Direct naar content

OptimaData wint opnieuw FD Gazellen Award

De FD Gazellen Award is een prijs die Het Financieele Dagblad al sinds 2004 uitreikt aan de snelstgroeiende bedrijven van Nederland. We zijn er als OptimaData dan ook supertrots op dat we, voor de tweede keer op rij in ons vijfjarig bestaan, ons FD Gazelle mogen noemen. In deze blog vertelt Gerard Zuidweg, Managing Partner bij OptimaData, waarom we dit zo’n eer vinden.

Gerard Zuidweg

Managing Partner
Gerard Zuidweg - Managing Partner

Niet over één nacht ijs

De FD Gazellen Award is een prijs waar een gerenommeerde partij achter zit die niet over één nacht ijs gaat: Het Financieele Dagblad. Er is een heel team dat een grondige achtergrondcheck doet van alle bedrijven die zich hebben ingeschreven voor de Award. Wij voelen het als een ontzettende eer dat we bij een van de 691 snelstgroeiende bedrijven van Nederland horen.

Daarbij gaat het ons niet eens zo zeer om het feit dat we een prijs krijgen voor het tempo waarmee we groeien. Nee, wij zien het in de eerste plaats als een erkenning van het feit dat we ons vak kennen en de dingen goed doen. Onze groei is het resultaat van ons streven naar tevreden klanten die vervolgens klant willen blijven.

Klanten die wij kunnen helpen met het realiseren van de beste, stabiele, veilige, effectieve en snelle database-omgevingen waarmee zij succesvol kunnen zijn in hun business. Met dat doel voor ogen hebben wij vijf jaar geleden onze bedrijfsstrategie neergezet.

Met dat doel voor ogen werken wij al vijf jaar met mensen die écht toegevoegde waarde willen en kunnen leveren voor die klanten, vakmensen. Dat resulteert in de groei die wij volgens de rekenmeesters van FD Gazellen realiseren. Mooi dat we dat in vijf jaar tijd al twee keer hebben bereikt.

Feestelijke uitreiking

In oktober zijn de FD Gazellen bekendgemaakt en 24 maart 2022, worden de uiteindelijke winnaars gehuldigd tijdens een feestelijke uitreiking in Theater Amsterdam. Het belangrijkste criterium om voor de FD Gazellen Awards in aanmerking te komen is een omzetgroei van minimaal twintig procent over een periode van drie jaar (2018-2020).

De FD Gazellen worden eerst ingedeeld naar de vier regio’s en vervolgens beoordeeld, op basis van cijfers en door een onafhankelijke jury. In elk van de twaalf categorieën die zo ontstaan wordt een top 3 bepaald: de bronzen, zilveren en gouden FD Gazellen Award.

Niet van de stoel gevallen

Ook ons team voelt deze nominatie als een grote eer. Toch is er niemand echt van z’n stoel gevallen van verbazing. We hebben een geolied team dat niet terugdeinst voor een behoorlijke uitdaging en we bedienen in toenemende mate grote bedrijven. Als die ons weten te vinden, dan zegt dat iets over hoeveel vertrouwen ze hebben in de kennis en expertise van onze mensen. Dat vertrouwen van onze klanten, dat is de allergrootste beloning.

Nieuwsgierig?

Wil je meer eens vrijblijvend verder praten over onze dienstverlening en wat onze experts voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op, we leren je graag kennen.

Contact