Direct naar content

Waarom consultancy plus detachering een gouden mix is voor tijdelijke ICT-projecten

Heb je tijdelijk een DBA nodig? Dan ga je naar een detacheringsbureau. Je gaat met ze rond de tafel zitten, legt uit wat voor iemand je nodig hebt en voor welke taken en vervolgens rolt daar een vacature uit. Dat klinkt allemaal heel logisch en vertrouwd, maar er zijn veel situaties waarin je tijd en kosten kan besparen met een andere aanpak. Met onze gouden mix van consultancy en detachering ben je in veel gevallen goedkoper uit, sneller klaar, heb je zekerheid van support op het juiste moment en krijg je alleen de beste DBA’s over de vloer.

Gerard Zuidweg

Managing Partner
Gerard Zuidweg - Managing Partner

Detachering

Detacheringsbureaus hebben een duidelijk verdienmodel. Ze worden betaald voor ieder uur dat de specialist voor jou werkt. In veel gevallen werkt dat prima, maar niet altijd. Een klus die in twee weken geklaard kan worden is voor zo’n partij bijvoorbeeld minder aantrekkelijk. Liever zoeken ze uiteraard iemand voor drie, vier of zelfs twaalf maanden.

Daar komt bij dat veel detacheerders toch nog wel eens blijven steken op high level kennis van ICT in het algemeen en databases in het bijzonder. Hierdoor blijft een echte analyse van de vraag achterwege en komt een sluitende maatwerk oplossing niet in beeld.

De consultant

Een andere oplossing is het inhuren van een specialistische consultant. Dat past uitstekend bij kortdurende projecten maar lost weer niet de uitdagingen op die bij het day-to-day beheer horen. Is er iets tussen consultancy en detachering? OptimaData biedt een oplossing.

Een gouden mix?

Net zoals bij detachering- en bemiddelingsbureaus kun je ook bij OptimaData terecht voor tijdelijk personeel. Maar omdat we primair een consultant zijn, gaat dat net iets anders. Ten eerste hebben wij namelijk alle kennis in huis om inhoudelijk te beoordelen hoe lang je iemand nodig hebt, wat voor inhoudelijke kennis die persoon in huis moet hebben, weten wij met onze inhoudelijke kennis wel precies de juiste persoon te vinden en bieden we daarnaast een expertisecentrum voor verdere ondersteuning.

Werkwijze

Een contract bij ons kan bijvoorbeeld bestaan uit een aantal vaste uren per week voor detachering, met de mogelijkheid om extra ondersteuning te vragen via consultancy. De consultant weet precies hoe het project en de omgeving in elkaar steekt en kan bij een verstoring snel op afstand ingrijpen .

Bovendien is het mogelijk om uren te compenseren. Was er een spoedgeval waar wij twee uur ondersteuning hebben ingezet? Dan kunnen wij compenseren met de vaste uren. Het is zelfs mogelijk om een onsite (medior) medewerker te koppelen aan een remote (senior) consultant.

Onverslaanbare flexibiliteit

OptimaData biedt dus een verregaande flexibiliteit die je nergens anders vindt. Bij ons huur je niet gewoon iemand in, maar huur je een complete organisatie in die alle kennis in huis heeft om jouw tijdelijke project succesvol af te ronden. Vanuit onze consultancy achtergrond zijn wij bovendien gewend om projecten zo snel en efficiënt mogelijk af te ronden en dat zorgt voor een tevreden klant. En dat is ons doel!

Wil je meer weten? Of ben je geïnteresseerd in ons aanbod? Neem dan contact met ons op. Of je belt met ons technische nummer (035-3690304) dan krijg je direct een technisch consultant aan de lijn aan wie je al je technische vragen kunt stellen.