Direct naar content

Recruiter in de wereld van data. De waarde van persoonlijke aandacht

Als staffing consultant bij OptimaData speelt Pieter Groenendijk een belangrijke rol in het vinden van de juiste mensen voor ons eigen team. Daarnaast weet hij ook haarfijn de juiste zzp’ers te matchen met de juiste opdrachten. In deze blog vertelt Pieter waarom hij zoveel waarde hecht aan een persoonlijke touch. Ook vertelt hij hoe zzp’ers de ruimte krijgen om te groeien en te sparren met vakgenoten.

Pieter Groenendijk

Recruitment Consultant
Pieter Groenendijk - Recruitment Consultant
Recruiter in de wereld van data. De waarde van persoonlijke aandacht, door Pieter Groenendijk | OptimaData

Recruiter voor dataprofessionals

In de basis ben ik een recruiter, maar dan dedicated voor OptimaData. In die rol is het mijn voornaamste taak om ervoor te zorgen dat ons eigen team blijft groeien door de juiste mensen aan te trekken. Daarnaast verbind ik zelfstandige dataprofessionals aan opdrachtgevers die voor een bepaalde periode extra capaciteit nodig hebben.

Menselijke kant

Er zijn meer recruiters in de wereld van data, maar ik geloof wel dat mijn aanpak uniek is: altijd gericht op de individu. Ik geloof echt in dat extra stukje aandacht, die persoonlijke Touch. Professionals in de databasewereld zijn vaak bovengemiddeld gefocust op hun werk, maar ieder individu heeft een verhaal en daar ben ik nieuwsgierig naar.

Uiteindelijk kom je verder als je begrijpt hoe iemand in elkaar steekt. Het kost misschien wat meer tijd om dit verhaal naar boven te halen bij onze kandidaten, maar die tijd verdienen ze. Laten we vooral de menselijke kant van elkaar niet vergeten.

Database-experts

Bovendien zijn wij bij OptimaData geen detacheringsbureau; we zijn een database-expertisehuis met een sterke technische achtergrond. Die technische kennis onderscheidt ons echt van generieke IT-detacheerders. Zo organiseren we bijvoorbeeld een paar keer per jaar een ZZP-café.

Tijdens deze bijeenkomsten houden collega’s elkaar op de hoogte over de nieuwste ontwikkelingen op technisch en vooral datagebied. Door onze inhoudelijke kennis en expertise kan de zzp’er ook terugvallen op ons team bij specifieke vraagstukken. Zo ben je als zelfstandige toch onderdeel van een soort ‘familie’. We merken dat dat enorm wordt gewaardeerd.

Kruisbestuiving

We praten natuurlijk uitgebreid met onze eigen medewerkers over hun ontwikkeling en welke certificaten of trainingen ze willen volgen. We hebben veel kennis op dat gebied en die kennis kunnen we ook gebruiken om zzp’ers te adviseren. Zo ontstaat er een soort kruisbestuiving.

Als een zzp’er vraagt: ‘Pieter, is het handig als ik deze training ga doen of dit certificaat haal?’, dan weet ik waar het over gaat. Of ze vragen: ‘Je kent mijn cv, ik wil graag een combinatie van bijvoorbeeld Azure Cloud en een SQL Server-omgeving. Welke training kan ik dan het beste doen?’ Dus we kunnen echt meedenken in hun ontwikkel pad.

Maatwerk

Soms begint iemand net als zzp’er en moet hij – of zij – nog dingen regelen. Ook daarin zijn we een goede sparringpartner. We hebben een prachtige checklist met alles waar je aan moet denken. We kunnen meedenken op financieel en praktisch gebied zodat je een soepele start kunt maken. Elk traject met een zzp’er is uniek en elk individu heeft zijn eigen uitdagingen. We leveren altijd maatwerk. Eenheidsworst en voorgebakken standaardprocessen? Daar doen we niet aan!

Nieuwsgierig?

Wil je meer weten over hoe onze persoonlijke aanpak jou kan helpen als professional in de wereld van databases? Stuur me een mailtje of bel me op 06 58 72 10 70 en we plannen iets in.