Direct naar content

The power of working together: EDB and OptimaData

Our partner EDB helps organizations to get the most out of PostgreSQL. Joost Wasser, Public Sector Account Executive at EDB, and his colleague Aret Aprahamian, Partner Account Executive Benelux, DACH and Nordics, talk about working with OptimaData.

Enterprisevariant van PostgreSQL

Joost: ‘Wij leveren als EDB ondersteuning op PostgreSQL en een Enterprise-variant van PostgreSQL met Oracle-compatibiliteit. Dit combineren we voor beide gecombineerd met tooling en support om het voor organisaties makkelijker, sneller, veiliger en succesvoller te maken om met open source te werken. Wij werken met partners en OptimaData is één van die partners waarmee we samenwerken in de Benelux. Zij ondersteunen onze verkoop en serviceactiviteiten bij zowel klanten in de commerciële sector als bij de overheid.’

Succesvolle relatie

Aret‘Het partnerschap met OptimaData ervaren wij al vanaf de eerste dag als heel prettig’, vult Aret aan. ‘Als partnermanager zorg ik dat alle ingrediënten voor een goede samenwerking aanwezig zijn. Dat zorgt voor een heel succesvolle relatie met het team van OptimaData. Het kan zijn dat wij hen om hulp vragen of iemand van OptimaData zoekt onze assistentie bij een opensource traject. Dat kan via Joost of mij gaan, maar ook via een van onze sales-engineers.’

Onafhankelijk

Joost: ‘Zo’n 80 procent van de klanten in een enterprise-omgeving kan bediend worden met PostgreSQL voor hun databasebehoeften. Dat percentage is alleen maar groeiende, ook door de migratie naar een Cloudstrategie. De kennis en know-how van OptimaData en de positie die zij over de jaren heen hebben verworven, draagt daar zeker aan bij. Wat voor een klant waarde heeft, is dat OptimaData hierin onafhankelijk en als een soort buffer fungeert. Natuurlijk sturen wij vanuit EDB op PostgreSQL. Als OptimaData dat ook doet, is het vanuit een breder perspectief. Zij hebben een onafhankelijke rol, weten veel van PostgreSQL, maar ook van heel veel andere databases. Zij adviseren wat het beste is voor de klant.

Transparantie bij de overheid

Aret: ‘De focus van Joost ligt bij de Nederlandse overheid. Zij wil transparanter worden, ook als het gaat om technologie. Dat doen ze op drie manieren. Door met open data te werken, geven ze de burger meer inzicht in data. Hoeveel auto’s rijden er over de A12? Hoeveel COVID-19-gevallen zijn er? Daarnaast wil ze werken met open standaarden, dat geeft meer inzicht in de processen bij de overheid. En met het gebruik van open-source-software wil zij de afhankelijkheid van closed-source-leveranciers zoals Microsoft, SAP en Oracle gaan afbouwen. OptimaData is daarin een goede partner. Zij zijn bijvoorbeeld al betrokken bij projecten bij de Politie, waarbij open-source-software een steeds grotere rol speelt.’

Meeontwikkelen PostgreSQL-community

‘OptimaData organiseert op regelmatige basis events, meet-ups en bijeenkomsten voor klanten, opdrachtgevers, DBA’s en andere databaseprofessionals en experts. Door onder het genot van pizza en cola in de avonduren ervaringen, kennis en best practices te delen, draagt het team bij aan het vergroten van databasekennis. Zo helpen ze mee de PostgreSQL-community te ontwikkelen en dat juichen wij natuurlijk toe’, besluit Aret.

Elkaar weer ontmoeten

Joost WasserJoost: ‘Water is een verbindende factor. Edco en Gerard zijn groot watersportfans, net als ikzelf. We hebben altijd iets om over te praten. Iedereen bij OptimaData heeft z’n eigen kracht. Martijn is een echte strong holder als het gaat om kennis, ik zie hem als een self-made-autoriteit op het gebied van databasekennis. Edco is een topper als het gaat om de juiste mensen inzetten op de juiste plek. Gerard is de verbindende schakel, hij is de communicator van het stel. Dat doen ze op z’n Hollands, overigens: heel direct en open. Dat komt de samenwerking alleen maar ten goede. Onze wens is dat we elkaar weer op reguliere basis gaan ontmoeten. We hebben fantastisch samengewerkt via Zoom en Teams, dat werkte prima. Maar we kijken er naar uit elkaar weer de hand te kunnen schudden en elkaar in levenden lijve te ontmoeten.

 

 

EDB

Meer weten?

Nieuwsgierig wat EDB nog meer kan bieden? Check hun website. Wil je meer eens vrijblijvend verder praten over onze dienstverlening en wat de OptimaData-experts voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op, we leren je graag kennen.