NLEN
Direct technisch advies?
Home > Over ons > Events > Events publiceren > Internationale open source DBMS events 2019

De OptimaData top 8 database events in 2019

internationale en nationale events

OptimaData Database event top 8 in 2019

 

Ook in 2019 vinden er tal van internationale en nationale events, conferenties, congressen en symposia plaats rond open source database platformen. Vanwege het ruime aanbod en de vaak beperkte tijd en middelen, kan het best lastig zijn om te bepalen wat je wel of niet bezoekt. We helpen je daarom graag een handje met dit overzicht van de 8 meest belangrijke en interessante database events in 2019. Uiteraard zijn wij zelf op deze conferenties aanwezig en hopen we jou daar ook te ontmoeten!

20-22 mei Techorama Antwerpen

Techorama 2019

Van 20 mei tot en met 22 mei is het Techorama congres in Antwerpen. Een brede technisch georiënteerde conferentie met geweldige sprekers en aansprekende onderwerpen. Zaken als open source Artificial Intelligence, Deep Learning, Azure, SQL Server Tuning, Terraform en data access met NoSQL passeren de revue. Maar ook onderwerpen als hoe je werknemers te trainen en welke softskills vandaag de dag belangrijk zijn voor DBA's, DevOps en open source professionals. Sprekers zijn: Brent Ozar, Andre Kuipers, Grant Fitchey en Pinal Dave.

Meer over Techorama Antwerpen

24-26 juni Postgres Vision 2019 Boston

Postgres Vision 2019 Boston

Van 24 tot 26 juni vind de Postgres Vision 2019 in Boston plaats. Een global event waar business en techniek elkaar ontmoeten. Onderwerpen zijn: De toekomst van PostgreSQL, wat we aan ontwikkelingen kunnen verwachten, waar behoeften liggen vanuit de business en waar techniek de volgende hordes kan nemen. Daarnaast zijn er zeer inspirerende enterprise business-cases en high level architectuur uitdagingen met oplossingen.

Meer over Postgres Vision 2019

1-3 juli Postgres London (voorheen PG Day UK)

Postgres Conference London, PGLondon 2019

PostgresLondon staat voor 2 dagen vol met PostgreSQL tips, use-cases, ideeën en inspiratie. Een aanrader voor alle Postgres techneuten, DBA's, ontwikkelaars en andere open source database geïnteresseerden. Het is lekker dichtbij, kort en zeer krachtig. Technisch inhoudelijk is het bovendien de beste PostgreSQL conferentie in de buurt. Op 31 mei, één dag voor de conferentie, is er een uitgebreide training waar je door "the best PostgreSQL contributors" je Postgres kennis en vaardigheden kunt bijspijkeren.

Meer over PG London 2019

8-10 juli HasiConf EU Amsterdam

HasiConf 2019

Als je betrokken bent bij Cloud Infrastructure Automation dan is deze conferentie the place to be! Het beloven drie zeer inspirerende dagen te worden vol met hands-on product training, keynotes, talks en 1 op 1 diepgang met de HasiCorp developers en engineers. Terraform, Sentinel, Vagrant, Nomad en Vault zullen uitgebreid besproken worden. De eerste dag op 8 juli is een optionele trainingsdag. Wil je meer weten over automated database deployment of ben je regelmatig werkzaam in omgevingen die zijn opgezet als Infrastructure as a Code, dan moet je hier zeker naar toe.

Meer over HasiConf EU 2019

25 september MongoDB.local London

MongoDB local Europe 2019 London

MongoDB weet als geen ander hoe je een technische conferentie aantrekkelijk én spectaculair neer kunt zetten. Alleen daarom is het al een aanrader. Bovendien is het voor NoSQL gebruikers een zeer leerzame ervaring met sterke workshops, keynotes en sessies. Buiten de sessies om zal er weer ongetwijfeld een pingpong toernooi worden gehouden voor de nodige beweging en is er uiteraard veel tijd voor een ontspannen connectie met andere MongoDB en NoSQL techies.

Meer over MongoDB.local Europe 2019

30 september - 2 oktober Percona Live Europe

Percona Live Europe 2019

Van 30 september tot 2 oktober zal het jaarlijkse Percona Live neerstrijken in Amsterdam. Dit event bestrijkt de volle breedte van het open source database landschap; van MySQL, MariaDB en PostgreSQL tot MongoDB. En wat komt er dan voorbij? Veel toepassingen, open source tooling (Grafana, Prometheus) Galera, clustering, cloud deployment automation en nog veel meer! Mooie sessies dus met duidelijke en handzame tips waar je direct mee uit de voeten kunt.

Meer over Percona Live Europe

5 oktober Data Saturday Utrecht

SQL Saturday 2019

De Data Saturday (vh SQL Saturday) is natuurlijk een must voor elke SQL Server DBA en specialist. Een mooie dag rond al het nieuws, tips, tricks, tuning en automation in relatie tot Microsoft SQL Server. Dichterbij komt het niet! Je zal hier alle bekende DBA's en SQL Server specialisten van Nederland tegenkomen, dus grijp gelijk je kans om te netwerken en ervaringen uit te wisselen.

Meer over Data Saturday

15 - 18 oktober PG Conf EU 2019 te Milaan

PG Conf Europe 2019 Milaan

De PG Conf EU is de grootste Postgres conferentie op het Europese vaste land. Het vindt altijd in het najaar plaats, vlak voordat de nieuwe PostgreSQL release met major changes wordt gelanceerd. Tijdens deze belangrijke conferentie, met major contributors als Magnus Hagander, Bruce Momjian en Devrim Gunduz, krijg je al een sneak peak van deze nieuwe release in verschillende "Whats new" sessies. Daarnaast zijn er diepgaande talks met belangrijkste wijzigingen en toepassingsmogelijkheden. OptimaData is voor de derde keer op rij sponsor van dit open source database event en zal met een grote groep DBA's aanwezig zijn. Een absolute aanrader voor elke PostgreSQL DBA of Developer.

Meer informatie over dit PostgreSQL Event

OptimaData

OptimaData is de full-service, multi-platform database dienstverlener, gespecialiseerd in open source database management systemen. Wij leveren alle diensten rondom databasemanagement zoals consultancy, automation, (cloud) migratie, managed services, training en staffing. Wil je meer informatie? Of wil je ons opzoeken tijdens één van de evenementen? Neem dan contact met ons op via informatie@optimadata.nl of bel 035 369 0307

Open Source Database Events 2019

De selectie van OptimaData aan open source database Events die in 2019 zullen plaatsvinden. We hebben een selectie gemaakt! Uiteraard zijn wij op deze conferenties aanwezig.

Wil je een Event onder de aandacht brengen, promoten of samen met ons organiseren? Neem eens vrijblijvend contact op en vraag naar onze mogelijkheden. Wij hebben ruime ervaring met het organiseren van Meetups en andere kennis Events.

Neem contact op

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor het laatste (open source) database nieuws, events en blogs.