Direct naar content

Budget Energie

Nuts Groep begon in 2008 als energiebedrijf, inmiddels is de dienstverlening flink uitgebreid met diverse merken energie- en telecomdiensten. Bekende merken als Budget Energie, Budget Thuis, Budget Mobiel en Budget Alles-in-1 behoren vandaag de dag tot het portfolio van Nuts Groep.

BudgetEnergie, klant van het eerste uur van OptimaData

Klant van het eerste uur: Budget Thuis / Budget Energie

Nuts Groep begon in 2008 als energiebedrijf, inmiddels is de dienstverlening flink uitgebreid met diverse merken energie- en telecomdiensten. Bekende merken als Budget Energie, Budget Thuis, Budget Mobiel en Budget Alles-in-1 behoren vandaag de dag tot het portfolio van Nuts Groep. Zo veel merken, zo veel data. Dat vraagt nogal wat van de database-omgeving. Robert Stoppels, IT-manager voor Budget Thuis, over het belang van een stabiele database-omgeving en de toegevoegde waarde van OptimaData.

Lage prijzen, geen gedoe

Nuts Groep is holding van diverse energie- en telecombedrijven. Die leveren wij tegen lage prijzen en zonder gedoe. Onder het paraplumerk ‘Budget Thuis’, vallen de merken ‘Budget Energie’ (Stroom en Gas), ‘Budget Alles-in-1’ (Internet, TV en Bellen) en ‘Budget Mobiel’ (Sim Only). Samen met ‘NLE’ en ‘Elegant’ leveren we in totaal aan meer dan een miljoen huishoudens in Nederland en België energie- en telecomdiensten.

Bij OptimaData zijn ze recht door zee en hebben ze echt verstand van zaken. Ze komen ook proactief met oplossingen en advies. Waar we dankbaar gebruik van hebben gemaakt.

Robert Stoppels

BudgetThuis / BudgetEnergie

Beschikbaarheid en performance cruciaal

De hoeveelheid data die in onze holding omgaat is gigantisch en al die data is opgeslagen in databases. Het is voor ons van cruciaal belang dat al die data continu beschikbaar is, met de juiste performance. Dat vereist nogal wat specialistische kennis. Natuurlijk kun je die kennis zelf in huis halen, maar als het gaat om databaseprofessionals geldt: één is geen. Want als je überhaupt al een DBA vindt met de juiste kennis en expertise, dan heb je een uitdaging qua continuïteit. Als hij of zij gaat op vakantie gaat of er gebeurt iets anders, heb je niemand meer. Als zich dan iets voordoet, is de impact voor het bedrijf enorm. Natuurlijk kun je er dan voor kiezen twee mensen in dienst te nemen, maar daar is weer niet genoeg werk voor.

Best denkbare ondersteuning

We zijn daarom op zoek gegaan naar een goede partner die ons kan helpen met onze database-omgeving. De kennis en expertise van OptimaData leek precies te passen bij wat wij nodig hadden en daarin zijn we nog geen moment teleurgesteld. Sterker nog, naast alle kennis en kunde, zijn ze ook nog eens heel betrokken en enorm gemotiveerd om ons te helpen. Zoals zij ons ondersteunen, dat hadden we in-house nooit voor elkaar kunnen krijgen. Nu hebben we precies de mankracht die we nodig hebben, inclusief de meest up-to-date kennis.

Meer over deze ondersteuning

“We zijn daarom op zoek gegaan naar een goede partner die ons kan helpen met onze database-omgeving. De kennis en expertise van OptimaData leek precies te passen bij wat wij nodig hadden en daarin zijn we nog geen moment teleurgesteld.”

Robert Stoppels

Budget Energie
Robert Stoppels

Razendsnelle groei

Ons klantenbestand is razendsnel gegroeid van een handjevol naar meer dan een miljoen huishoudens in Nederland en België waar we vandaag de dag energie- en telecomdiensten aan leveren. OptimaData heeft continu gezorgd dat onze database meegroeide en dat we steeds weer een professionaliseringsslag konden maken. Dat tekent ook de mensen van OptimaData: ze tonen eigenaarschap. Ze voelen zich niet alleen verantwoordelijk voor onze database-omgeving, ze nemen die verantwoordelijkheid ook echt op zich. Ze monitoren onze omgeving actief en als we bellen – al is het midden in de nacht – staan ze direct voor ons klaar. We zijn samen onderdeel van het proces, dat is heel anders dan de gebruikelijke leverancier-klant-relatie.

Wanneer het spannend wordt, zijn ze er voor je

Wat ik ook echt een verademing vind, is de no-bullsh*t-houding van de mannen van OptimaData. Veel consultants beweren dat ze ergens verstand van hebben, maar zitten vol blabla. Bij OptimaData zijn ze recht door zee en hebben ze echt verstand van zaken. Ze komen ook proactief met oplossingen. Meer dan eens hebben we ongevraagd advies gekregen, waar we dankbaar gebruik van hebben gemaakt. Onlangs moesten we een grote migratie doen naar aanleiding van een overname. De kennis van OptimaData was cruciaal om dit tot een goed einde te brengen. We hebben gezamenlijk dag en nacht eraan gewerkt om dit voor elkaar te krijgen en het is een succes geworden. Ja, wanneer het spannend wordt, dan zijn ze er voor je. That’s basically it.