Direct naar content

OptimaData sponsor PostgreSQL Conferentie PGConfEU 2022 Berlijn

Van 25 tot 28 oktober 2022 vind eindelijk na 2 jaar uitstel het (normaal gesproken) jaarlijks terugkerend PostgreSQL event PGConfEU plaats. Deze editie zal de Europese PostgreSQL community in Berlijn neerstrijken. OptimaData is wederom SilverSponsor van dit event. Daarnaast zullen we ook inhoudelijk een bijdrage leveren. We kijken uit naar dit event, zet hem alvast in je agenda!

Ondersteuning PostgreSQL community

Van 25 tot 28 oktober 2022 vind het jaarlijks terugkerend event PG Conf EU plaats, in Berlijn deze editie. OptimaData is voor de vierde keer op rij sponsor van deze grootste PostgreSQL conferentie op het Europese vaste land. “Omdat wij het belangrijk vinden dat PostgreSQL in de volle breedte sterker wordt als platform maar ook als community willen we dit event graag ondersteunen”, aldus Gerard Zuidweg, Managing Partner bij OptimaData.

PostgreSQL Is inmiddels jaar op jaar het sterkst groeiende open source database platform. Met een aktieve wereldwijde community is Postgres een serieus alternatief voor de gevestigde orde als Oracle en Microsoft SQL Server. Of zoals Ed Boyajian, CEO van EDB het noemde: “PostgreSQL staat op het kantelpunt om vanuit technologisch perspectief hét superieure database platform te worden.”

Juist in deze onzekere tijden is ondersteuning van de community essentieel. Zonder sponsoring kunnen deze grootschalige events niet plaatsvinden. Door als 1 van de eerste sponsors op te staan geven wij een signaal van vertrouwen aan de community en hopen wij dat ook andere partijen ons zullen volgen.

PostgreSQL en OptimaData

Voor OptimaData als open source database consultancy en managed services dienstverlener is PostgreSQL een belangrijk platform. Uit onderzoek is gebleken dat ruim 60% van de CTO’s in Nederland concreet overweegt om te besparen op (Oracle) licentiekosten. “PostgreSQL kan daarvoor een goed en betrouwbaar alternatief zijn. Aan kennis en knowhow in Nederland en Europa aangaande dit platform is een groeiende behoefte. Mede vanuit die gedachte organiseren wij in samenwerking met de PostgreSQL Usergroup NL 4x per jaar een meetup”. In juni 2019 hebben we alweer de 10e editie van deze meetup in fysieke vorm mogen organiseren. Tijdens de COVID19 periode een aantal online sessies. En dit jaar hopen we de 15e editie live te brengen voor de Nederlandse Postgres community. “Voor iedere open source geinteresseerde DBA of developer is de PG Conf EU een must”, volgens Martijn Wallet, Manager Consultancy bij OptimaData en PostgreSQL Expert. “De conferentie geeft je de mogelijkheid kennis te delen en ervaringen uit te wisselen met experts uit de community en andere Postgres collega’s”. Gerard Zuidweg: “Voor OptimaData als organisatie geeft de conferentie ons een mogelijkheid te netwerken, onze zichtbaarheid in de community te vergroten en voor onze klanten waardevolle input mee terug te nemen”.

Lees hier ons sponsor interview.
Wil je meer weten over de PG Conf EU 2022? Neem dan eens vrijblijvend contact op en we kunnen je er alles over vertellen!

Wat is PGConfEU?

De PG Conf EU is de grootste Postgres conferentie op het Europese vasteland. Het vindt altijd in het najaar plaats, vlak voor of vlak na dat de nieuwe PostgreSQL release met major changes wordt gelanceerd. Tijdens deze belangrijke conferentie, met major contributors als Magnus Hagander, Bruce Momjian en Devrim Gunduz, krijg je al een sneak peak van deze nieuwe release in verschillende “Whats new” sessies. Daarnaast zijn er diepgaande talks met belangrijkste wijzigingen en toepassingsmogelijkheden. Dit jaar zal er veel aandacht zijn voor CloudNative en Cloud deployment toepassingen. OptimaData is voor de vierde keer op rij sponsor van dit open source database event en zal met een grote groep DBA’s aanwezig zijn. Een absolute aanrader voor elke PostgreSQL DBA of Developer.

Agenda en tracks

De agenda van het event is bekend gemaakt. Een mooi programma met verschillende tracks. Zo is er een DBA track, Developers track, een sponsortrack en nog een aantal verschillende thema’s. Maar ook wat minder technische onderwerpen zoals hoe je Postgres blog posts meer zichtbaar kunt maken en een community panel.