Direct naar content

Ga je de hele wereld migreren?

Wij krijgen regelmatig detacheringsbureaus aan de lijn die op zoek zijn naar een fulltime FTE voor – pak ‘m beet – een jaar. Dat is nogal wat. Ga je de hele wereld migreren, vraag ik dan. Als ik vervolgens hoor wat de hulpvraag is, denk ik: dat kan toch veel efficiënter. Waar gaat het fout?

Edco Wallet

Co-Founder & eigenaar
Edco Wallet - Co-Founder & eigenaar

Twee momenten

Op twee momenten in dat proces gaat er iets fout. Het begint bij de uiteindelijke klant. De organisatie heeft een probleem met hun database, en de oplossing van het probleem wordt al op voorhand ingevuld: we hebben extra capaciteit nodig. Iemand rent naar HR en HR rent naar een detacheringsbureau. Daar komt de tweede fout.

Het detacheringsbureau heeft een verdienmodel waarbij ze verdienen op de uren die ze wegzetten. Pas als ze iemand ergens kunnen inzetten voor bijvoorbeeld duizend uur, wordt het interessant voor ze. Als wij zeggen: wij kunnen dat probleem oplossen in 80 uur, verdeeld over twee maanden, dan is dat niet interessant genoeg. Ik kan me daar behoorlijk aan storen. Ik gun organisaties een oplossing die efficiënter is dan traditioneel ‘een mannetje’ inhuren.

Aandacht goed verdelen

Zo was er laatst een overheidsinstelling die acute problemen ondervond in de support van haar databases. Ze waren op zoek naar maar liefst twee fulltime FTE’s met PostgreSQL-ervaring voor negen maanden. Natuurlijk kunnen wij een organisatie met een dergelijke vraag helpen, maar iemand fulltime neerzetten bij een klant, daar kijken we genuanceerd naar.

Voor ons is het juist een sport om onze aandacht goed te verdelen en op die manier zo veel mogelijk klanten te helpen. Als je ons goed vertelt wat er nodig is, weet ik zeker dat we het met ons team zo in kunnen richten dat we met beperkte tijd toch voldoende hulp kunnen bieden. Met ons eigen team van 15 man, aangevuld met onze flexibele schil, bedienen we soms wel vijftig klanten. Tot grote tevredenheid overigens, van ons en van de klant.

Denken vanuit de techniek

Ik gun de markt een andere manier van denken. Denk eens vanuit de techniek en vertaal dat niet direct naar ‘mannetjes’ of ‘vrouwtjes’. Laat het model van inhuren op basis van uren eens los, en sta open voor andere oplossingen. Als je rechtstreeks met ons zaken doet, profiteer je niet alleen van onze exclusieve kennis, het scheelt je ook nog eens een enorme zak met geld. Voor dat geld kunnen wij misschien wel een half jaar aan de slag. Nee, niet fulltime, maar wees eens eerlijk, als je een probleem hebt met je cv-ketel, huur je dan voor drie maanden een loodgieter in?

Nieuwsgierig?

Samen met onze klanten nieuwe manieren van efficiënt werken ontwikkelen, hoe inspirerend is dat? Benieuwd hoe dat eruit kan zien? Weten wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? We zetten graag een online sparringsessie op zodat we dit handen en voeten kunnen geven. Neem vrijblijvend contact met ons op of bel naar 035 369 0307.