Direct naar content

Galera Cluster partner

OptimaData is consultancy, support en reseller partner van Codership, de bouwer en developer van Galera Cluster.

OptimaData is professioneel partner van Galera Cluster

MySQL MariaDB Galera Cluster Specialist

Galera ClusterOptimaData is consultancy, support en reseller partner van Codership, de bouwer en developer van Galera Cluster. Codership hanteert verschillende Galera distributies voor clustering MySQL, MariaDB maar ook Percona XtraDB. Uiteraard in de verschillende versies van MySQL en MariaDB.

Onlangs heeft Codership Galera Manager 1.0 uitgebracht, zodat iedereen eenvoudig zijn Galera-clusters kan inzetten binnen een Amazon Web Services (AWS) Elastic Compute Cloud (EC2) -omgeving.

Wat is Galera Cluster?

MySQLGalera Cluster is een synchrone multi-master database cluster, gebaseerd op synchrone replicatie en MySQL en InnoDB. Wanneer Galera Cluster in gebruik is, kan database lezen en schrijven naar elke node gestuurd worden. Elke individuele node kan verloren gaan zonder onderbreking van de operaties en zonder gebruik te maken van complexe failover procedures.

High level bestaat Galera Cluster uit een database server (d.w.z. MySQL of MariaDB) die de Galera Replicatie Plugin gebruikt om de replicatie te beheren. Om specifieker te zijn, is de MySQL replicatie plugin API uitgebreid om alle informatie en hooks die nodig zijn om echte multi-master, synchrone replicatie te leveren. Deze uitgebreide API wordt de Write-Set Replication API genoemd, oftewel wsrep API.

Via de wsrep API biedt Galera Cluster een op certificering gebaseerde replicatie. Een transactie voor replicatie, de write-set bevat niet alleen de database rijen om te repliceren, maar ook informatie over alle locks die werden gehouden door de database tijdens de transactie. Elke node certificeert vervolgens de gerepliceerde schrijfset ten opzichte van andere schrijfsets in de wachtrij van de applier. De schrijfset wordt dan toegepast – als er geen tegenstrijdige locks zijn. Op dit punt wordt de transactie als gecommitteerd beschouwd, waarna elke node deze blijft toepassen op de tablespace.

Deze benadering wordt ook virtueel synchrone replicatie genoemd, aangezien het schrijven en vastleggen in de tablespace weliswaar logischerwijs synchroon verloopt, maar onafhankelijk, en dus asynchroon, op elke node plaatsvindt.

Voordelen van Galera Cluster

MariaDB Consultancy en beheer door OptimaDataGalera Cluster zorgt voor een aanzienlijke verbetering van de High Availability voor MySQL en MariaDB. De verschillende manieren om High Availability te bereiken, bevatten doorgaans slechts enkele van de functies die beschikbaar zijn via Galera Cluster, waardoor de keuze voor de Galera Cluster oplossing met High Availability een serieuze afweging is.

De volgende functies zijn beschikbaar via Galera Cluster:

Echte Multi-Master

U kunt op elk moment lezen en schrijven naar elke node. Wijzigingen in de gegevens op één node worden op alle node’s gerepliceerd

Synchrone Replicatie

Er is geen slave vertraging (lag), dus er gaan geen gegevens verloren als een node down gaat

Strakke koppeling

Alle nodes hebben dezelfde staat. Er zijn geen afwijkende gegevens tussen de nodes

Multi-Threaded Slave

Dit zorgt voor betere performance en voor grotere workloads

Geen Master-Slave Failover

Er is geen noodzaak voor master-slave operaties of het gebruik van VIP.

Hot Stand-by

Er is geen downtime in verband met storingen of het opzettelijk wegnemen van een node voor onderhoud, aangezien er geen sprake is van failover

Automatische node provisioning

Het is niet nodig om handmatig een back-up te maken van de database en deze te kopiëren naar de nieuwe node

Ondersteunt InnoDB

De InnoDB-storage-engine voorziet in transactietabellen.

Transparant naar applicaties

Over het algemeen hoeft u geen applicatie te wijzigen die als gevolg van Galera een interface met de database heeft. Als u dat wel doet, zullen het minimale wijzigingen zijn.

Geen lezen en schrijven splitsen nodig

Het is niet nodig om lees- en schrijfopdrachten op te splitsen

Kortom, Galera Cluster is een oplossing met een High Availability die zowel robuust is in termen van gegevensintegriteit als hoge performance met directe failovers

Cloud implementaties met Galera Cluster

Een bijkomend voordeel van Galera Cluster is een goede cloudondersteuning. Automatische nodeprovisionering maakt elastische schaalvergroting en schaalvergroting zeer eenvoudig en soepel. Galera Cluster heeft bewezen uitstekend te presteren in de cloud, bijvoorbeeld bij gebruik van meerdere kleine node instances, over meerdere datacenters – bijvoorbeeld AWS zones – of zelfs over Wider Area Networks.

Galera Cluster documentatie en downloads

Via deze link kun je de verschillende packages van Galera Cluster en ondersteunde versies van MySQL vinden. Op deze pagina is ook alle documentatie te vinden over het installeren.

Via deze link is MariaDB Galera Cluster te vinden.

Galera Manager 1.0 BETA

De Galera Manager is een grafische gebruikersinterface (GUI) voor het realiseren van Galera Clusters op Amazon Web Services (AWS) Elastic Compute Cloud (EC2). Het stelt een beheerder in staat om eenvoudig nodes aan te maken en toe te voegen, zonder dat elke node handmatig geconfigureerd hoeft te worden. Nog inrteressanter is dat Galera Manager grafieken levert voor het monitoren van de host- en databasemetriek, om de goede en efficiënte werking van uw cluster te garanderen. Er zijn meer dan 620 metrieken waaruit u kunt kiezen. Galera Manager is volledig web-based en werkt in elke standaard webbrowser om uw clusters te beheren en te monitoren.

Galera Manager is in BETA, feedback is welkom, Galera Manager is hier te downloaden (na registratie bij Galera Cluster), uit te proberen en te testen!

Via deze link meer informatie over het installeren en het gebruik van Galera Manager.

Wat betekend het partnership van OptimaData met Galera Cluster?

Alleen Certified Support Partners mogen level 3 en 24/7 support leveren op Galera Cluster omgevingen bij klanten en eindgebruikers. Deze partners hebben direct contact met de developers van Codership. Voor de Benelux is OptimaData de Codership Certified Support Partner.

De experts van OptimaData weten als geen ander hoe zij Galera Cluster in combinatie met MySQL en/of MariaDB het best kunnen implementeren en optimaliseren. Wij geven passend advies over configuraties en structuur. Wij kunnen ontwerpen, bouwen, optimaliseren en monitoren. Interesse of behoefte aan hulp, consultant, advies of support? Bel ons gerust of neem contact op!

Ik wil graag advies over Galera Cluster

Gerard Zuidweg

Managing Partner
Gerard Zuidweg - Managing Partner
01 04

Onze laatste blogs

Alle blogs