Direct naar content

Van DBA naar Multiplatform-consultant

Eric Gipon hield zich als DBA jarenlang bezig met voornamelijk één platform bij één klant tegelijk. Toen maakte hij de overstap naar OptimaData, een service- en consultancyorganisatie met meerdere klanten en meerdere platformen. In deze blog vertelt hij hoe de eerste maand hem is bevallen.

Uitdaging gezocht

We leven in een gekke periode momenteel, maar toch kon het coronavirus mij er niet van weerhouden om verder te kijken dan mijn voormalige job. Niet dat ik het niet naar mijn zin had bij mijn vorige werkgever, maar ik zocht meer uitdaging. Wil ik ZZP-er worden? Wilde ik zelf een bedrijf starten? Ging ik op zoek naar een andere werkgever? Ik was nog in dubio, en toen werd ik via LinkedIn benaderd door Pieter, de recruiter van OptimaData!

Klik

Ik had een eerste gesprek met Pieter en Edco, en werd daarna doorgezaagd door Martijn, die alles wilde weten over mijn kennis. Op weg naar huis wist ik al dat dit een goede plek zou zijn voor mij. Veel uitdaging, verschillende klanten, service verlenen, automatiseren, multiplatform, cloud, on premise, wat wilde ik nog meer?

De klik was blijkbaar wederzijds. Nadat ik mijn contract had getekend, vierde ik nog een lekker lange vakantie, en op 1 september begon mijn avontuur bij OptimaData.

Geordende chaos

Mijn eerste week kan ik gerust chaotisch noemen. Ik had in mijn hele loopbaan in de IT nog nooit zoveel tooling geïnstalleerd als in die ene week! Maar hoe meer ik werk voor de diverse klanten, hoe meer ik elke tool weet te doorgronden. Gelukkig wordt de documentatie hier heel goed bijgehouden, anders zou ik verdwalen en niet meer weten wat ik nu voor welke klant moet doen.

Ik heb al veel werkuren erop zitten, voor een aantal verschillende klanten en heb zelfs mijn eerste QuickScan al de deur al uitgedaan. Ik kwam hier binnen met kennis van MS SQL Server, MySQL/MariaDB, on premise en AWS, en zet nu al stappen in PostgreSQL!

Vrijheid en ruimte voor eigen interpretatie

Na mijn eerste maand kan ik niet anders zeggen dan dat ik heel positief ben. Het is anders om voor verschillende klanten te werken, en me steeds aan andere wensen aan te moeten passen – voorheen was ik vooral de DBA die zijn omgeving moest beschermen –, maar ik voel ook veel vrijheid. Er is veel ruimte voor eigen interpretatie, en iedereen is bereid met me mee te kijken met een eigen oog, of me een luisterend oor te bieden. Hoeveel meer wil jij je ergens thuis voelen?!

Lekker kletsen over databases…

De lunches hier zijn altijd goed geregeld, witte bolletjes, boterhammen en niet te vergeten krentenbollen! Plus allerlei heerlijks om erop te doen. En dan natuurlijk lekker met je collega’s kletsen over… databases! (wat dacht je dan?!) Maar er is ook genoeg aandacht voor elkaar, voor hoe het met iedereen gaat en of we nog iets beleefd hebben in het weekend.

Dit was nog maar het begin. Er gaan zeker nog vele maanden en jaren volgen bij OptimaData. Ik sta nu al te popelen om voor volgende klanten aan de slag te gaan en om betrokken te zijn bij de groei van dit bedrijf.

We hebben nog een stoel vrij, of misschien wel 2

Lijkt je dat nu ook interessant? Zie je het al voor je, de mix van Champions League Database Consultancy / Beheer en een warm nest database specialisten? Heb jij ook het gevoel dat je meer kan, dat er meer inzit wat je zou kunnen ontplooien en ontdekken? Kom eens praten, geheel vrijblijvend. Bel met Pieter op 0353690307 of stuur een email naar pieter@optimadata.nl