Direct naar content

Blue Elephant Pack

Met de Blue Elephant Pack brengen we ervaren PostgreSQL experts en beginnende Postgres professionals met elkaar in verbinding waarbij commitment, kennisdelen en coaching centraal staan. Doel is om de PostgreSQL community in Nederland te versterken en samenwerking stimuleren.

The Blue Elephant Pack, een PostgreSQL opleidings- en coachingsprogramma van OptimaData

Wat is de Blue Elephant Pack?

Het doel van The Blue Elephant Pack is om ervaren database administrators te ondersteunen bij hun reis naar het beheer en gebruik van PostgreSQL. We geloven dat door samen te werken, te leren van elkaars ervaringen en het delen van kennis, we een sterke en veerkrachtige gemeenschap kunnen opbouwen die gedijt op innovatie en groei.

De Blue Elephant Pack is onderdeel van en aanvullend aan de PostgreSQL Usergroup NL. De deelnemers van de Blue Elephant Pack zijn ook deel van de PostgreSQL Usergroup NL.

Wat houdt het in?

Blue Elephant Pack - PostgreSQL masterclass en buddy programmaThe Blue Elephant Pack is een uniek concept waar een handson masterclass wordt gecombineerd met een buddy-programma voor ervaren database administrators die nieuw zijn tot redelijk nieuw zijn met het gebruik, ontwerp en beheer van PostgreSQL. Het programma omvat:

Zelfstandig studie materiaal: Deelnemers krijgen toegang tot geselecteerd studie materiaal om de basisprincipes van PostgreSQL te leren.

Masterclass PostgreSQL: Deelnemers komen tweemaal per maand een avond samen in fysieke en online sessies, voor een klassikale masterclass van de beste Nederlandse Postgres trainers waar ze van elkaar en van hun buddy’s kunnen leren aan de hand van praktijkcases en use cases uit hun eigen projecten.

Slack-Channel: Een Slack-channel voor deelnemers om elkaar te ondersteunen, vragen te stellen en kennis te delen buiten de reguliere sessies om.

Afsluitend Bezoek aan pgConf EU: Het programma wordt (optioneel en vrijblijvend) afgesloten met een bezoek aan de PostgreSQL Conference Europe, waar deelnemers de kans krijgen om nog meer te leren over PostgreSQL en om te netwerken met andere professionals in het veld.

Waarom zou je aansluiten?

Leer van experts en peers: Krijg toegang tot de expertise van de beste trainers en ervaren database administrators en leer van hun praktijkervaringen.

Versnel je leercurve: Door deel te nemen aan het buddy-programma kun je je leercurve versnellen en snel vertrouwd raken met PostgreSQL.

Bouw waardevolle relaties op: Door deel uit te maken van The Blue Elephant Pack bouw je waardevolle relaties op met gelijkgestemde professionals die streven naar groei en innovatie.

Word lid van een bloeiende community: Sluit je aan bij een community van leergierige en enthousiaste database professionals die elkaar ondersteunen en stimuleren om hun vaardigheden en kennis te verbeteren.

Kans op mooie projecten: Door de versterking van je inhoudelijke kennis en vaardigheden in PostgreSQL, het netwerk van OptimaData en van je mede-deelnemers vergroot het je kansen op mooie en specifieke PostgreSQL opdrachten.

Geringe vergoeding: Door de structuur en de opzet van dit unieke programma kunnen we tegen een zeer geringe vergoeding dit waardevolle concept aanbieden. Geen winst-oogmerk, enkel de gemaakte onkosten.

Wil je ook aansluiten bij de Blue Elephant Pack?

Ontwikkeling van het programma

Toegevoegde waarde OptimaDataHet programma is vooral van en voor database experts, het is een organisch geheel wat met elkaar ontstaat. Zo zijn er regelmatig feedbacksessies waarin deelnemers input kunnen geven over het programma, suggesties kunnen doen voor verbeteringen en hun ervaringen kunnen delen. Dit helpt om het programma continu aan te passen en te verbeteren.

