Direct naar content

OptimaData partner EDB

EDB Postgres A1

Marktleider PostgreSQL beheer en consultancy Nederland

EDB Postgres A1OptimaData is als onafhankelijke (open source) database expert marktleider in Nederland op het gebied van PostgreSQL Consultancy en Postgres database beheer diensten. Met het EDB partnership wordt de kennis van OptimaData onderstreept op het gebied van Postgres in Nederland. Waardering voor de input, aanwezigheid en promotie van, in en rond de community van PostgreSQL en het organiseren van PostgreSQL Usergroup NL meetups rond Postgres in Nederland. Samen met EDB zijn wij in staat om naast de open source community versie ook de EDB Postgres Advanced Server en het EDB Postgres Platform te implementeren. Naast support en consultancy partner is OptimaData ook reseller van EDB Postgres. Vanuit onze rol als reseller zijn wij SPOC en regelen wij alles rondom subscriptie management van Postgres in Nederland.

Over EnterpriseDB – EDB

EnterpriseDB, nu formeel EDB genoemd sinds de aangekondigde rebranding tijdens de Postgres Vision in 2020, biedt software en services aan, rond de open-source database PostgreSQL. Daar waar een open-source product zoals PostgreSQL wordt ontwikkeld door de wereldwijde community biedt deze community geen garanties, support of ondersteuning. Voor grote organisaties kan dit een belemmering zijn om het open-source product Postgres te omarmen. EDB speelt hier op in middels subscripties een ondersteund model rond PostgreSQL te hebben ontwikkeld met een compleet support programma, inclusief lokale partners. EDB is de grootste dienstverlener ter wereld op het gebied van PostgreSQL met 4000 klanten wereldwijd. EDB levert ook een significante bijdrage aan de community door een aantal medewerkers dedicated in de community als core-contributor of contributor in te zetten.

In 2019 is EDB gekocht door investeringsfonds Great Hill Partners. ‘De overname komt op een moment dat de Postgres-markt aan het exploderen is’, zegt Ed Boyajian, ceo van EDB. ‘Met Great Hill krijgen we een partner die ons kan helpen om de groei te versnellen door nieuwe diensten en technologische innovatie aan te bieden aan de community van Postgres.’

Volgens Boyajian is EDB goed gepositioneerd om in te spelen op de groeiende populariteit van Postgres omdat het bedrijf verschillende tools heeft ontwikkeld die grote bedrijven nodig hebben als ze kritieke applicaties aan PostgreSQL willen toevertrouwen. Het heeft bijvoorbeeld ‘Foreign Data Wrappers’ gebouwd om data van Hadoop en NoSQL te integreren en biedt al langer een tool aan voor databasemigratie voor Oracle. Recent kwam daar ook software bij om de migratie te beheren tussen cloudplatformen.

Onlangs is 2ndQuadrant door EDB overgenomen. 2ndQudrant was een belangrijke sponsor van het PostgreSQL project; meer dan 20% van de code is geschreven door 2ndQuadrant engineers. Ze zijn wereldwijd erkende experts op het gebied van PostgreSQL oplossingen, diensten en training. Dat stelde hen in staat om op een consistente manier bij te dragen aan enterprise-class features die de prestaties, schaalbaarheid, veiligheid en stabiliteit in PostgreSQL verbeteren. Met de overname van 2ndQudrant heeft EDB haar positie als wereldspeler verder versterkt.

“De kennis en know-how van OptimaData en de positie die zij over de jaren heen hebben verworven, draagt daar zeker aan bij. Wat voor een klant waarde heeft, is dat OptimaData hierin onafhankelijk en als een soort buffer fungeert.”

Aret Aprahamian

Partner Account Executive - EDB

EDB Postgres Advanced Server

EDB gebruikt de PostgreSQL community versie maar heeft daar verbeteringen m.b.t. performance, security en beheersbaarheid aan toegevoegd om zo een enterprise-waardig product te krijgen, genaamd EDB Postgres Advanced Server. Een soort opgevoerde versie van de native community versie. Het is een betaalde versie die een aantal enterprise toepassingen kent op het gebied van:

  • Security
  • Performance
  • Developer productiviteit
  • DBA productiviteit
  • Oracle compatibiliteit
  • EDB Postgres Advanced Server kan worden gedeployed in on-premise, cloud, hybride en multiplatform omgevingen.

EDB Postgres Platform

EDB levert een complete set aan management instrumenten en integratie- en migratietooling. Als basis kan er gekozen worden voor de native PostgreSQL community versie of voor EDB Postgres Advanced Server. Daar bovenop en omheen is er een zeer uitgebreide en complete set aan hulpmiddelen berschikbaar:

Postgres Enterprise Manager

Postgres Enterprise Manager maakt het eenvoudiger om meerdere PostgreSQL clusters te monitoren en te beheren vanuit één handige GUI. Efficiënt in het optimaliseren van de database performance en het uitvoeren van routinematige taken zoals bulkwijzigingen en back-ups.

Failover Manager

Op zichzelf identificeert PostgreSQL geen databasefouten of schakelt het verkeer automatisch over naar een stand-by database. Failover Manager geeft u rust door het automatisch detecteren van primaire database fouten en problemen en waar nodig de meest actuele stand-by database over te schakelen.

Backup en recovery tool

Backup- en hersteltool biedt u één oplossing voor het configureren en plannen van back-ups, het toepassen van beleid voor het bewaren van gegevens, het centraal beheren van back-ups in een catalogus en het herstellen van een database tot een bepaald punt in de tijd

Replication Server

EDB Postgres Replication Server (EPRS) biedt een robuust data platform dat repliceert tussen PostgreSQL databases In single-master of multi-master modus, of van niet-PostgreSQL databases naar PostgreSQL in single-master modus.

Migration toolkit

Direct en instant migreren naar een PostgreSQL database (online migratie), of scripts genereren om op een later tijdstip te gebruiken om objectdefinities te (re)creëren in een PostgreSQL-database (offline migratie).

Migration portal

Browser-based schema migratie tool. Converteert Oracle-database schema’s naar PostgreSQL, zonder iets te installeren. De Migratie Portal beoordeelt en analyseert Oracle database schema’s en converteert types, tabellen, sequenties, beperkingen, triggers, views, stored procedures, packages, dblinks en indexen, waardoor DDL’s worden geproduceerd die compatibel zijn met EDB Postgres Advanced Server.

Voordelen voor de klant van de OptimaData – EDB combinatie

EDB heeft een uitstekende set van tools die meer onderling samenhangen dan de verschillende open source varianten. Bij gebruik van Postgres support, zijn alle tools van EDB te gebruiken zonder extra kosten. Dit geldt ook voor alle extra features die ingezet kunnen worden maar vaak erg duur zijn bij andere partijen. Tenslotte is de klant verzekerd van support, 24×7 indien gewenst.

De waarde van samenwerking: EDB en OptimaData

Uiteindelijk heeft de klant het beste uit 3 werelden:

  • Het beste open source DBMS product: PostgreSQL
  • EDB als drijvende kracht achter de Postgres community en erkend professional services partner met een prachtige set aan tooling
  • OptimaData als marktleider Postgres in Nederland, multi-platform expert en tevens door zowel EDB als de community erkend als Postgres professional services partner

Meer weten over onze dienstverlening op PostgreSQL?

Gerard Zuidweg

Managing Partner
Gerard Zuidweg - Managing Partner
01 04

Onze laatste events

Alle nieuws