Direct naar content

De database altijd onder controle!

OptimaData biedt de mogelijkheid om het complete database beheer en onderhoud van het databasemanagement systeem voor u te verzorgen. Door een goede monitoring, database onderhoud en regelmatig uitvoeren van een database HealthCheck kunt u ervan verzekerd zijn dat uw database (on-premise, in de cloud of van de cloud) goed werkt en blijft werken.

Kijk maar eens bij onze referentieprojecten

Databasebeheer OptimaData

Zo ontzorgen wij bijvoorbeeld door middel van:

Database Managed Services

Met database managed services heeft u geen omkijken naar het beheer van uw (cloud) database(s). OptimaData houdt remote een oogje in het zeil zodat er geen ruimtegebrek ontstaat, er preventief onderhoud wordt gepleegd en verstoringen snel en pro-aktief worden opgelost. Door de juiste KPI’s vast te leggen weten onze database experts wanneer ze moeten ingrijpen. OptimaData helpt u blijvend en goed.

Managed Database Services door OptimaDadta

Effectief databasebeheer

Wij leven in een wereld die meer en meer door data gedreven is. Goed beheer van je dataplatform wordt dan ook steeds crucialer. Een goede database expert weet precies hoe de nieuwste tooling werkt, voelt zich als een vis in het water bij zowel open source als gelicenceerde databaseomgevingen en vindt het oplossen van complexe databasepuzzels een feest. Maar wat is nu de route naar effectief databasebeheer? Om een aantal handvatten aan te reiken hebben we daar een whitepaper over geschreven.

Database HealthCheck

Uw database omgeving is onderhevig aan de groei van uw business en dient van tijd tot tijd bijgesteld te worden. Door een database HealthCheck te laten uitvoeren zullen een aantal basis controles (onderdelen van de QuickScan) met vooraf afgesproken frequentie worden uitgevoerd. Geautomatiseerde HealthChecks en database onderhoud in combinatie met (Hybride) Automated Cloud Database Deployment behoort ook tot de mogelijkheden. OptimaData doet dat graag en levert volgens afspraak.

Database HealthCheck door OptimaData

Meer weten over Database HealthCheck?

Wilt u zeker zijn dat uw database up-to-date is en mee kan bewegen met uw groei? Is database onderhoud in uw omgeving een aandachtspunt en wilt u weten wat OptimaData met database onderhoud u en uw business kan brengen?

Database Monitoring

Door de ervaring van OptimaData in verschillende (complexe) databaseomgevingen bij een diversiteit aan klanten is veel expertise aanwezig met betrekking tot monitoring. Enkele zorgvuldig uitgekozen partnerships (EDB, GaleraCluster, SeveralNines, MariaDB) bieden tooling die zich uitermate goed leent om u inzicht in de gezondheid van uw database(s) te geven. Gecombineerd met de expertise om preventief te signaleren en de juiste opvolging te adviseren en uit te voeren.

Database monitoring door OptimaData

Managed Consultancy

OptimaData heeft met ‘Managed Database Consultancy & Beheer’ een dienst ontwikkeld waarmee een organisatie zich verzekert weet van zorgeloos dagelijks database beheer en tevens een sparringspartner heeft voor keuzes en de dilemma’s voor de lange termijn.

U heeft de gegarandeerde beschikking over een gekwalificeerde DBA op elk moment dat u dat wenst. Bij onverwachte verstoringen maar ook voor reguliere beheer werkzaamheden of juist voor die project taken die anders blijven liggen. Op afroep, 24/7 en op vaste momenten in de week of in de maand.

Managed Consultancy is geen managed services, het is geen detachering, maar het is veel meer dan een remote DBA. Wat is dat dan precies, Managed Database Consultancy & beheer?

Managed Consultancy door OptimaData

Interesse in monitoring, HealthChecks of outsourcen database beheer?

Wij staan voor

01 04

Interessante blogs over database beheer

Alle blogs