Naast de huidige vorm en opzet zijn er nog een aantal onderdelen in ontwikkeling om het programma uit te breiden:

Gastpresentaties en Workshops: Gastexperts en workshops over specifieke onderwerpen binnen PostgreSQL. Dit kan variëren van geavanceerde query-optimalisatie tot het ontwerpen van schaalbare databases.

Mentor-Matching: Naast het buddy-programma, de mogelijkheid voor deelnemers om gematcht te worden met een mentor. Mentoren zijn meer ervaren professionals (uit een eerdere Blue Elephant Pack lichting) die individuele begeleiding en coaching bieden.

Resource Library: We creeëren een centrale resource library met nuttige links, documentatie, tutorials en andere bronnen die deelnemers kunnen raadplegen ter ondersteuning van hun leerproces.

Peer Review Sessions: We organiseren regelmatige peer review-sessies waar deelnemers elkaars werk kunnen beoordelen, feedback kunnen geven en van elkaar kunnen leren. Dit kan bijvoorbeeld codebeoordelingen, databaseontwerpbeoordelingen of analyse van query-prestaties omvatten.

Leiderschapsontwikkeling: Leiderschapsontwikkelingscomponenten in het programma integreren, zoals workshops over communicatievaardigheden, teambuilding en projectmanagement. Dit stelt deelnemers in staat om niet alleen technische vaardigheden te ontwikkelen, maar ook leiderschapskwaliteiten te cultiveren.

Toegevoegde waarde van OptimaData

OptimaData biedt verschillende vormen van toegevoegde waarde binnen het programma:

Expertise en Ervaring: OptimaData kan zijn expertise en ervaring op het gebied van databases en PostgreSQL specifiek inbrengen. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit het leveren van deskundige sprekers voor presentaties, het bieden van advies en begeleiding tijdens online sessies, en het delen van best practices uit de industrie.

Netwerk en Connecties: OptimaData heeft waardevolle connecties binnen de industrie, zoals potentiële werkgevers, andere consultancy bedrijven, en organisaties die op zoek zijn naar databasebeheerders. Dit kan de deelnemers toegang geven tot kansen voor stageplaatsen, projecten of zelfs voltijdse banen tijdens of na afronding van het programma.

Projectmogelijkheden: OptimaData kan projectmogelijkheden bieden aan deelnemers van het programma, waarbij ze praktijkervaring kunnen opdoen onder begeleiding van ervaren professionals. Dit biedt een waardevolle kans voor deelnemers om hun vaardigheden toe te passen in echte projectomgevingen.

Ondersteuning bij Certificering: OptimaData kan ondersteuning bieden bij het behalen van certificeringen binnen PostgreSQL of aanverwante gebieden. Dit kan variëren van het verstrekken van studiemateriaal en examenvoorbereiding tot het betalen van examenkosten voor gekwalificeerde kandidaten.

Carrièrebegeleiding: OptimaData kan carrièrebegeleiding bieden aan deelnemers, waaronder hulp bij het opstellen van cv’s, sollicitatiegesprekken oefenen, en loopbaanadvies. Dit kan de overgang van deelnemers naar het werkveld vergemakkelijken en hun kansen op succes vergroten.

Door samen te werken met OptimaData biedt het programma een breed scala aan middelen, kansen en ondersteuning aan deelnemers, waardoor hun leerervaring en toekomstige carrièremogelijkheden worden versterkt.

“Dat doen ze op z’n Hollands, overigens: heel direct en open. Dat komt de samenwerking alleen maar ten goede.”

Joost Wasser

Public Sector Account Executive - EDB

Wij staan voor

Pieter Groenendijk

Recruitment Consultant
Pieter Groenendijk - Recruitment Consultant
01 04

Onze nieuwste events