Direct naar content

Kickoff Blue Elephant Pack

23 mei 2024 heeft de kickoff plaatsgevonden van de Blue Elephant Pack. Een initiatief van OptimaData. Met de Blue Elephant Pack brengen we ervaren PostgreSQL experts en beginnende Postgres professionals met elkaar in verbinden waarbij commitment, kennisdelen en coaching centraal staan. Doel is om de PostgreSQL community in Nederland te versterken en samenwerking stimuleren.

Pieter Groenendijk

Recruitment Consultant
Pieter Groenendijk - Recruitment Consultant
The Blue Elephant Pack, een PostgreSQL opleidings- en coachingsprogramma van OptimaData

Wat is de Blue Elephant Pack?

Het doel van The Blue Elephant Pack is om ervaren database administrators te ondersteunen bij hun reis naar het beheer en gebruik van PostgreSQL. We geloven dat door samen te werken, te leren van elkaars ervaringen en het delen van kennis, we een sterke en veerkrachtige gemeenschap kunnen opbouwen die gedijt op innovatie en groei.

De Blue Elephant Pack is onderdeel van en aanvullend aan de PostgreSQL Usergroup NL. De deelnemers van de Blue Elephant Pack zijn ook deel van de PostgreSQL Usergroup NL.

Wat houdt het in?

The Blue Elephant Pack biedt een uniek buddy-programma voor ervaren database administrators die nieuw zijn tot redelijk nieuw met het gebruik, ontwerp en beheer van PostgreSQL. Het programma omvat:

Zelfstandige Theoriecursus: Deelnemers krijgen toegang tot een self-paced theoriecursus om de basisprincipes van PostgreSQL te leren.
Drie/vierwekelijkse Online Sessies: Deelnemers komen één tot tweemaal per maand samen in online sessies, waar ze van elkaar en van hun buddy’s kunnen leren aan de hand van praktijkcases en use cases uit de echte wereld.
Slack-Channel: Een Slack-channel voor deelnemers om elkaar (dagelijks) te (kunnen) ondersteunen, vragen te stellen en kennis te delen buiten de reguliere sessies om.
Classroom handson training: Classroom Training door een ervaren PostgreSQL trainer van 8 avonden.
(optioneel) Afsluitend Bezoek aan pgConf EU: Onderdeel van het programma is een bezoek aan pgConf EU in Athene, waar deelnemers de kans krijgen om meer te leren over PostgreSQL en om te netwerken met andere professionals in het veld.

Ondersteuning na het Programma: Ondersteuning en begeleiding aan deelnemers nadat ze het programma hebben afgerond, zoals loopbaanadvies, mentorprogramma’s of mogelijkheden voor voortdurend leren en professionele ontwikkeling.
Geen einde programma: De bedoeling is dat na de eerste periode van trainen, leren, ontwikkelen en oefenen elke “afgeronde” groep deel blijft in het slackchannel, mentoring, buddy blijven of als buddy optreden en toegang houden tot de resource library (repository). Waarbij de groep dus in feite aan zal groeien en de deelnemers groeien in hun rol in de groep en daarbuiten.

Waarom zou je willen aansluiten?

Leer van experts en peers: Krijg toegang tot de expertise van ervaren database administrators en leer van hun praktijkervaringen.
Versnel je leercurve: Door deel te nemen aan het buddy-programma kun je je leercurve versnellen en snel vertrouwd raken met PostgreSQL.
Bouw waardevolle relaties op: Door deel uit te maken van The Blue Elephant Pack bouw je waardevolle relaties op met gelijkgestemde professionals die streven naar groei en innovatie.
Word lid van een bloeiende gemeenschap: Sluit je aan bij deze groep van leergierige en hongerige database professionals die elkaar ondersteunen en stimuleren om hun vaardigheden en kennis te verbeteren.

Plannen in ontwikkeling

Naast de basis van het programma zijn er plannen om het programma verder uit te breiden met onderdelen zoals:

  • Gastpresentaties en Workshops
  • Praktijkprojecten
  • Certificeringsopties
  • Community events
  • Resource library
  • Peer review sessies
  • Leiderschapsontwikkeling
  • Case study competitie

Toegevoegde waarde van OptimaData

OptimaData werkt samen met industriepartners om feedback te verzamelen over de vaardigheden en kennis die het meest waardevol zijn in de huidige arbeidsmarkt en specifiek in de database wereld. Wij passen het programma dienovereenkomstig aan om ervoor te zorgen dat het relevant blijft voor de behoeften van werkgevers en opdrachtgevers.

Door het initiatief en de betrokkenheid van OptimaData, biedt het programma een breed scala aan middelen, kansen en ondersteuning aan deelnemers, waardoor hun leerervaring en toekomstige carrièremogelijkheden worden versterkt.

Expertise en Ervaring: OptimaData brengt zijn expertise en ervaring op het gebied van databases en PostgreSQL specifiek in. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit het leveren van deskundige sprekers voor presentaties, het bieden van advies en begeleiding tijdens online sessies, en het delen van best practices uit de industrie.
Netwerk en Connecties: OptimaData heeft waardevolle connecties binnen de industrie, zoals potentiële werkgevers, andere consultancy bedrijven, of organisaties die op zoek zijn naar database experts. Dit geeft de deelnemers toegang tot kansen voor stageplaatsen, projecten of zelfs voltijdse banen/opdrachten tijdens of na afronding van het programma.
Projectmogelijkheden: OptimaData kan projectmogelijkheden bieden aan deelnemers van het programma, waarbij ze praktijkervaring kunnen opdoen onder begeleiding van ervaren professionals. Dit biedt een waardevolle kans voor deelnemers om hun vaardigheden toe te passen in echte projectomgevingen.
Ondersteuning bij Certificering: OptimaData kan ondersteuning bieden bij het behalen van certificeringen binnen PostgreSQL of aanverwante gebieden. Dit kan variëren van het verstrekken van studiemateriaal en examenvoorbereiding tot het betalen van examenkosten voor gekwalificeerde kandidaten.
Carrièrebegeleiding: OptimaData biedt carrièrebegeleiding aan deelnemers, waaronder hulp bij het opstellen van cv’s, sollicitatiegesprekken oefenen, en loopbaanadvies. Dit kan de overgang van deelnemers naar het werkveld vergemakkelijken en hun kansen op succes vergroten.

Eerste groep

23 mei 2024 is de kickoff met de eerste groep deelnemers van de Blue Elephant Pack geweest. Samen met deze eerste groep zullen we het programma ook verder vormgeven en finetunen.

Versterking PostgreSQL expertise in Nederland

Wij hopen met dit initiatief een boost te geven aan de expertise in Nederland op het gebied van PostgreSQL. En daarmee een significatie bijdrage te leveren aan de community van PostgreSQL in Nederland. PostgreSQL is het grootste en meest populaire open source database platform van dit moment. We zien zeker de laatste 2 jaar een toenemende groei in migraties naar Postgres. Er is grote behoefte aan gekwalificeerde PostgreSQL experts die bedrijven en organisaties in Nederland kunnen helpen en ondersteunen in deze transitie.

Ik wil ook graag aansluiten