Direct naar content

Database support

Een goed functionerende database is voor de meeste organisaties simpelweg essentieel voor de stabiliteit, beschikbaarheid en prestaties van informatiesystemen. Database support speelt dan ook een cruciale rol als het gaat om soepele en betrouwbare gegevensopslag en -beheer voor organisaties. OptimaData biedt gespecialiseerde database support services op expertniveau. Daarmee helpen we bedrijven en instellingen hun databases effectief te optimaliseren, beveiligen en onderhouden, met een zo hoog mogelijke beschikbaarheid.

Database troubleshooting

Wat is database support?

Database support is de overkoepelende term voor activiteiten met als doel het voorkomen en oplossen van verstoringen en het optimaliseren van databasesystemen. Denk hierbij onder andere aan het monitoren van de prestaties, updates uitvoeren, storingen en andere database issues oplossen, gegevens beveiligen en technische ondersteuning bieden voor database gerelateerde vragen. Het doel is om ervoor te zorgen dat de database snel en efficiënt werkt, hoge beschikbaarheid biedt en zo goed mogelijk aansluit bij de behoeften van de organisatie.

Direct ondersteuning bij database verstoringen? Bel 035-3690304 

Waarom kiezen voor database support?

Database support is van essentieel belang voor alle organisaties die afhankelijk zijn van databases om hun bedrijfsactiviteiten te ondersteunen. Dit geldt zowel voor kleine, middelgrote als grote bedrijven in verschillende sectoren, zoals financiën, gezondheidszorg, e-commerce en nog veel meer. Het belang van database support ligt in het:

 • Verbeteren van de prestaties:

  Database support zorgt voor structureel optimaliseren van de prestaties en een snelle en efficiënte gegevenstoegang.

 • Zorgen voor gegevensbeveiliging:

  Met database support implementeer je maatregelen om beveiligde toegang, integriteit en vertrouwelijkheid van gegevens te waarborgen.

 • Mogelijk maken van schaalbaarheid en groei:

  Database support ondersteunt schaalbaarheid en groei; je kunt makkelijker nieuwe toepassingen en gebruikers toevoegen, zonder de vrees een nieuw database issue te veroorzaken.

 • Bieden van deskundigheid en technische ondersteuning:

  Database support geeft je toegang tot gespecialiseerde professionals van hoog niveau, op zowel overall database kennis als op de verschillende deelgebieden.

Voordelen database support uitbesteden aan OptimaData

We onderscheiden ons met vijf unieke voordelen voor jouw organisatie. Daarom kies je voor OptimaData:

 • Diepgaande expertise:

  Ons ervaren team van database professionals beheerst verschillende systemen zoals Oracle, MySQL, Microsoft SQL Server en PostgreSQL, en biedt oplossingen op maat voor elk complex database issue.

 • Proactieve monitoring:

  Continue monitoring zorgt voor vroegtijdige detectie en snelle oplossing van prestatieproblemen en beveiligingsrisico’s.

 • Aangepaste oplossingen:

  We begrijpen dat jouw organisatie unieke behoeften heeft, dus bieden we flexibele en aangepaste ondersteuningsopties; of het nu gaat om dagelijkse monitoring of urgente problemen.

 • Efficiënte probleemoplossing:

  Onze experts kunnen database gerelateerde problemen snel identificeren en oplossen, waardoor downtime tot een minimum wordt beperkt.

 • Kostenbesparing:

  Door uitbesteding aan OptimaData hoef je geen interne experts in te huren, trainingen te geven of te investeren in dure tools en infrastructuur. We bieden kosteneffectieve oplossingen op basis van jouw behoeften en budget.

Download onze leaflet opent in nieuw tabblad

Het uitgebreide OptimaData database support service pakket

Database consultancyBenieuwd waar onze uitgebreide database support service uit bestaat? We zetten de belangrijkste onderdelen voor je op een rij:

 • Continue monitoring en prestatie-optimalisatie.
 • Probleemdetectie en -oplossing van elk database issue, met 24/7 ondersteuning.
 • Reguliere updates en patches.
 • Gegevensbeveiliging en naleving van voorschriften.
 • Planning voor schaalbaarheid.
 • Database-advies en consultancy.
 • Technische training en kennisoverdracht.

“Ik durf te stellen dat door hun inbreng de performance van de database omgeving sterk is verbeterd.”

Marcel Oudmaijer

Kadant

Wat kost database support?

De kosten van database support zijn afhankelijk van factoren zoals de grootte van de databases, het benodigde ondersteuningsniveau en specifieke organisatorische vereisten. OptimaData biedt op maat gemaakte oplossingen, afgestemd op jouw behoeften en budget. Neem contact met ons op voor een gedetailleerde offerte.

Direct hulp nodig voor uw database? Bel onze gratis technische hulplijn!

Nog geen klant van OptimaData, maar wel direct database hulp nodig? Bel dan onze technische hulplijn: 035-3690304 om direct te spreken met een database-expert, voor snelle en efficiënte hulp zonder initiële kosten. Verdere ondersteuning en kosten bespreken we op basis van uw behoeften.

Wilt u structurele database support?

Kies dan voor Managed Consultancy. Met deze dienst bent u altijd verzekerd van de beste ondersteuning. Soms is enkel database support of beheer niet voldoende en heeft u een sparringpartner nodig voor keuzes en dilemma’s op de lange termijn.

Die heeft u tot uw beschikking dankzij Managed Database Consultancy & Beheer. U heeft namelijk beschikking over een gekwalificeerde DBA wanneer u daar behoefte aan heeft: bij onverwachte verstoringen, voor regulier database beheer, maar ook voor projecttaken die anders blijven liggen. Op afroep, 24/7 maar ook voor vaste momenten in de week of in de maand. Net waar u behoefte aan heeft!

Database ontzorging

Neem contact op met OptimaData voor database support services van expert niveau

Op zoek naar betrouwbare en gespecialiseerde database support? Of het nu gaat om monitoring, database issues oplossen, optimalisatie of beveiliging: ons team van database-experts staat klaar om u te helpen bij al uw database-gerelateerde behoeften. Neem nu contact op met OptimaData en ontdek hoe onze uitstekende database support services uw organisatie kunnen ondersteunen.

Wij staan voor

Gerard Zuidweg

Managing Partner
Gerard Zuidweg - Managing Partner
01 04

Onze laatste blogs