het optimaal gebruik en beheer van de data.

Gerard Zuidweg, medeoprichter en managing partner van OptimaData, is blij met de erkenning: “We bieden specialistische kennis om databaseproblemen op te lossen en te voorkomen. Door onze persoonlijke en bewezen succesvolle aanpak kunnen we gericht advies geven en behalve vernieuwende omgevingen bouwen en inrichten ook ondersteunen in het beheer van de SQL Server databases.”

Open Source en Cloud

Is een Microsoft Gold Partnership Dataplatform niet vreemd voor een database consultancy bedrijf met een sterke focus op opensource-producten en -projecten?

“Dat is een goede vraag”, zegt Gerard Zuidweg, “toch is het juist een versterking van onze positionering als multi-platform (open source) database dienstverlener. Microsoft heeft onder andere met de acquisitie van CitusData een flinke stap gezet in open source-projecten zoals PostgreSQL. Zo was zij onlangs Platinum sponsor van het grootste Europese PostgreSQL-congres PGConfEU in Milaan. Daarnaast biedt Microsoft met Azure goede mogelijkheden om MySQL- of Postgres-databases in Azure Cloud te hosten of zelfs MySQL of Postgres serverless in Azure af te nemen.”

“En”, vult Martijn Wallet, medeoprichter en technisch directeur van OptimaData aan, “Wij zijn de enige partij in de Benelux die inhoudelijke expertise kan aanbieden op meerdere open source databases zoals MySQL, MariaDB, PostgreSQL, MongoDB. Met dertien eigen multi-platform DBA’s en twaalf experts in onze flexibele schil zien wij een sterke toename in het gebruik van open source-projecten, toch zijn veel van onze klanten voor hun mission-critical systemen nog steeds afhankelijk van gelicenseerde databasesystemen zoals Microsoft SQL Server, mede vanwege supportgarantie.”

Gerard Zuidweg: “Het Microsoft Gold Partner-predicaat is de erkenning van onze multi-platform strategie met brede kennis en expertise en daar zijn we trots op!”

Oplossingsgerichte partner

Microsoft: “Met de toekenning van de Gold Partner-status benadrukt Microsoft niet alleen het hoge kennisniveau van OptimaData, maar geeft zij tevens toegang tot exclusieve kennis en updates. OptimaData is een professionele en oplossingsgerichte partner die verder kijkt dan puur technische oplossingen. Zo biedt een Gold of Silver status ook u als klant voordelen op gebied van efficiency en kostenbeheersing. Daarmee zijn klanten van OptimaData verzekerd van de meest up-to-date en efficiënte oplossingen.”

Meer weten?

Wilt u weten wat het Gold Partnership voor u als (potentiële) klant betekend? Of benieuwd naar de mogelijkheden van onze dienstverlening op uw Microsoft of Azure omgeving? Neem vrijblijvend contact met ons op of bel voor direct technisch advies van een DBA Consultant ons technische servicenummer 035-3690304