Direct naar content

de power van externe experts

In zijn vrije tijd is Pieter Groenendijk, onze staffingconsultant, voetbaltrainer bij een mooie club. Daar leert hij de jeugd dat het bij voetbal vooral draait om aannemen, passen en doorbewegen. Wat dat betreft zijn deze taken in het voetbal net een professionele carrière. Om te ‘scoren’ moet je ook dan aannemen, passen en doorbewegen. Pieter legt uit hoe dat zit.

Pieter Groenendijk

Recruitment Consultant
Pieter Groenendijk - Recruitment Consultant

Aannemen, passen en doorbewegen

In mijn vrije tijd ben ik voetbaltrainer voor de jeugd van AVV Alphen. Daar leer ik ze dat het op het veld onder andere draait om aannemen, passen en doorbewegen, om vervolgens weer de volgende bal aan te nemen. Daar gaat bijna het hele voetbalspelletje over, dat is de mindset die je moet hebben om tot scoren te kunnen komen.

Het mooie is dat ze, wat ze nu op het voetbalveld leren, meenemen in de rest van hun leven. Als ze later in het bedrijfsleven komen, gaat het er ook om dat je kunt aannemen, passen en doorbewegen.

Op de klus met de juiste mindset

Op het veld ben ik trainer, bij OptimaData ben ik staffingconsultant. Maar ook dan let ik erop dat onze mensen die mindset hebben. Of het nu iemand is uit onze kernploeg van zelfstandigen, of een medewerker van OptimaData zelf, wij verwachten dat je de klus aanneemt met die mindset van aannemen, passen en doorbewegen. Of het nu kortetermijn- of langetermijndoelen zijn, alleen zo kun je scoren.

  • Aannemen: Net als in het voetbal moet je ook in het werk dingen eerst doorgronden en op de juiste manier open en vrij voor de spreekwoordelijke bal staan, alleen dan kan je h’m aannemen.
  • Passen: Hierbij draait het om kwaliteit. Net als in het voetbal, mag de pass niet te hard maar ook niet te zacht zijn. En, heel belangrijk, hij moet naar de juiste speler!
  • Doorbewegen: Als je na je pass stil blijft staan, dan doe je niet meer mee. Je moet blijven bewegen om weer een nieuwe bal aan te kunnen nemen.

‘You don’t hire for skills, you hire for attitude’

Deze quote van Simon Sinek is een mooie voor mij, zowel op het veld als in het werk. Want wat gebeurt er als de vaardigheid die centraal stond, verouderd raakt? Als de persoon die je alleen voor een specifieke vaardigheid hebt ingehuurd of opstelt niet de houding en aanleg heeft om het volgende te leren, zit je vast.

Maar als je iemand inhuurt vanwege zijn competentie om aan te nemen, te passen en mee te bewegen, kom je een stuk verder. Deze competenties zijn tijdloos en vormen de basis van leren en groeien. Niet alleen op het voetbalveld, maar ook in je werkende leven gaat het om flexibiliteit, om de juiste energie. Zo kom je een stuk verder. Daar helpen we je graag bij.

De power van externe experts

Omdat het aannemen, passen en doorbewegen in ons DNA zit, onze mensen hierdoor zijn gevormd, maken zij een groot verschil bij elke nieuwe omgeving waarin zij worden ingezet. En dan wordt het ook leuk om in deze flow te blijven ontwikkelen. Door de aard van ons werk zitten we continue bij wisselende klanten, nieuwe omgevingen, nieuwe mensen.

Door de mindset van aannemen, passen en doorbewegen toe te passen, kan op deze manier een externe werkelijk toegevoegde waarde leveren. Telkens weer opnieuw. Dat is de power van externe experts.

Verder praten?

Ben jij een slimme database-expert en heb jij de juiste energie om aan te nemen, te passen en door te bewegen? Dan lijkt het me leuk eens met jou in gesprek te gaan. Stuur me een mailtje of bel me op 06 58 72 10 70 en we plannen iets in.